150s pulluk değil sanat eseri

Ynt: 150s pulluk değil sanat eseri

Aynen 3-5 fark vardır, ama ZETOR ile aynı kullanım ömrüne sahiptir bence :) Video ' yu full HD olarak baştan sona atlmadan izledim, ilk çizide takviyeye aldı, 4x4 e bağladı, kliması zaten sıcak üflüyordu, 5:20 de el gazını 1700 Devire getirdi, 5:50 de derinlik ayarını yaptı, başlarda direksiyonu çevirmek kaldı ona sadece :)

İşte bu pulluktan bahsediyorum türkiyede olsa 6-7 Kulak pulluk takıp sürüm yapmaya çalışırız bu pulluğun avantajı ne ?

ÇeLişki_37 link=topic=68419.msg779349#msg779349 date=1380454589' Alıntı:
Aynen 3-5 fark vardır, ama ZETOR ile aynı kullanım ömrüne sahiptir bence :) Video ' yu full HD olarak baştan sona atlmadan izledim, ilk çizide takviyeye aldı, 4x4 e bağladı, kliması zaten sıcak üflüyordu, 5:20 de el gazını 1700 Devire getirdi, 5:50 de derinlik ayarını yaptı, başlarda direksiyonu çevirmek kaldı ona sadece :)

İşte bu pulluktan bahsediyorum türkiyede olsa 6-7 Kulak pulluk takıp sürüm yapmaya çalışırız bu pulluğun avantajı ne ?

:S diyorumya kafam basmıyo bu işlere yetiştirinbeni ... :S

biz koca makine çok iş onlar küçük makine verimli iş diyor..o traktör 120bg dediğin gibi burda olsa aynı arazi şartlarında bi ona ne kötü en az 6lı takarız ki ortağımız petrol batmasın... grin-*-s

derin olurmu abi ayar videosunu izle bak adam ayna arası 16 ' ' ayarladı derinliği 25cm istediğin gibi kullan..onlar genişlikten kazanıyor işte bence o yüzden fazla ayna ya ihtiyaç duymuyorlar.. bence ..

Benim anladığım kadarıyla bu ara genişliği traktörün kaldırma kapasitesini çekiş gücünü ve sürme derinliğiyle ilgili öncelikle yerli traktörde ne kadar kaldırma kapasitesi var ki ara geniş olunca geriye uzuyor ve engebeli arazide zor oluyor dahası mazot şu para bacak çok olsun diyor millet derin sürmüyor derin olsa bacak arası geniş olacak ki toprak aksın aradan dolayısıyla buradaki üreticiler de çok başarılı kanımca ben almanyada bile alpler gördüm daha da gam yemem

kara42 link=topic=68419.msg779981#msg779981 date=1380572936' Alıntı:
Benim anladığım kadarıyla bu ara genişliği traktörün kaldırma kapasitesini çekiş gücünü ve sürme derinliğiyle ilgili öncelikle yerli traktörde ne kadar kaldırma kapasitesi var ki ara geniş olunca geriye uzuyor ve engebeli arazide zor oluyor dahası mazot şu para bacak çok olsun diyor millet derin sürmüyor derin olsa bacak arası geniş olacak ki toprak aksın aradan dolayısıyla buradaki üreticiler de çok başarılı kanımca ben almanyada bile alpler gördüm daha da gam yemem

yok kardeş yok..sen katologları değerleri iyi incele..ağılıklar felan o kadar traktöün önünü dikecek şekilde değil..50,100 kilo oynuyor..meseleyi çakıyoz yavaş yavaş...maden yoğunluğu diye bişey var adamın 120*120*10 profiliyle bizim kinin arasında metreküpte 80 kilo fark var..anladın???snin ddiğin gibi olsa bu gavurların hepsi keriz mazota çalışıyor bi bizmi akıllıyız yani??o traktörler türkiyeye geldiği zaman haddinden fazla büyük makine kullanılıyor..bak adama takmış 3lüsünü cavar gibi..ne kötü 5 limizin yaptığı işi yapıyor onla..o traktör
124 bg trkiyede 120 bgyi buldumu adam kıracın enkıralında taşa ektiği tarlada canım makinaya 7liyi takar..sonrada petrolden hisse almaya başlar..

