200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir

Ynt: 200 dekar arazi için en uygun trktör hangisidir

samsunbafra link=topic=16414.msg162275#msg162275 date=1236442968' Alıntı:
selam arkadaş,0zan bey alınmaya gerek yok arkadaş kendince görüşlerini belirtmiş fakat her yöreye göre toprak işlemesi değişir,şimdi ben 6 -7 sene önce pancar hasat zamanı polatlıya geldim ordan makina aldım (ölçer pancar sökme mk.)o zamanda adam tarlada saman balyası yapıyordu.bizim bafrada ozamanakadar saman simsiyah olur diyeceğim şu sizin orda sulu tarım yok galiba.Bafrada 90 hp traktörle burda süreceğim yer en fazla 45 dönüm şimdi gel sen 1 traktörle 1000 dk araziyi nasıl çalıştıracaksın.manas ,nkoca adamlar 1-2 traktörle 2 -3000 dönüm yer çalıştırıyolarmış demekki bir sürümde işlem tamam. teşekkürler

Kardeş alınma değilde, herkes yaptığı işi anlatıyor, bunu yalanlamak anlamsız...Elbette toprak özellikleri farklı, yapılan iş değişir, ben demiyorum ki 5600 fordla samsunda 1000 dönüm yer işliyorım, tabi ki kendi arazimizden bahsediyorum... Bu arada eskiden, rahmetli dedem sağ iken, onun son traktörü JD ' nin de resimlerini yayınladım, amcamların ford5000, bizim 5600 ile 3 traktör, müşterek ekiliş yaptığımız dönemde, dedem, amcamlar ve bizim kendimizin toplam yaklaşık 6000 ekilişimiz oluyordu, yaklaşık 2000 dönümde icar tutuyorduk. Bilen bilir, Ilıca-İnler arasında Geneci özü denilen mevkinin ortasından çay geçer, komisyonun parsellediği 22-25 dönümlük yerler bulunur. Bu özün tamamını icar tutardık, kendi tarlalarımızda vardı burada, komple sulu yani. O dönemde, 64 model JD, 72model 5000 ve 76 model 5600 ile 8000 dönüm yere buğday ekerdik...BUnlar abartı-yalan değil, yaşananlar. Şimdi ise dediğim gibi, herkes kendi arazisi ile uğraşıyor, babamınkilerle ben uğraşıyorum, iki traktörüm var ama baba yadigarı 5600 sadece ilaç,süne ilacı ve sulama zamanı kullanılıyor, gerisini TD85D hallediyor.

Saygılar....

TD85 ile ilk nadası bu sene yapacam, ama ikilemede 0,9-1,2 l/da kadar yaktı...5600 nadasta 1,5 l/da yakıyor. Kıraç yerlerin toprağı hafif ama eğim ve taş sorunumuz var. Sulular biraz daha ağır haliyle...

vallahi bravo sana şahsen ben senede 8000 ltre mazot tüketiyorum yani çalıştırdığim 600 dönüm 450 si benim 150 kira 3 tane traktör var başak la ilaç gübre vs .ayak işleri lambrghini 90 hp ve same 135 hp bunlarla ancak yetiştiriyorum.tabiki çeltik işi bizi baya zorluyor işçiliği çok ağır

cevab yazmıştım önderemedim.tekrar yazıyorum.
erkuntum var 804x4 yaklaşık 200 dekar arpam ekili.220 dekar nohut ekmeyi planlıyorum.2008-10 dan bügüüne kadar 480+185+371 tl lik mazot aldım.kullandığım mazotları liste yapıyorm.fatura alıyorum.elimde 3,5 depoluk yani 65-70 litre alıyor depo mazotum var.bir kısmı yuro dizel.480+185 liralık mazotla 160 dekar tarla sürdüm.kuru şartlarda 10 ayın sonları kasımın ilk haftasında.25 dekar yeri sürdüm tohuma hazırladım ve tohumu ektim.ayak işleri yol işleri hiç bir şekilde dahil degil.371 liralık mazotu 2350 liradan aldım litresini.diğerlerini 2500 liradn aldım.480+185 liradan aldığım mazotdan 70-75 litre civarında duyor.371 tl likde duruyor.arazim ve arazilerimiz çok dalgalı be rampadır.ayrıca sert dir.her traktörün harcı degil erkunt la çok güzel uyum sagladı tarlada biz de birçok traktörü aldım ve kullandım.yakıt ve güç olarak erkunt idael geldi.bizlere az veya çok ben çok memnunum.

