200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir

Ynt: 200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir

en iyisi 65-46 dır bende 550 dönüm arazi var traktör banamısın demiyorr daha bide icara ektiklerim haric 750 dönümü buluyor ektiklerimmmm alırsan ondan al bana kalırsa farkı görürsünn

arkadaşlar bazı abilerimiz kendi bölgelerine göre yorum yapıyor bizim trakyada ortalama buğday 500-600 kg arası veriyor 50 krştan sat bak keyfine

marlboro link=topic=16414.msg170832#msg170832 date=1239029555' Alıntı:
neolursa olsun çiftçeker tercihin olmalı bence 60bg ideal güç bahsettin yer için tam ayarında fiat en iyisi fergusana göre yakıt daha düşük ama satış bakımından mf galiba 1-2 lira farklı olabilir
arkadaşın dediği gibi 4*4 olması lazım ,70 hp de olabilir

doganbey1 link=topic=16414.msg172808#msg172808 date=1239705003' Alıntı:
arkadaşlar bazı abilerimiz kendi bölgelerine göre yorum yapıyor bizim trakyada ortalama buğday 500-600 kg arası veriyor 50 krştan sat bak keyfine
ee bızdede gobegı catlasa en ekstrayla o kadar verıyor sen sulamadan masraf yapmadan alıyorsan tabıkı yan gel keyfıne bak

siz ya ne dedıgınız bılmıuyorsunuz yada bu isten hic anlamiyorsunuz once ne is yaptigini ogrenin ondan sonra yazın bencee ben seker pancari ile ugrasiyorum 6550 valtra kullaniyorum bence super 200 dnm ekiyorum 200 hububat tarimi yapiyoruz

tamam arkadaşlar celallenmeyelim sadece engin fikirlerinizi öğrendim hepinize teşekür ederim 70-56 ufak değil ama 4*4 olsun diyorum kararım erkunt 80 4*4 ilginize tekrar teşekkurler

kardeşim senin alacagn motor 98,99,2000 arası 285,s 286,G 2wd orjinal kabinli traktör işini fazlası ile yapar.yedek parça da piyasada rahat bulursun 20 .25 bin arası fiyat,da bulunur

BENCEEN GÜZELİ LANDİNİ 8860 AL 80 BEYGİR EN GÜZEL YANI KÖTENE KOŞ AT 5 VİTESE ZAMANDAN MAZOTTAN KAR HEMDE ÜRÜNÜ YETİŞTİRMEDEN ÖNCE GÜZEL BAKIM YAPMIŞ OLURSUN TARLAYA ZEHİR ATACAKSAN YÜKSEK Bİ MAKİNE KISA DÖNÜŞ MESAFESİ VAR İZ ÜSTÜNE DÖNÜYO İLERİYEGİDER Bİ ANDA GERİYE TAKARAK DURMADAN GERİYE GİDEBİLİYO DAHA Bİ ÇOKAVANTAJI VAR BİZ KULANIYORUZ 96 DAN BERİ SONRADA İKİ TANE DAHA ALDIK ÇOK MEMNUNUZ