Türkiyede daha çok bacak kullanılmasının nedeni fazla kesek çıkarmaması için olabilir. Bir çok çiftçi 3 18 yerine ya da 4 14 yerine 5 ' li 12 no alayım aynı yeri götürsün fakat fazla kesek çıkmasın ki bir de onları eritmek için ekstra uğraşmayayım diyor. Ayrıca büyük keseklerin bazı tarlalarda toprakla kaynaşmadığı, özleşmediği söyleniyor. Buna karşın fazla bacak koyduğunda pulluğun uzunluğu dolayısıyla ağırlığı artıyor bu yüzden de istense bile fazla tercih edilemiyor Türkiyede, çünkü traktörlerin kaldırma kapasiteleri düşük.
Bunlara bir etkende ağır pulluğun yakıt tüketimini arttırdığı görüşleri var. Örnek verelim 14 no 4 lü ünlü 140 şase ile 920 kg geliyorken, aynı pulluğun 120 şasesi yaklaşık 820 kg geliyor. 100 kg ın yakıtı arttırdığını iddia eden üreticilerde var. Bu sebeble eğer traktörüm kaldırsa yani ağır gelmese 4 14 alacağıma 5 12 no alırım diyen bir çok çiftçi var.

ydincbayram link=topic=68419.msg780022#msg780022 date=1380606735' Alıntı:
Türkiyede daha çok bacak kullanılmasının nedeni fazla kesek çıkarmaması için olabilir. Bir çok çiftçi 3 18 yerine ya da 4 14 yerine 5 ' li 12 no alayım aynı yeri götürsün fakat fazla kesek çıkmasın ki bir de onları eritmek için ekstra uğraşmayayım diyor. Ayrıca büyük keseklerin bazı tarlalarda toprakla kaynaşmadığı, özleşmediği söyleniyor. Buna karşın fazla bacak koyduğunda pulluğun uzunluğu dolayısıyla ağırlığı artıyor bu yüzden de istense bile fazla tercih edilemiyor Türkiyede, çünkü traktörlerin kaldırma kapasiteleri düşük.
Bunlara bir etkende ağır pulluğun yakıt tüketimini arttırdığı görüşleri var. Örnek verelim 14 no 4 lü ünlü 140 şase ile 920 kg geliyorken, aynı pulluğun 120 şasesi yaklaşık 820 kg geliyor. 100 kg ın yakıtı arttırdığını iddia eden üreticilerde var. Bu sebeble eğer traktörüm kaldırsa yani ağır gelmese 4 14 alacağıma 5 12 no alırım diyen bir çok çiftçi var.

şehir efsanesi onlar yakup abi..katologlarda yalan var ama ithallerde yok..türk malı 920 yzıpta üstündeki etikette ' ' aman tartarlar korkusuyl ' olsa gerek 720-750 öyle tutarsız yazıyor..ben malzeme konusunda iddalıyım..aleni hırsızlık bu..demişssin kesek yüzünden adam 3lü dönere 3 tanede ara kulak koyuyor bizim 5 liden kat kat kesek kıyıyor videolar ortada ..helva gibi toprakta nadas yapıyor ..birtaen kesek yok..aklımda bi pulluk var almayı düşünüyorum..öğrendim konya başhüyükdede var mış deneme yapacam iyi bi yağmur bekliyorum..o videoyu paylaşacam..sahtekarlığı görecez hep birlikde ' ' vogel&noot..102 ara 3 lü döner 12 ' ' 16 ' ' arası çalışıyor..görecez ne olduğunu..geçen yıl izledim adamı..benim 5li alplerden ne kötü 30 cm daha geniş iş genişliği var benim pulluk önden bakınca bolinderin arkada kayboluyor..adam 6430 jd ye takıyo bulluk bir ayna net dışarıda..ve kasım sonunda tavşan başı kadar kesek yokdu ardında..

