Verimli bir çeşit lakin yatma sorunu var hastalığa pek dayanmıyor hassas. Tokak Arpanın kralı susuzluğa dayanımda üstüne yok hemde dane iriliği bakimindan aydan hanım falan yanında arpa değil tam kıraç arpası
Tokak çeşidi kiracta ortalama ne verir?
Verimli bir çeşit lakin yatma sorunu var hastalığa pek dayanmıyor hassas. Tokak Arpanın kralı susuzluğa dayanımda üstüne yok hemde dane iriliği bakimindan aydan hanım falan yanında arpa değil tam kıraç arpası
Bereketli olsun, kazancını ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Bereketli olsun darısı bizim başımıza inşallah.Ben 2 senedir ramata ekiyorum bölgemiz iyi yağmur alıyor.Sizin bölgenize göre yağmurları iyi alıyorsanız ekin eğer yağmur sıkıntısı oluyosa bölgenizde 6 sıralı arpadan uzak durun.Ramata arpada Toprak seçiciliği yoktur ancak su tutma kabiliyeti yüksek olan topraklarda verim potansiyeli yükselir.Zaten firma tohumu Marmara ve ege için tavsiye ediyor.Bölgenize uygun 2 sıralı ekmenizi tavsiye ederim.
Bütün sezon harcanan emekler ve paralar agiz tadiyla hasat yapabilmek için , bu günü görmek nasip olmuş.
ALLAH afatından korumuş. Kazancınızı sağlik sihhatte harcarsiniz insallah.
bereketli olsun.
Bereketi bol olsun insallah
Bereketli olsun tt55 biraz çırpınmış ama çıkmış.
Sagol abi. Valla ben d/300 beklerken 350 aldım Allaha şükürler olsun.
Darısı bize inşallah.bayram sonrası hasta başlar bizim burada. Yağış boldu bu sene 750-800 kg bekliyorus bakalım nasipte ne var. Geçen yıl 650 kg aldık esperia cinsi buğdayla yağış da pek yoktu . Bu sene enola ektik yağış da bol bakalım ne olacak. Tabi bizim burada taban arazi rakım 223 size göre biraz avantajlıyız sizin emeğiniz daha kıymetli artık hayırlısı bakalım.
Değerli üyeler 2 gün önce 150 dönüm iki sıralı arpamızı hayırlısıyla hasat ettik. Hububat tarımındaki 2. Yılımda adını bilmediğim bu arpanin ortalama verimi D/350 kg. oldu.
Kısmet olursa seneye 6 sıralı ramata çeşidini ekeceğim.
Herkese bereketli bir yıl dilerim.
New Holland TT-55 saman çekiminde
https://m.youtube.com/watch?v=BeBH8HuJGws
Cenap kardeşim bu arpa 350 ise bizm arpalar 200 anc verir bu yıl bir yanlışlık olmasn hem sık hemde iyi görünüyor.