Arkadaşlar ve abilerim hepinize iyi günler, yaşım 17 üniversite sınavına(ygs) girmeme 2buçuk ay gibi bir zaman dilimi kaldı sınava elimden geldiğince hazırlanmaya çalışıyorum fakat aklımda çok fazla soru var, birilerinden bu konuda kesinlikle yorum yapmalarını istiyorum siz çoğunuz benden yaşça büyüksünüz, kiminiz abim kiminiz babam yaşında bu yüzden yorumlarınız benim için çok önemli. Durumuma gelecek olursak çocukluğumdan beri köyde büyüdüm eğitimimi ise şehirde aldım. Yazları ve okul sürecinde bazı haftasonları olmak üzere köye ailemin yanına gidiyorum yaklaşık 2-3 yıldır çoğu işi kendim yapabilecek düzeyde olduğumu düşünüyorum çiftçilik ile ilgili tabi öğreneceğimiz çok şey var. 1000 dönüm yer işliyoruz yarısı sulak her sene arpa ve buğdayın yanında yaz sezonumuzun oldukça dolu geçmesini sağlayacak pancar, soğan, yonca, slajlık Mısır, Sudan otu vb. gibi ürünler ekiyoruz. Bu işi gayet zevk alarak yapıyorum ve sürdürmek istiyorum fakat ailemle bunu paylaştığımda tamamıyla işin içinde olmadığım için bana dışardan güzel gözüktüğünü ve ileride pişman olacağımı söylüyorlar, bu durum cidden böyle mi siz böyle olduğunu düşünüyor musunuz? Şu an severek yaptığım bu işin okulunu okuyup meslek edinirsem ileride pişman olur muyum? Ya da keşke bu mesleği seçmeseydim dediğiniz zamanlar oldu mu, ben inanıyorum ki insanın emeğini ve hak ettiğini alabildiği en güzel en doğal yer toprak neden ailem bu işi yapmak istememi desteklemiyor anlayamıyorum bunu onlara sorduğumda ileride anlarsın diyorlar.. bir diğer düşüncem ise veterinerlik okuyup orta halli yaptığımız hayvancılığı büyütmek fakat veterinerlik okuması çok zor bir bölüm olduğu söyleniyor. Ziraat fakültesine biraz uzak bakıyorum çünkü puanları ve Türkiye sıralamasına göre alımı oldukça düşük 250.000 gibi bir sıralamaya girildiğinde en iyi ziraat fakültesini okuyabiliyorsunuz. Veterinerlik ise 80.000 ve bunu başarabileceğimi düşünüyorum ama ailem çiftçi olmama karışacak olursa ve şehirde yaşamaya mağrur bırakılırsam ne veterinerlik ne ziraat okumamın bana hiçbir faydası olmayacak. Sizin yorumlarınızı bekliyorum şuan benim yaşımda benim imkanlarımda olsaydınız çiftçilik tercihiniz olur muydu?