avrupa da ar-ge çalışması var araştırmaya önem veriliyor konya tarım fuarına gitmiştim bu yıl Alpler in satış sorumlusuna dedim ki bi sorum olacak size dedim ben dikkat ediyorum avrupa da pulluklar çamur tutmuyo nedeni ne dedim bana dediği cevaba bakın biz de araştırıyoruz daha bulamadık dedi ama bi kaç bilgi edindik pulluk aynasını plastik benzeri bi madde ile yapıyorlarmış ondan ayna toprak tutmuyo dedi güldüm kendi inanmıyor ki söylediğine ben nasıl inanayım,almanya da döküm fabrikasında çalışan bi tanıdığım var tarım aletleri yapan firmalar daha çok 1. sınıf çelik alıyorlarmış en çokta bor çeliğini alıyorlarmış çok zor aşınan bi çelikmiş,yine satış sorumlusuna sizin sorduğunuz aynı soruyu sordum ara açıklığı neden avrupa da fazla burada düşük dedim bana verdiği cevap kendin için düşün dedi bahçe bellerken beli 15 cm vursan mı daha iyi bellersin yoksa 25 cm vursan mı daha iyi bellersin seni hangisi yorar dedi yani ara açıldıkça traktör zorlarmış...,iş sadece pullukla olmuyor,toprakla alakalı adamların toprağı helva gibi bizim toprağımız çok ağır,babam zamanında almanya ya gitmiş burada herşey insan gücüydü çok çalıştık almanya ya gittik kanal işinde çalıştım 3 türk vardı eşilecek yeri başımız daki şef boyayla işaretledi 2 gün de bura kazılır demiş gitmiş öğleye bitirmişler,alman gelmiş görünce şok olmuş avrupanın toprağı kum gibi derdi..

gölge84 link=topic=68419.msg780479#msg780479 date=1380706817' Alıntı:
avrupa da ar-ge çalışması var araştırmaya önem veriliyor konya tarım fuarına gitmiştim bu yıl Alpler in satış sorumlusuna dedim ki bi sorum olacak size dedim ben dikkat ediyorum avrupa da pulluklar çamur tutmuyo nedeni ne dedim bana dediği cevaba bakın biz de araştırıyoruz daha bulamadık dedi ama bi kaç bilgi edindik pulluk aynasını plastik benzeri bi madde ile yapıyorlarmış ondan ayna toprak tutmuyo dedi güldüm kendi inanmıyor ki söylediğine ben nasıl inanayım,almanya da döküm fabrikasında çalışan bi tanıdığım var tarım aletleri yapan firmalar daha çok 1. sınıf çelik alıyorlarmış en çokta bor çeliğini alıyorlarmış çok zor aşınan bi çelikmiş,yine satış sorumlusuna sizin sorduğunuz aynı soruyu sordum ara açıklığı neden avrupa da fazla burada düşük dedim bana verdiği cevap kendin için düşün dedi bahçe bellerken beli 15 cm vursan mı daha iyi bellersin yoksa 25 cm vursan mı daha iyi bellersin seni hangisi yorar dedi yani ara açıldıkça traktör zorlarmış...,iş sadece pullukla olmuyor,toprakla alakalı adamların toprağı helva gibi bizim toprağımız çok ağır,babam zamanında almanya ya gitmiş burada herşey insan gücüydü çok çalıştık almanya ya gittik kanal işinde çalıştım 3 türk vardı eşilecek yeri boyayla işaretledi 2 gün de bura kazılır demiş gitmiş öğleye bitirmişler,alman gelmiş görünce şok olmuş avrupanın toprağı kum gibi derdi..
kaiteli mal üretmezlerse Avrupalı zengin şirketlere mal satamazlar bu biiir...bizm ülkemizde şirket filan yok 10 dekarda eken pulluk traktör alıyor 1000 dekar ekende şimdi 10 dekar yer için 60 70 bin tl lik pulluğu kimse almaz bunun için bunada gerek yok pulluk yapda nasıl olursa olsun misali onlar yapıyor bizde alıyoz işte

gölge84 link=topic=68419.msg780479#msg780479 date=1380706817' Alıntı:
avrupa da ar-ge çalışması var araştırmaya önem veriliyor konya tarım fuarına gitmiştim bu yıl Alpler in satış sorumlusuna dedim ki bi sorum olacak size dedim ben dikkat ediyorum avrupa da pulluklar çamur tutmuyo nedeni ne dedim bana dediği cevaba bakın biz de araştırıyoruz daha bulamadık dedi ama bi kaç bilgi edindik pulluk aynasını plastik benzeri bi madde ile yapıyorlarmış ondan ayna toprak tutmuyo dedi güldüm kendi inanmıyor ki söylediğine ben nasıl inanayım,almanya da döküm fabrikasında çalışan bi tanıdığım var tarım aletleri yapan firmalar daha çok 1. sınıf çelik alıyorlarmış en çokta bor çeliğini alıyorlarmış çok zor aşınan bi çelikmiş,yine satış sorumlusuna sizin sorduğunuz aynı soruyu sordum ara açıklığı neden avrupa da fazla burada düşük dedim bana verdiği cevap kendin için düşün dedi bahçe bellerken beli 15 cm vursan mı daha iyi bellersin yoksa 25 cm vursan mı daha iyi bellersin seni hangisi yorar dedi yani ara açıldıkça traktör zorlarmış...,iş sadece pullukla olmuyor,toprakla alakalı adamların toprağı helva gibi bizim toprağımız çok ağır,babam zamanında almanya ya gitmiş burada herşey insan gücüydü çok çalıştık almanya ya gittik kanal işinde çalıştım 3 türk vardı eşilecek yeri başımız daki şef boyayla işaretledi 2 gün de bura kazılır demiş gitmiş öğleye bitirmişler,alman gelmiş görünce şok olmuş avrupanın toprağı kum gibi derdi..

