Cardak sistemi bizde tercih edilmiyor. Bizdeki V sistemi.
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim endişem ise, bu şekilde kurunca 1- üzümün renklenmesinde problem olur mu? yani yeşil kalırsa pek tercih edilmez bizim pazarlarda. 2- Bağ altına çok gölge yapıp bu gölgeden yağmur, nem kurumazsa mantari hastalık getirir mi? yer kumsal olsa çok endişe etmem zaten.Cardak sistemi kurulumu biraz daha zahmetli.
Sana fikir verir umarim.Benim endişem ise, bu şekilde kurunca 1- üzümün renklenmesinde problem olur mu? yani yeşil kalırsa pek tercih edilmez bizim pazarlarda. 2- Bağ altına çok gölge yapıp bu gölgeden yağmur, nem kurumazsa mantari hastalık getirir mi? yer kumsal olsa çok endişe etmem zaten.
Sana fikir verir umarim.
Ekli dosyayı görüntüle 10642Ekli dosyayı görüntüle 10643Ekli dosyayı görüntüle 10644Ekli dosyayı görüntüle 10645
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunlar acaba 1103 p mi benziyor mu?
Hocam masallah. Ilk bakista 1103 e benzetemedim acikcasi. Ama iklimden de bitki sekli farklilasabilir. Toz kukurtun yanisira bakirli bir ilac kullanman mantara karsi daha etkili bir ilaclama saglar.
Mildiyo kulleme pornoz bunlar baglarin hassas oldugu hastaliklar. Bunlara karsi dikkatli oldugun surece sorun kalmaz. Birde erken zamanda uzumler ilk gorunmeye basladiginda biogib bitki gelisim duzenleyici kullanirsan salkimlardaki silkmeyi onler ve tum tanelerde duzenli gelisim saglar.
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaprak uyuzu icin bir ilac onerdilermi ya da kullandin mi?
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sana fikir verir umarim.
Yakup hocam, ufaklıklar ne zaman dikilmiş fidanlar ?
Çocukluğumdan beri toz kükürt kullanırız. Literatürde de onu öneriyorlar. Başka ilaçlar insektisitler vardır herhalde fakat ben yine de ince toz kükürt kullanılması taraftarıyım. çünkü bu koku başka böcekleri de uzaklaştırıyor. Hem mineral olduğu için toprağa düşse de faydalı. Bizim topraklarımız genelde kireçli, alkalidir. Hem de daha külleme gelmeden ilk ilaçlama yapılmış olur. Ama dediğim gibi zahmetli. Gençliğimde senede 5 kere bile verdiğimi biliyorum. gözlerim yanar dururdu.
200 km den bağcılık olur mu sorunuzun cevabı fotoğraflara bakarsak :evet olur
Kumulus DF (Basf) isimli su ile eritilip atılan mikronize toz kükürtte var.
Karakollara (kordon) ne zaman geçmeyi düşünüyorsunuz? Gövdedeki dalları almazsanız fidanlarınız çalı görünümü alır.
İlerde elinizdeki pompalarla ilaçlamayla başedemezsiniz.600 litrelik pülverizatör (tercihan turbo atomizer )ihtiyacınız görünüyor.
Aralık ve ocak sert donları (karadon) bölgenizde bağcılığa zarar veriyor mu? Geçmiş veya yakın geçmişte kitlesel bağ kayıpları (gövde donması ) görüldü mü? Orta Anadolu Goble tipi yer bağcılığında, dedem soğuktan korumak için gövdeyi kışa girerken toprakla kapatır baharda açardı.Yüksek sistemde gövdeler kışın açıkta kalıyor.