Vallahi öyle, bizim köydede belki 15 tane afganistandan gelen insan var. Mandaları satmıştım ben de bir koyunlardan başka bir inekle bir tane de yeni tohumlattım bir manda düvesi var iki hayvan yani, sığırtmaç tutulacaktı. İki tane benim yaşımda genç var köyde onlara dedik muhtarla ikimiz bi ay güdülecek 250 civarı büyükbaş, mera da çok kolay yani en uzak yeri köye 2 km mesafe en yakın yeri meranın başlangıcı yani köyün dibinde zaten öğlen 12 olunca hayvanlar yatar gölgeğe 4-5 olana kadar sonrada otlana otlana geri dönecek. Hayvanlar alışsa 3-5 gün sonra 1 kişi bile güder yani iş bu . 1 aylık bu iş için ikisi 8.000 lira istediler... üzerine ayakkabı üst baş alıncakmış iş bitince, hergün bir paket sigara alınacakmış yani bize bu yavrular 10 milyara çıkacaktı. Gittik 2 afganlı bulduk 4.000 e güdüyolar [emoji28] 15 gün oldu herşey yolunda. Bu bizim yavrularda kahvenin çardağının altında gölgede çay içip instagramda story izliyolar, para istesen cebinde 50 lira yoktur ama 5 er milyar para istiyolar aylık.... yani millette para var para ne kıtlığı krizi yokluğu....