bana 200 dnm yer verecekler ben onunla senede40 milyar kazanırım 40 milyar az paramı bugün 2 öğretmen 1 yıl boyunca çalışıpta 40 milyarı tamamlayamıyor.arkadaşın biri 32 günde tüm işleri halletti eee geriye kalan zamanda da başka bir iş yap bak keyfine.hiç kızmayın ama bizim insanımız gevşek neden hicara verecek ya kahvede oturmasın gitsin çalışsın işte çifçilikte özendiğimiz avrupa ülkelerinde adamlar 80 yaşında ama hala elinde çapa traktör kullanıyor.bizim amcalar ne yapıyor kahvede sigara üstüne sigara karısını gönderiri tarlaya kendi oturur.sonra işine önm vermez yok biz çifçiler kan ağlıyoruz arkadaşlar iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmayacan 2 sinide kendine batıracan.bnm dedem o kadar hayvan varken 60 senelerininden bahsediyorum 300-400 tane hayvan var.abisi hayvanları alıp satıyo sonra geliyor eve zarar ettik paraları alamadık dio gidio.dedem o zamana kadar toprağı saksıda görmüş çifçilikle uğraşmamış hep hayvanla uğraşmış.cebinde parası yokken köye gitmiş 5 sene boyunca yatmamış uyumamış çalışmış köyden tekrar keşana gelmiş ve şimdi ondan önce işe başlayanlar hala batakta ama dedem iş yapmış domates biber tarlasında işçilerden sonrea motor ışığıyla çalışmış ve allaha binlerce kez şükürler olsun şimdi sülalesine yetecek kadar parası var ve bunlarıda 20 dönüm bahçeyle yaptı.BEN ONU BUNU BİLMEM İŞSİZLİK DİYE BİR ŞEY YOK İNSAN İSTEDİMİ HER ŞEYDEN PARA KAZANIR

kardeş sen daha ilk adınla duruyorsun galiba.sen kuraklıgı yaşamadın herhalde,sen 3.5 liraya mazot almadın herhalde,sen 2200 lirayaa gübre almadın herhalde dekarını 8 liya biçtirmedin sonra 480 liraya sattıgın arpaayı 375 liraya satmaadın herhalde.sen bir ek de öyle anlat bize.

köylü abi ben 3.5 liraya mazotta aldım dekarı 12 liraya da biçtirdim gübremi önceden aldım buğdayımı bekletmedim 482 liraya sattım.yazın işçiliğimi iyi yaptım ve kuraklıkta o kadar etkilemedi tamam abicim sen merak etme sana şunu soleyim HESAPSIZ GEMİ KARAYA VURUR her şeyini önceden belirleyecen ona göre hareket edcen

haklı olabilirsin kendi açından kardeş.ama gemi çogunluğu içine alarak batıyor.önemli olan bu. 5 yıl önce 385 liraya bir ay vadeli arpa verdim ve geldiğimiz noktaya bak.hesab kitap tabi ki olacak ancak eldeki çarşıdaki birbirini tutmuyor.tarım çiftçilik demek ömür demek aylık günlük yetişmiyor satılmıyor.bir yıl alıyor bir bugdayı arpayı iki yıl yaşayarak yetiştiriyoruz.niye emeklerimiz heryıl bişa gitsin.yagmur bol diye bu hakaret degil mi.binlerce çiftçi gübresiz ekti. şuan bölgemizde süne ve kımıl ayrıca yagışdan dolayı pas ve küllenme oldu.nohutlarımız aşırı otlanma ve kısırlaşma oldu verim gerçekten beklendiği gibi degil.

valla allah çifçimizin yanında olsun ne diyeyim.hakkatten işimiz zor alternatidf çözüm yolları bulammaız gerekior

200 dönümden 40 milyar para kazansan zaten türkiyedeki herkes çiftçi olsun.İcara vermek demek yatmak demek değildir.Maliyet hesabı senin dediğin gibi varsayımla olmuyor bu kadar alırım şu kadar kazanırım.Dedem kazanmış etmiş,dedene sor bakalım zamanında arpa buğday kaç paradan satılıyormuş,yağmur ne kadar yağarmış,mazot kaç paraymış.

Ortalama bir traktör 200 dönümü 4-5 günde sürer.Deposu 80 litre olsa 400 litre mazot eder.3 ' le çarp bu birinci kalem.En az 10kg gübre atsa 2 ton da gübre etti.İlacı saymayalım hadi o bizden olsun.Bu adam belli ki bu işe yeni başlayacak bir de tohum alacak.En kral buğday çıktı diyelim 600 kg versin.Bir daha hesapla 40 milyar eline kalıyosa gel bizim bütün işleri sen yap yarı yarıya ortak olalım.400 dönüm tarla ekiyoruz gerisi nadas 80 milyar kazancım olur senin hesap.40 senin 40 benim.Yapmayın arkadaşlar allah aşkına kuraklıktan zamanında ekip biçip etkilenmedim diyorsun.Biz zamanında yapmadık sanki.Ama yağmur yağmayınca tarlaya istediğini yap haliyle vermez sana.Sen açken çalışabiliyor musun?Ama açken sağlığın yerinde çalışabilşmen lazım.Senin hesap bu oluyor.Tarlanın sağlığı yerinde ama aç.

