Ziraat bankası kredi talebi ve yeni Çiftlik kurulumu Hk.

Pratik sahibiyim derken mesela mastitisi farkedilebilir misiniz? Doğumu yaptırabilirmisiniz?
Şunu söylemeyi unuttum.
Süt inekçiliğinde bin lira bin lira harcarsın ineğin memesinden bir lira bir lira sağarsın.

Kendi bildiklerim hakkında burda ahkam kesip bu işte ki üstadlara saygısızlık etmek benim yapıma uygun birşey değil! Yanlız şunu belişrtmekte fayda var; Ticaret konsunda tecrübe sahibiyim (detay verme ihtiyaçı duymuyorum)
Türkiyenin en büyük şirketlerinin birtanesinde 8 yıl süreyle çalıştım şuanda kendi dalında türkiyenin en iyisi olan bir firmada IT yöneticiliği yapıyorum. Tabi şimdi haklı olarak aklınıza hayvancılık farklı bir iş kolu gibi bir düşüğnce gelecek(daha önce belirtiğim gibi dayım yarı profesyonel olarak bu işi yapıyordu ve bende elimden geldiği kadar işin içinde olmaya çalışıyordum). Doğrudur fakat herzaman şuna inanmışımdır; Bakkal işletseniz de (bakal işleten kişileri küçümsemek anlamıda kesinlikle söylemiyorum örneklendirme yapıyorum) çok büyük bir fabrika sahibi olsanızda kurmuş olduğunuz sistem profesyonel, planlanmış,danışılmış ve profesonel kişilerle icra edilmiş olursa riski en aza indirmiş olursunuz. Başarısızlıktan çok başarının gelmesi olağandır. Ben de ileride bir çiftlik kurarsam bu sistemi en iyi şekilde nasıl kurabilirim, bu işte başarılı olanların doğruları ne, yurt dışında bu iş nasıl yapılıyor (her konuda olduğu gibi malesef bu konuda da bizden öndeler) ,risk analizleri vs.... Bence yukarıdaki mesajınızdan not edilmesi gerekne en önemli şey ''Süt inekçiliğinde bin lira bin lira harcarsın ineğin memesinden bir lira bir lira sağarsın'' sözünüz. Bu sözünüzde not aldım:)

Sevgiler..

trakkulup.net

Kendi bildiklerim hakkında burda ahkam kesip bu işte ki üstadlara saygısızlık etmek benim yapıma uygun birşey değil! Yanlız şunu belişrtmekte fayda var; Ticaret konsunda tecrübe sahibiyim (detay verme ihtiyaçı duymuyorum)
Türkiyenin en büyük şirketlerinin birtanesinde 8 yıl süreyle çalıştım şuanda kendi dalında türkiyenin en iyisi olan bir firmada IT yöneticiliği yapıyorum. Tabi şimdi haklı olarak aklınıza hayvancılık farklı bir iş kolu gibi bir düşüğnce gelecek(daha önce belirtiğim gibi dayım yarı profesyonel olarak bu işi yapıyordu ve bende elimden geldiği kadar işin içinde olmaya çalışıyordum). Doğrudur fakat herzaman şuna inanmışımdır; Bakkalda işletseniz de (bakal işleten kişileri küçümsemek anlamıda kesinlikle söylemiyorum örneklendirme yapıyorum) çok büyük bir fabrika sahibi olsanızda kurmuş olduğunuz sistem profesyonel, planlanmış,danışılmış ve profesonel kişilerle icra edilmiş olursa riski en aza indirmiş olursunuz. Başarısızlıktan çok başarının gelmesi olağandır. Ben de eğer olursa ileride bir çiftlik kurarsam bu sistemi en iyi şekilde nasıl kurabilirim, bu işte başarılı olanların doğruları ne, yurt dışında bu iş nasıl yapılıyor (her konuda olduğu gibi malesef bu konuda da bizden öndeler) ,risk analizleri vs.... Bence yukarıdaki mesajınızdan not edilmesi gerekne en önemli şey ''Süt inekçiliğinde bin lira bin lira harcarsın ineğin memesinden bir lira bir lira sağarsın'' bu sözünüz. Bu sözünüzde not aldım:)