salak herif ayna açıklığını pulluğun iş genişliğimi sanıyor yani avel ...o vatandaş bundan önceki işinde ciklet pazarlıyomuş sanırsam..amatörlüğün bukadarı artık pessss..bahçe bellerken hee??süper cevap..

bizi nasıl salak yerine koyduklarını görün işte..g.. leri dara geldimi asena gibi kıvırıyolar..bahçe bellerken hee??lavuk desenya herif gibi ^^jkardeşim ben 308 30*30 çelikten şase yaparım (kverneland gibi) sen bana 2000 lira fazla verecenmi ' ' diye..verecem ulan herif gibi yap ben verecem..2000neki 6m 3083028 çelik 1100 tl..bven verecem 2000 sen yap..yap ta görelim tok gözlüğünü vatan perverliğini ..yookk 300 liraya profil koyacakki 900 değil 1700 kazansın..dümbük..takıldım ben buna..daha siz yapın yerli hastalığı yapın ...yapında daha çoookk nohutlarınızda deneme yapsınlar..daha çoook traktörlerei belini ayırsınlar 15 saatt..yapın dahaa çoook dönüme 6 litre mazot yakın ..yapın bakalım..

alpler den sonra turan pulluğun standına gittik arkadaşımda turan pulluk vardı arazisi engebeli taşlı ve bayır olduğu için 4 lü otomatik pulluk aldı turanın cengiz modeli pulluk pistonla inç ayarı yapılıyo 11-16 lı oluyor turan satış sorumlusuna ayarı 16 ya getirince aynası küçük kalıyo tarla karık karık kalıyo dedi,verilen cevap;iş pullukta değil traktöründe sorun var sürüm hızın düşük toprağı serpemiyor dedi arkadaşımın Traktörü L95,o bıçak L95 e uygun değil traktörünü değiştir dedi,bizim arkadaş afalladı bi şakamı yapıyorsun dedi pulluğu değiştirmek mantıklı değil mi dedi satarsan turan gibi pulluk bulamassın sorun senin traktöründe dedi,uzatmayayım bizler yerli malı dedikçe bizimle resmen dalga geçiyorlar Türk insanını resmen Türk firmaları küçük görüyor ve dalga geçiyorlar...komşu köyde avrupa dan emekli olan bi amca var kafa attı parası da var Allah çok versin avrupa dan pottinger in pulluğunu ve diğer aletleri getirdi,çokta memnun..

zekhes link=topic=68419.msg780484#msg780484 date=1380707454' Alıntı:
bizi nasıl salak yerine koyduklarını görün işte..g.. leri dara geldimi asena gibi kıvırıyolar..bahçe bellerken hee??lavuk desenya herif gibi ^^jkardeşim ben 308 30*30 çelikten şase yaparım (kverneland gibi) sen bana 2000 lira fazla verecenmi ' ' diye..verecem ulan herif gibi yap ben verecem..2000neki 6m 3083028 çelik 1100 tl..bven verecem 2000 sen yap..yap ta görelim tok gözlüğünü vatan perverliğini ..yookk 300 liraya profil koyacakki 900 değil 1700 kazansın..dümbük..takıldım ben buna..daha siz yapın yerli hastalığı yapın ...yapında daha çoookk nohutlarınızda deneme yapsınlar..daha çoook traktörlerei belini ayırsınlar 15 saatt..yapın dahaa çoook dönüme 6 litre mazot yakın ..yapın bakalım..

koca forumda yerli ye bir düşman sen çıktın birde ben sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa

yerli malı yurdun malı herkez kazıklanmalı kusura kalmayın kimse üzerine alınmasın ama ben alınıyorum işte duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0