Haa bunun böyle olması başta devlet,sonra bizim yüzümüzden.Adam para kazanacak ki modern tarım yapacak.şimdi herkes öğrenmiş tvlerde çiftçi modern tarım yapmıyor.Arkadaşın dediği gibi olsa herkes modern tarım yapar.

arkadaşlar ben servet lüks kullanıyorum 250 dönüm arazim var hepside sulak arazi afyon emirdağ da bahsettiğim yer her yıl ortalama 100 dönüm pancar ekiyoruz 50 dönüm haşhaş 10-20 dönüm domates geri kalanına de arpa ekiyoruz.allaha çok şükür haşhaş ve pancar deli para kazandıryor.her yıl 50-100 milyar arası ciro yapıyorum.arpa buğday işinde para yok benim malım olduğu için ekiyorum ve tohumluk.haşhaş yetiştirebiliyorsanız durmayın derim .hem içi hem kabuğu para .kabuğu nu devlet 2400 liradan alıyor .içinin ise kilosu pazarda 8 liaradan gidiyor.toptancılar 5 ten alıyor tabi.masrafıda çok yok.ben 50 tane işçiyle on günde hasatını bitirdim.pancara gelince sulamayı elektrikli derin kuyuyla yaparsanız çok sağlam kar edersiniz.ben 60 70 dönümünü adapazarına yazıldım ordan tırla gelip götürürüyorlar.geri kalanını ben servetle çekiyorum.emirdağa
ben yine soyleyim adresim afyon emirdağ 85 bg kadar (ek donanım olmadan) hangi traktörle nasıl isterseniz kapışırım yerse tabi.yapmadığım iş değil td 85 miş one ya arkadaşlar servet 75 bg onun yaptığı işi o mazotla yapacak başka traktör varmı ya konfor diyordunuz işte size 2009 model konfor .ben 2009 la değiştirmeyi düşünüyorum hele çıksın bir piyasaya.herkezin kendi traktörünü övmesindan doğal bir şey yok ancak diğerlerine rastgele çamur atmayın mesela erkunt 3 silindir çabuk bayılır diyenler var hararet yapar diyenler var.nerden biliyorsun kullandın mı.bu işi siz ersan abiye sorun ben kullanıcı olarak yorum yapıyorum.o yetkili olarak konuşuyor.ama gerçekleri konuşuyorum bazılarının yapamadığı gibi.5 yıl önce ofise arpa götürmüştük 640 ile arkada 2 tene 4 tonluk ağzına kadar dolu araba var .yolda hiç rampa yok.640 1 vitesten yukaru çıkamadı bu yıl servetle 3 araba 2 adet 4 ton bir adet 5 ton luk palazoğlu römork.banamısın demedi h3 ile arkana ile bakma

çitçİlİk ölMüŞ. . . Buğday 370 YAw dalga gecr gibi. . örneğin 5 6 döNm yere en az 5 cuvaL GbRE ATACAn . cuvalI 50 DEN SAy 250 mılyon. . bUnUN MAZOTU VAR . . . ılacı var . . . TRAktöün yıpranması VAR. ÇOK ZOR .

KARDESIm sen bI 255 TURBo al kafaNı dınle gucse guc . . . yakıtsa yaKıt hiç ama HİÇ KIMSE ınkar edemez. . . . 12 den baslar 20 e kadar ALIRSIN KARDESIm. .