Sevgiler..

trakkulup.net
İnşallah düşündüğünüz gibi olur. Bugün ineklerin gübrelerini temizlemeyecek olsam size bizim Aydın da kurulmuş, modern ama batmış ve boş kalmış birkaç tesis fotosu atardım. Canlı hayvan bu hava soğur strese girer sıcak olur strese girer yem değişir bakıcı değişir strese girer.
Ayrıca ben danışmanlık hizmeti alır modern bir çiftlik kurarım başına bir çoban koyarım o bakar derseniz yanılırsınız. Kendiniz devamlı işletmede olmalısınız. Bir adam hem yemleme hem sağım hem buzağı besleme hem hastalık takibi hem doğum takibi hem kızgınlık takibi yapamaz.
Kendiniz bakacaksanızda sosyal yaşam tatil sabah uykusu akşam gezmesi bunları unutun.

İnşallah düşündüğünüz gibi olur. Bugün ineklerin gübrelerini temizlemeyecek olsam size bizim Aydın da kurulmuş, modern ama batmış ve boş kalmış birkaç tesis fotosu atardım. Canlı hayvan bu hava soğur strese girer sıcak olur strese girer yem değişir bakıcı değişir strese girer.
Ayrıca ben danışmanlık hizmeti alır modern bir çiftlik kurarım başına bir çoban koyarım o bakar derseniz yanılırsınız. Kendiniz devamlı işletmede olmalısınız. Bir adam hem yemleme hem sağım hem buzağı besleme hem hastalık takibi hem doğum takibi hem kızgınlık takibi yapamaz.
Kendiniz bakacaksanızda sosyal yaşam tatil sabah uykusu akşam gezmesi bunları unutun.

Sizi anlıyorum. Son yorumunuz bir öncekinden daha yönlendirici ve bilgilendirici olmuş. Teşekkür ederim.

Ozanozudogru isimli arkadaş işle ilgili hikayesini güzel anlatmis
Basarisin bölgesel imkanlar cok onemli bence
Konya Karapınar yonca misir diyari
Yoksa yanlis yerde yanlis is olmaz
Dogru yerde dogru secim.
Buna merak heves birde tecrübe çalışkanlık eklenince tamam

Türkiyenin en büyük şirketlerinin birtanesinde 8 yıl süreyle çalıştım şuanda kendi dalında türkiyenin en iyisi olan bir firmada IT yöneticiliği yapıyorum. Tabi şimdi haklı olarak aklınıza hayvancılık farklı bir iş kolu gibi bir düşüğnce gelecek(daha önce belirtiğim gibi dayım yarı profesyonel olarak bu işi yapıyordu ve bende elimden geldiği kadar işin içinde olmaya çalışıyordum). Doğrudur fakat herzaman şuna inanmışımdır; Bakkal işletseniz de (bakal işleten kişileri küçümsemek anlamıda kesinlikle söylemiyorum örneklendirme yapıyorum) çok büyük bir fabrika sahibi olsanızda kurmuş olduğunuz sistem profesyonel, planlanmış,danışılmış ve profesonel kişilerle icra edilmiş olursa riski en aza indirmiş olursunuz. Başarısızlıktan çok başarının gelmesi olağandır. Ben de ileride bir çiftlik kurarsam bu sistemi en iyi şekilde nasıl kurabilirim, bu işte başarılı olanların doğruları ne, yurt dışında bu iş nasıl yapılıyor (her konuda olduğu gibi malesef bu konuda da bizden öndeler) ,risk analizleri vs.... Bence yukarıdaki mesajınızdan not edilmesi gerekne en önemli şey ''Süt inekçiliğinde bin lira bin lira harcarsın ineğin memesinden bir lira bir lira sağarsın'' sözünüz. Bu sözünüzde not aldım:)

