2. EL TRAKTÖR ALMAK İÇİN KIŞI BEKLEMEK

Bunlar nasıl fiyatlar akıl işi değil. Araba piyasası da öyle oldu , arkadasım Mayıs ayında 187 bine sıfır bi araba aldı. Şimdi bayi de yok, 300 bin e listeye yazıyor seni Şubat ta teslim ve sabit kur yok. Keşke bizim ürettiğimiz buzağı , süt ve tahıllar da öyle artsa da alım gücümüz düşmese. 3 sene önce 10 erkek buzağı satıp bir araba almıştım kendime , şimdi ayni arabayı 25 erkek buzağı satarsam alabiliyorum. Hadi çık işin içinden

Sıfır motor yok piyasada. O sebeple gidiyor kapış kapış. Birde insanlara faiz artçak zam gelcek gibi taşlar atıyırlar kulaktan kulAğa yayılıyor. Erkun bayii ile görüştüm bu gün sıfır için beklemek zorundasın olmadı ocakta zamlı alacaksınız diyor.

Sıfır motor yok piyasada. O sebeple gidiyor kapış kapış. Birde insanlara faiz artçak zam gelcek gibi taşlar atıyırlar kulaktan kulAğa yayılıyor. Erkun bayii ile görüştüm bu gün sıfır için beklemek zorundasın olmadı ocakta zamlı alacaksınız diyor.
Pandemi bahane yeni satiş politikası yok satiyorlar guya , hic birine inanmıyorum, tumosan %115 fazla satis yapmiş agac kovugundan cikmadiya banttan indi bunlar

Erkunt bakiyorsan senin için sorayım istersen niyetin varsa bir fiyat alayım Ankara dan

Ben özgür hocayı çoktan takip ederim fazla konuşamıyor yani bildiklerini tam anlatmıyor veya anlatmak istemiyor bu alemde Selçuk geçer den gerisi hikaye
Sinan fatih portakalda iktisatcı yarın 14 te 450 civarında artım olacak diyor birisi yazmışs portakla altınmı dövüzmü kadın birşey diyemedi faiz artarsa dövüz. Düşer dedipandemi düresince ne kadar faiz verecekler faizler artarsa konut vs kilştlenir oda işlerine gelmez faiz vermezde 9 a dayanıt verirsede 7 civarına düşecekmiş ne yaparsa yapsınlar batan ülkenin mallarını kapış kapış gider neler neler satılacak bankalar haciz sırasına girmiş geri ödemeler yapılamıyor devlete ödemelerde başlayacak yakında yine para basıp dağıtmak zorun 6 uçakla kavaltıya gitmeye benzemez bu işler

Sinan fatih portakalda iktisatcı yarın 14 te 450 civarında artım olacak diyor birisi yazmışs portakla altınmı dövüzmü kadın birşey diyemedi faiz artarsa dövüz. Düşer dedipandemi düresince ne kadar faiz verecekler faizler artarsa konut vs kilştlenir oda işlerine gelmez faiz vermezde 9 a dayanıt verirsede 7 civarına düşecekmiş ne yaparsa yapsınlar batan ülkenin mallarını kapış kapış gider neler neler satılacak bankalar haciz sırasına girmiş geri ödemeler yapılamıyor devlete ödemelerde başlayacak yakında yine para basıp dağıtmak zorun 6 uçakla kavaltıya gitmeye benzemez bu işler
Reis bugün faize karşıyım dedi yine hadi bu ay yaptılar faiz artışı önümüzdeki ay yine isteyecekler ondan sonra yine korkunun ecele faydası yok çıksınlar desinler ben develuyasyon yapıyorum atıyorum dolar 12 lira bakalım halk dolarıni nasıl satıyor merkez Bankası nin eksi de olan döviz rezervi nasıl doluyor bunlar hala baskılama yapıyorlar bırak kaç olursa olsun başka türlü çıkış yok eninde sonunda patlayacak

Reis bugün faize karşıyım dedi yine hadi bu ay yaptılar faiz artışı önümüzdeki ay yine isteyecekler ondan sonra yine korkunun ecele faydası yok çıksınlar desinler ben develuyasyon yapıyorum atıyorum dolar 12 lira bakalım halk dolarıni nasıl satıyor merkez Bankası nin eksi de olan döviz rezervi nasıl doluyor bunlar hala baskılama yapıyorlar bırak kaç olursa olsun başka türlü çıkış yok eninde sonunda patlayacak
bir tabir vardır ama burda yazmıyayım zorlaya zorlaya yapacak o faiz arttırımını başka çıkar yolu yok dolar 10 tl olur arttrımasın yarın faizi yada beklentilerin altında faiz arttırımı yapsın dolar 10 tl net

Evet yıl sonu geldi 200milyar dolar ödeme var birde dışarıdan para bulması lazım işler kötüye gidiyor pandemi muhabetiyle yakında her yer karantinaya girer çok sürmez dün oğlumun 3 arkadaşında çıktı birininn ateşini düşüremiyorlardı bugün ne oldu bilmiyorum 6 yaşında çocuklar daha abisinden kapmış dahada zorlanacaklar dolara dokunamaz yan çiziyor hukuk mukuk derken para lazım araplar kaçıyor onların yerini dolduracak lazım bakalım görecez artacağı kesin acı reçete bu olacak patlak nasıl verecek emide borcu olan yandı parası olanında parasını kapmaya çalışacaklar bunlar geçen faizleri artırsılar mevduata sokunmadılar şimdi toplamak için faizi artıracak ali koç dahil bugün okuyorum yalı almış 15.5 milyon dolara yurt dışından paraları dışarıya çıkaracaklar ülker vs gibi

beklentilerin üstünde yaparsada 6 .5 a gelir zatende öyle yapması lazım enflasyonun altında faiz olur mu abi paramız eriyor gittikçe
Öyle de dolar aşırı derecede değerli olursa da ithalat artıyor ihracat azalıyor ondan sonra dış ticaret açığı veriyoruz bu yıl su anda 45 milyar dolar ve bu para kasada yok

beklentilerin üstünde yaparsada 6 .5 a gelir zatende öyle yapması lazım enflasyonun altında faiz olur mu abi paramız eriyor gittikçe
Faiz artarsa yandaş toki olsu ev satamaz faiz düşük ocakki heryer evle dolduracaklar kanal istanbul dedikleri işte bu toki üzerinde rant bir evin mahşiyet nekadarki fiyatlar uçuyor dolar artarsada dahada para kazanıyor yandaşları yollardan köprülerden hepsi dövüzle bilinçli yapılıyor yabancı mahkemeler yetkilendirdiler yarın iktidar değişirse tlye çevirmeain diye