köylü link=topic=16414.msg162313#msg162313 date=1236446281' Alıntı:
cevab yazmıştım önderemedim.tekrar yazıyorum.
erkuntum var 804x4 yaklaşık 200 dekar arpam ekili.220 dekar nohut ekmeyi planlıyorum.2008-10 dan bügüüne kadar 480+185+371 tl lik mazot aldım.kullandığım mazotları liste yapıyorm.fatura alıyorum.elimde 3,5 depoluk yani 65-70 litre alıyor depo mazotum var.bir kısmı yuro dizel.480+185 liralık mazotla 160 dekar tarla sürdüm.kuru şartlarda 10 ayın sonları kasımın ilk haftasında.25 dekar yeri sürdüm tohuma hazırladım ve tohumu ektim.ayak işleri yol işleri hiç bir şekilde dahil degil.371 liralık mazotu 2350 liradan aldım litresini.diğerlerini 2500 liradn aldım.480+185 liradan aldığım mazotdan 70-75 litre civarında duyor.371 tl likde duruyor.arazim ve arazilerimiz çok dalgalı be rampadır.ayrıca sert dir.her traktörün harcı degil erkunt la çok güzel uyum sagladı tarlada biz de birçok traktörü aldım ve kullandım.yakıt ve güç olarak erkunt idael geldi.bizlere az veya çok ben çok memnunum.

Erkuntun yakıt konusundaki cimrilği biliniyor zaten, notere tasdik ettirmişler, adanada 0,75 l/da ile nadas yapmış...Erkunt traktörden ayrılan bir mühendis şimdi bizimle çalışıyor, kalite konusunda da iyi olduklarını imalat yöntemlerini ve metodlarını anlatılan çalışmlaradan biliyorum. Estetiğe biraz daha önem verseler, bence gerçekten çok iyi yaparlar, ama başarılı bir traktör bence...

Ayrıca konuya dönecek olursak, bizim arazi koşullarında 200 dekar yer için traktör almaya bile değmez, ver icara yada ortağa gitsin, zaten kazandırmıyor...Ama illa ben çiftçilik yapacam ve bu işi konforlu bir şekilde, fazla ezilmeden üzülmeden yapacam diyorsan, Bereket60 4X4 yada NHTD65DT 4X4 olabilir. Birazdaha param var dersen JD5715 olabilir. Arkasınada 3lü profil şase ayarlı bir pulluk, 9lu yada 11li uygun bir kazayağı, bir tırmık, bir hidrolik mibzer, iki tane 4 tonluk römork, bir tane 600 litrelik holder, bir dönder alırsın..Yaklaşık 80 bin lira tutar. 0,50 liradan 160 ton buğday eder. ortalama 250 kilo verim alsan iki yılda bir 50.000 liralık ciro yaparsın. Eğer bir aksilik olmazsa 10 yılda falan amorti edersin, bu arada ekipman komple bitmiş olur, hadii dön başa....
Allah kolaylık versin hemşerim...

BAŞAK SENİN İŞİNİ FAZLASIYLA GÖRECEĞİNE İNANIYORUM. BU ZAMANDA YAKIT TA ÖNEMLİ GÜÇ DE ARADIĞIN HER ŞEY 2073 BAŞAK TA MEVCUT.

ya ne başağı ne 285 i adam 70-56yı deıstırcem diyo sizin dediklerinzden birini seçiceğine hiç deiştirmesın daha ıyı tolga abı sen gel köylünü dinle al bitane 90.80 dtk bak keyfine...SAYGILARIMLA.......BY..KOFALCALIMUHAMMET

