Ynt: 150 Dekar Yonca - Part 2
Göktürk- link=topic=76612.msg905740#msg905740 date=1405494420' Alıntı:
Elinize sağlık.
Biçimi de siz mi yaptınız? Sıkmalı (koşullandırıcılı) biçme makinasının yararı için ne söylersiniz? Almaya değer mi?Yerli olanlarının performansı için gözlemleriniz var mı?
Balya toplama makinası için ne düşünüyorsunuz?
Tşk ler.
Biçimi bir arkadaş yaptı. Çekili tip 3 metre Potinger koşullandırıcılı makina aldı yeni. Ona biçtirildi.
Makina 27.000 €
Değer mi? 130 hp üstü bir traktöre takacaksanız değer. Arkadaş 80-66 ' da kullandığı için (benim gözümde) istenilen performansı göstermiyor.
Biçim kalitesi iyi ama sıkma kısmında sorun var. 80-66 ' nın gücü sadace biçmeye yetiyor. Yeterli miktarda sıkamadığı için de koşullandırma kısmında etkili oylamıyor.
Böyle kullanımlara ben 'sıkmalı' değil de 'okşamalı' diyorum
Otta yeterli deformasyon olmadığı için kuruma yine geç oluyor. Bu Temmuz sıcağında biçimin 5. Günü olmasına rağmen tam kurumamış noktalar vardı. O makina hakkı ile kullanıldığında böyle birşey olmaz.
İş hızı ve görseli iyi ama..
Koşullandırıcılı alacaksanız kesibliklikle Çekili tip olmalı. O kadar yükü hidrolik kollara yükleme çok saçma. Asılı tip kullanma bir arkadaş geçen yıl traktörü devirdi. Hiç gerek yok.
Çekili tip yapan yerli firma yok diye biliyorum. Asılı tip olarak Çelmak, Ulaş vs yapan firmalar var ama incelemedim. Zaten söylediğim gibi asılı tipte gözüm yok.
Yalnız 'Çelmak' Çekili tip koşullandırıcılı yaparsa alırım. O adamlar yapınca sağlam yapıyorlar, mallarının arkasında duruyorlar.
Balya toplama makinası çok düşündük ama seçenek yok. Ya ithal Arcusin getirteceksin, ya da Izmir Tarım ' ın çakma Arcusin ' ini alıp en az 80.000 gayme öptürteceksin kendini. Üstelik her türlü arazide de çalışmıyorlar.
Fiyatları düşene kadar ikisi de çözüm değil.
Şu an için çözümümüz şu:
Ilgili konu:
http://www.trakkulup.net/index.php?topic=76096
Ucuz, etkili, efektif.
Şu ana kadar 10.000 balyanın üzerinde taşıdı.
Kamyonun girmeyi aklından bile geçiremediği yerlerde oyun oynuyor.
Maksimum 240 balya (en son bu rakama çıktık)
Devrilme riski çok düşük. Yüksek hızlarda nakliye yapılabiliyor.