şerefli1 link=topic=68419.msg780521#msg780521 date=1380711526' Alıntı:
koca forumda yerli ye bir düşman sen çıktın birde ben sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa

yerli malı yurdun malı herkez kazıklanmalı kusura kalmayın kimse üzerine alınmasın ama ben alınıyorum işte duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0

zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s eee dayı bakıyom foruma adam altı ayda bi kafayı kaşıyo kaşıyo ' ' acaba ne alsam?? ' ' ülen bana kimse bişiy anlatmasın ben 68den beri aynı motoru kullanıyom.. ))) ben niye sırıtıp duruyom???dayı allah kalbine kanaat versinn bi hafta uğrasanda göstersem inanmam diyen gelsin otobüs parası benden daha ben rot değiştirmedim rot...3 motor yedi hala çaışıyor gavur hala çalışyor..ben hatırlamam tam 25 sen johndere 6 bakla 5 lipulluk varmış bizim(hurdası duru) onu kullanmışlar..motorla beraber gelen ispanyol mibzer var onu saymıyom(markası yok)..istesem bu gün çalışır..hatta evelki sene bizim 2006 özdöken dingili sakatladı 20 senedir yatan mibzere bakım yaptık 200-250 dekara yakın ekim yaptı.. zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s tekerleri felan lastik değil demir doğrama hee zuha-*-s zuha-*-s

yani cihad derki ' ' yerli mal yurdun malı herkes onu kullanmalı ' ' *-*-09 *-*-09 *-*-09 **24**- ben aslaaaa...su pullukla mibzerden bi kurtulsam onuda murat abiyle çözecez heralde şu italat işi felan..45 sene sonra görüşürük... zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

zekhes link=topic=68419.msg780533#msg780533 date=1380712277' Alıntı:
yani cihad derki ' ' yerli mal yurdun malı herkes onu kullanmalı ' ' *-*-09 *-*-09 *-*-09 **24**- ben aslaaaa...su pullukla mibzerden bi kurtulsam onuda murat abiyle çözecez heralde şu italat işi felan..45 sene sonra görüşürük... zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

murat abi yerliye dönemzse bende dönmem onun vardır bir bildiği ;D

Yerli düşmanı elbette değiliz ama Ufukk adlı üyemizinde bugün belirttiği gibi kopyala yap, onlarla aynı parayı iste bende buna ifrit oluyorum...

Zerre mühendislik, arge yok....İnnowasyon yok...Daha iyisini yapma yok...Yerli sanayici traktörcüsünden ekipmancısından tohumcusuna bizim çiftçiyi iyi öpüyormuş arkadaşlar ben bunu öğrendim son bir yılda...

Çare nerede derseniz bakınız => http://www.trakkulup.net/ikinci-el-alim-satim/birlikte-ithal-toplu-ekipman-tedarik-etmek/

zekhes link=topic=68419.msg780460#msg780460 date=1380704872' Alıntı:
şehir efsanesi onlar yakup abi..katologlarda yalan var ama ithallerde yok..türk malı 920 yzıpta üstündeki etikette ' ' aman tartarlar korkusuyl ' olsa gerek 720-750 öyle tutarsız yazıyor..ben malzeme konusunda iddalıyım..aleni hırsızlık bu..demişssin kesek yüzünden adam 3lü dönere 3 tanede ara kulak koyuyor bizim 5 liden kat kat kesek kıyıyor videolar ortada ..helva gibi toprakta nadas yapıyor ..birtaen kesek yok..aklımda bi pulluk var almayı düşünüyorum..öğrendim konya başhüyükdede var mış deneme yapacam iyi bi yağmur bekliyorum..o videoyu paylaşacam..sahtekarlığı görecez hep birlikde ' ' vogel&noot..102 ara 3 lü döner 12 ' ' 16 ' ' arası çalışıyor..görecez ne olduğunu..geçen yıl izledim adamı..benim 5li alplerden ne kötü 30 cm daha geniş iş genişliği var benim pulluk önden bakınca bolinderin arkada kayboluyor..adam 6430 jd ye takıyo bulluk bir ayna net dışarıda..ve kasım sonunda tavşan başı kadar kesek yokdu ardında..

Bahsettiğin ara gövdecikleri bende çok gözlemledim ve gerçektende çok fonksiyonu olan bir şey. Kesinlikle bizimkilerinde yapması lazım. Ama maalesef adamların zihniyeti yanlış nasılsa bu satılıyor neden uğraşayım ki diyorlar zannımca.