kardeşim 200 dönüm yeri nadas etsen 4 gün sürer buğday eksen iki gün sürer ikileme yapsan 2 gün sürer. biçim yapsan bi gün sürer. kaç gün yaptı ben söyleyim 8 gün al benden 8 daha kaç etti 16. 365 den çıkarim senin için 349 gün kaldı. napçan bu arazi için traktörü. arazi sulu olsa zaten taktörün olrdu demek ki sulu değil. ver icara al yangel yat devletde zaten yok gübre parası yok mazot parası weriyo daha ne istiyosun. şimdi bi traktör alsan iş bitiyomu onu aleti ekipmanı bir sürü derdi war. ağrımayan başını ağrıtma zaten çiftçilik bitmiş. herkez eş dost ayakta görsün diye yapıyo. afedersin çiftçiler zaten boğazına kadara batmışş

kaanmaan link=topic=16414.msg162741#msg162741 date=1236537652' Alıntı:
kardeşim 200 dönüm yeri nadas etsen 4 gün sürer buğday eksen iki gün sürer ikileme yapsan 2 gün sürer. biçim yapsan bi gün sürer. kaç gün yaptı ben söyleyim 8 gün al benden 8 daha kaç etti 16. 365 den çıkarim senin için 349 gün kaldı. napçan bu arazi için traktörü. arazi sulu olsa zaten taktörün olrdu demek ki sulu değil. ver icara al yangel yat devletde zaten yok gübre parası yok mazot parası weriyo daha ne istiyosun. şimdi bi traktör alsan iş bitiyomu onu aleti ekipmanı bir sürü derdi war. ağrımayan başını ağrıtma zaten çiftçilik bitmiş. herkez eş dost ayakta görsün diye yapıyo. afedersin çiftçiler zaten boğazına kadara batmışş
tamamda adamın sılaj makınası var oraya gelen traktor yatmaz siz rahat olun...

kofalcalimuhammet link=topic=16414.msg162999#msg162999 date=1236620487' Alıntı:
tamamda adamın sılaj makınası var oraya gelen traktor yatmaz siz rahat olun...

hemşerim silaj işi kaç gün sürüyooooo

arkadaşım bnde 400 dönüm tarla var 3 traktör var
hattat h45,erkunt 60,turbo 255 kullanıyorum
sanada bi erkunt 60 yeter

arkadaşlar konu sahibi açan arkadaş neredesin bu konu başka tarafa gidiyor daha öncede sormuştum ne ekip biçiyorsun vs
herkez kendi yöresine göre yorum yapıyor konu başka taraflara gidiyor kimde ne kadar arazi var kimde ne kadar traktör var yeter yetmez tartışmasına döndü.

kimse ihtiyacı olmayan bir traktörü alıpta bahçesine garajına koymaz bu kadar parayı ölü yatırım yapmaz. ülkemizin her yeri farklı bereketi olan biyer benim 800 dönüm arazimde yaptığım işçiliği 40 dönüm arazide yapan vardır. doğal olarak bu sebepten kimse neden 1 traktör 800-1000 dönüm yer işleyemez diyemez yada 45 dönüm yerde tek traktör neden yetmesin diyemez.

konuyu açan arkadaş uzun süredir cevap yazmıyor konuyu açmış ama bakmıyor bakmayacağın konuyu neden açıyorsun diye sormak lazım.

neolursa olsun çiftçeker tercihin olmalı bence 60bg ideal güç bahsettin yer için tam ayarında fiat en iyisi fergusana göre yakıt daha düşük ama satış bakımından mf galiba 1-2 lira farklı olabilir

_FaTıH_ link=topic=16414.msg149087#msg149087 date=1233701078' Alıntı:
şaşırman normal çünkü yaptığımız işler aynı değil.ben iç anadolu çiftçisiyim.350 dönüm için 640 yeterliydi.ama eğer yerlerim sulak olsa mesela trakya arazisi gibi olsa 1 değil, 3 640 yetişmez.
bizim buralarda büyük denilenilecek bir çiftçi tanıdığım var.1600 dönüm yer de 2 tarktör kullanıyor TD 95 ve 70-56tek çeker

farkı anlatabilmişimdir inşallah.burda 120 dönüm yer için 240 veya 480 kullanırlar.

zaten adam 120 dönüme dediğin o 2 traktörü kullanırsa ya parası boldur, yada çiftçilikten anlamıyodur.(bizim buralardan bahsediyorum)

yukarıdaki bahsettiklerim kendi bölgem için geçerlidir...
saygılarımla...

Bunlar Trakya bölgesi için de geçerli...