İzzet beyin yazdıklarını deneyip yapan olursa durumu burda paylaşın bi zahmet arkadaşlar.
Şimdi ziraat odalarında çalışan birkaç üye arkadaş bunu görüp.Geçen sene 130 lira verdiğim dosyaya bu sene 400 lira verdim.
Araştırım ettim tutum derken çözümü buldum
Çözümü Şu şekilde arkadaşlar..
-C formu denilen, üzerine tarlalarımızı lisetelediğimiz evraktan 2 tane yapıyoruz
-Birisine göstermelik bir kaç ufak tarla ekliyoruz ve ona göre aidat ödüyoruz
-Dİğerine eksiksiz ne bayan edeceksek ediyoruz
-Ziraat odasına giderken göstermelik olan C formunu koyuyoruz dosyaya
-İlçe tarıma giderken onu çıkartıp gerçek C formunu koyup dosyamızı teslim ediyoruz
Bunu özellikle ilçe tarıma sordum biz kabul ederiz dediler
Bu yöntemi deneyip sonuç alan arkadaşlar olursa sonucu buraya yazssınlar
ben dosyayı yapıp parayı ödedikten sonra burayı okudum..Son durum ne arkadaşlar , varmı İzzet beyin yazdıklarını yapan.
Hayırlısı olsun Yusuf bey.ben dosyayı yapıp parayı ödedikten sonra burayı okudum..
yani bu senede gitti para havaya.
Ben yazdım bimere bana geri donüs yapilmadi lakin ziraat odasi aydatları %50 oraninda indirdigini aciklamis bilmiyorum faydasi oldu muArkadaşlar iyi akşamlar her çiftçi gibi biz de bu konudan rahatsısız, aranızda hiç bu konuyu BİMER e şikayet eden oldu mu acaba, neye göre nasıl hangi yönetmeliğe göre kesinti yapılıyor. Neden yapılıyor, kesilen ücret ne için kullanılıyor... Herkes bu konudaki rahatsızlığını iletsin edevlet şifresi ile bimere ulaşabilirsiniz. Ben yazacağım fakat şuan köyde değilim... Ziraat odasına gidip önce öğrenmeye çalışacağım sorularıma gereken cevapları almaya verilen cevaplar üzerinden dilekçeyi kaleme alacağım...Şunu hatırlatmak isterim, kamuda sorun yaşatan kim varsa BİMER vasıtasıyla sorununuzu iletin, kamuda çalışan biri olarak söylüyorum, kesinlikle araştırılıp cevap yazılıyor...
Ne kadardıki %50 indirmiş...Ben yazdım bimere bana geri donüs yapilmadi lakin ziraat odasi aydatları %50 oraninda indirdigini aciklamis bilmiyorum faydasi oldu mu
Ilk 60 dekar 30tl 500 dekara kadar 550tl 1000 dekara kadar 1200tl diye biliyorum ki babama 550 +benim cks 30tl olarak ödedik bende 47 dekar babamda 490dekar varNe kadardıki %50 indirmiş...
Yani bu delidumrul odası beni 300000 den az babamı da 1500000 ile 3000000 gelirliler arasinda mi görüyorhttp://www.zmo.org.tr/mevzuat/mevzuat_detay.php?kod=92
Madde 20 ye göre aidat hesaplanıyor herhalde bazı yüzdelik dilimler var...
Kaçıncı derece çiftçi olduğumuzu nasıl biliyorlar onu tam anlayamadım..
Arkalarına devlet destegini almış bi tesebbüsten bahsediyoruz kim denetliyor kim düzenliyor belli degil koltuga oturan emekli oluyor indirilemiyor giren paranin haddi hesabı yok çiftçiye geri dönüsü yok daha ne denilebilir kiBenim anlamadığım çiftçilik gelirini nasıl hesaplıyorlar, malum mevzuat eski ama günümüz koşullarında bir esasa (kılıfına) uydurulmuştur.
Söylemeyi biz denedik isterseniz bide siz deneyin bakalim ne diyeceklerZiraar odalarının olması gerekıyor sonucta sıvıl toplum orgutu gibi bişi yanı solyle dıyım çifçi.nın sendıkası gıbı bişi şimdi bu kurumlara köstek deılde destek olmak gerekır fakat onerılerınızı ve ısteklerınızı kuruma belırtın. Şimdi bazı ark lar demıs kapanssın iyi.tmm kapansın gıtsınde devlet senden yıne bu parayı alacak baska sekılde alacak yıne alacak yanı sen zanneyme ziraat odası kapansın oraya verdıgım ıkı lıra uc lıra neyse bende kalsın öle bır sey yok... Hıc olmassa verdıgımız paralar çifçilik ıcın bırseyler yapmaya calısan bır kuruma gıdıyor bunu boyle bılın kurumun işleyiş tarzın memnun deılsenız bunu uye oldugunuz kuruma gıderek belırtın.