Sevgiler..

trakkulup.net

Bu işi gerçekten kafaya koyup gönülden istiyorsanız kesinlikle yapın.yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sistematik çalışıp birşeyleri rolantiye almayı esas alıyorsunuz.Hayvancılıkta kesinlikle işinize yarayacaktır.Şunu da söylemek istiyorum yukarı da da olduğu gibi bir takım eleştiriler alabilirsiniz.Bu sizi yıldırmasın ben şu an endüstri mühendisliği yapmaktayım bir taraftan da Hayvancılık. Artık hayvancılıkta bile yenilikçi düşünce büyük bir önem taşıyor.Sanayi ile tarımı birleştiren kazanıyor.İnşallah istediğiniz yerlerde istediğiniz zamanda görürsünüz kendinizi[emoji4]

Ben bu yoruma maalesef katılamadım. Evet her yatırımda-meslekte olduğu gibi işinin başında olmak şart.Fakat doğru insanları doğru bi şekilde işe alıp o işi benimsemesini sağlarsanız.Eşiniz ve çocuklarınızla tatile de çıkarsınız haftasonu etkinliğinede.Çalışanların Hayvancılık sektöründe verimliğe doğrudan etkisi var diyebilirim.Dediğim gibi bu işi bilen aynı zamanda bilinçli bir şekilde işini yapan çalışanlarınız olduğu sürece bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.Benimsediğim bir sözü paylaşayım sizlerle [emoji4] Siz çalışanlarızana ne kadar iyi niyetle ve samimiyetle yaklaşırsanız onlarda sizin kızlarınıza(ineklerinize) o niyetle yaklaşır.

Ben bu yoruma maalesef katılamadım. Evet her yatırımda-meslekte olduğu gibi işinin başında olmak şart.Fakat doğru insanları doğru bi şekilde işe alıp o işi benimsemesini sağlarsanız.Eşiniz ve çocuklarınızla tatile de çıkarsınız haftasonu etkinliğinede.Çalışanların Hayvancılık sektöründe verimliğe doğrudan etkisi var diyebilirim.Dediğim gibi bu işi bilen aynı zamanda bilinçli bir şekilde işini yapan çalışanlarınız olduğu sürece bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.Benimsediğim bir sözü paylaşayım sizlerle [emoji4] Siz çalışanlarızana ne kadar iyi niyetle ve samimiyetle yaklaşırsanız onlarda sizin kızlarınıza(ineklerinize) o niyetle yaklaşır.
Bende size katılamıyorum. Çalışacak adamı buldunuz da işi beninsemesini sağlamak kaldı. Bizim Aydın da çobanların çoğu Suriye li.
Bu sektörde çalışacak adam bulmak mesele hele birde işini benimseyen kalifiye eleman bulmak çok zor. Maaşıda ona göre olur. Bu adam çiftlik kuracak, hayvan alacak, kaba yem kesif yem alacak. Birde çobana sağlan maaş verecek. E ondan sonra çark dönmeyecek herşey yalan olacak. Türkiye gerçeklerini göz önüne alalım lütfen.

Bende size katılamıyorum. Çalışacak adamı buldunuz da işi beninsemesini sağlamak kaldı. Bizim Aydın da çobanların çoğu Suriye li.
Bu sektörde çalışacak adam bulmak mesele hele birde işini benimseyen kalifiye eleman bulmak çok zor. Maaşıda ona göre olur. Bu adam çiftlik kuracak, hayvan alacak, kaba yem kesif yem alacak. Birde çobana sağlan maaş verecek. E ondan sonra çark dönmeyecek herşey yalan olacak. Türkiye gerçeklerini göz önüne alalım lütfen.

Adınızı ve yaşınızı bilmediğim için size nasıl hitap edeceğimi bilemedim[emoji4]İnsanların düşünçeleri hayata bakışı olaylara bakışı yani bardağın dolu tarafınımı boş tarafını gördükleri konusunda her insanın kendine has yapısı vardır. Biraz felsefik oldu ama[emoji4] Siz bardağın sürekli boş tarafını görenlerdensiniz anladığım kadarıyla. Zaten herkesin dolu olarak görmesi insanları tek tip bireyler yapar. Buda insandan çok robotlara has bir yaşam biçimidir. Yani farklılıklar olmalı. Bu kadar felsefeden sonra[emoji4]Tabi ki sizinde fikirlerinizi mutlaka değerlendirmek gerekir. Karar konusu ise icraatı yapacak kişidedir. Fikirleriniz için teşekür ederim.

Benim yaşım 37 kendimi bildim bileli hayvancılıkla uğraşıyorum. Girin bu sektöre görün bardağın dolu boş tarafını. Karşıdan herşey güzel.

Adınızı ve yaşınızı bilmediğim için size nasıl hitap edeceğimi bilemedim[emoji4]İnsanların düşünçeleri hayata bakışı olaylara bakışı yani bardağın dolu tarafınımı boş tarafını gördükleri konusunda her insanın kendine has yapısı vardır. Biraz felsefik oldu ama[emoji4] Siz bardağın sürekli boş tarafını görenlerdensiniz anladığım kadarıyla. Zaten herkesin dolu olarak görmesi insanları tek tip bireyler yapar. Buda insandan çok robotlara has bir yaşam biçimidir. Yani farklılıklar olmalı. Bu kadar felsefeden sonra[emoji4]Tabi ki sizinde fikirlerinizi mutlaka değerlendirmek gerekir. Karar konusu ise icraatı yapacak kişidedir. Fikirleriniz için teşekür ederim.
İcraati yapacak olana son bir tavsiye. Kredi veriliyor diye simental gebe düve rüzgarına kapılmayın. İmkanınız buzağılı süt verimi yüksek duble holstain inek alın. Duble dediğim canlı ağırlığı 600 kg ve üzeri olsun. Allah göstermesin hasta olduğunda yada döl tutmadığında kestirdiğinizde elinize para geçsin. Hemen sağmaya başlarsınız buzağısını besler dana ise satar düve ise damızlık yaparsınız. Eğer illa simental istiyorsanız aldığınız ineğe simental tohum attırır melez yaparsınız. O melezden ilerde has simental alırsınız. Buranın şartlarına alışmış yüksek verimli bir hayvan elde edersiniz. Bizim burda 12-13 bin verip gebe simental düve aldılar. Doğurdu düveler en fazla süt veren 15 litre veriyor. Birkaçının sütü buzağısına yetmiyor.
Saygılar ben sadece kendi damımın durumunu değil işim gereği ( lazerli tesviye) bütün Aydını gezdiğim ve birçok işletme gördüğüm hayvancı ile muhatap olduğum için böyle konuşuyorum. Bu memleketin gerçekleri işinize gelirse.

Benim yaşım 37 kendimi bildim bileli hayvancılıkla uğraşıyorum. Girin bu sektöre görün bardağın dolu boş tarafını. Karşıdan herşey güzel.
geçen hafta arkadaşın inek buzağılamış gece ertesi gün yatmış kalkmamış.
veteriner geldi akşam üzeri traktörle kaldırdık yok hiç çabalamıyo yemeyide kesti pazar günü kasabı Arıcak artık başında hayvan bi çabala aramayem diyo arkadaşın sesini söyleyişi gör girmessin mecbur olunmadıkça yapılacak iş değil.

veteriner geldi akşam üzeri traktörle kaldırdık yok hiç çabalamıyo yemeyide kesti pazar günü kasabı Arıcak artık başında hayvan bi çabala aramayem diyo arkadaşın sesini söyleyişi gör girmessin mecbur olunmadıkça yapılacak iş değil.
Geçmiş olsun zor bu işler. Ağzı var dili yok hayvan hasta oluyor masum masum sana bakıyor insanı içi gidiyor. Birde öldü mü kahroluyor insan.

Bakın olumlu yada olumsuz görüş bildirebilirsiniz yanlız üslup konusunda daha dikkatli olun! Bu tarz söylemler konusunda iyi niyetli olabilirsiniz ( ben iyi niyetli biri olduğunuz düşüncesindeyim) ama karşı tarafta nasıl bir etki yaratacağını kestirme konusunda sorunlar var.

İyi forumlar.

Geçmiş olsun[emoji853] Öneriniz için teşekkürler..

Geçmiş olsun[emoji853] Öneriniz için teşekkürler..
ustam kimsenin hevesini kırmak istemem ama bizde yıllarca koyun ve inek baktık.
ben elektronik teknisyeniyim.
hayvanlara yetecek tarla yok.
icra tutamadığımız kışları benim maaşımı yediler.
gübresi atılacak her çiftlikte trilyonluk sistemler yok direnle kırağıda sabah sekizde daha sarmaya başlarsın gün batar hala dön babam dön.
sılaj yapacak yer yakında yoksa her gün git slaj almaya.
hayvanları sağ tarlaya git hadi evden ararlar (şimdi cep telefonu var) inek doğuramıyo o aralıkta tarlada su iki saat fazladan aynı yere akar.
güllük gülüstanlık dev yatırımları örnek alırsanız hata edersiniz olumsuz yorumları yabana atmayın.

holştain için kredi verilmeyişi çok enteresan.
yıllarca holştain yayılsın diye uğraşıldı.
şimdi holştaine karşı tukaka politikası uygulanıyor.
sürekli bir üretici elinde verimi yakalamış ırk değersizleştirilip.
ithal yeni bir ırk pompalanıyor.
aslında ilk sorununuzu anlatırken ciddi bir sorunu ortaya koymuşsunuz.

Bakın olumlu yada olumsuz görüş bildirebilirsiniz yanlız üslup konusunda daha dikkatli olun! Bu tarz söylemler konusunda iyi niyetli olabilirsiniz ( ben iyi niyetli biri olduğunuz düşüncesindeyim) ama karşı tarafta nasıl bir etki yaratacağını kestirme konusunda sorunlar var.

İyi forumlar.
Pardon üslubumda ne varmış. Siz kendiniz dediniz bardağın hep boş tarafını görüyorsunuz diye. Ben de girin bu sektöre görün bardağın dolu boş tarafını dedim. İnşallah elinizdeki hazır para ile bu sektöre girer benim söylediklerimi yaşayarak öğrenirsiniz. Benim adım Mehmet Aydın. Aydın Koçarlı Çakmar mahallesinde hayvancılık çiftçilik ve tesviye işi yapıyorum. Buyrun gelin yolunuz düşerse.

Pardon üslubumda ne varmış. Siz kendiniz dediniz bardağın hep boş tarafını görüyorsunuz diye. Ben de girin bu sektöre görün bardağın dolu boş tarafını dedim. İnşallah elinizdeki hazır para ile bu sektöre girer benim söylediklerimi yaşayarak öğrenirsiniz. Benim adım Mehmet Aydın. Aydın Koçarlı Çakmar mahallesinde hayvancılık çiftçilik ve tesviye işi yapıyorum. Buyrun gelin yolunuz düşerse.
Aydın'da yakın akrabalarım var nasip olurda yolum o tarafa düşerse çayınızı içmeye gelirim [emoji4]

İyi akşamlar.

gerçekten zoru başaranlar vardır ama inekçilik artık gerçekten bende formda okudukça daha ıyı anlıyorum çok zor bende kendimi bildim bileli malın içindeydik bu işe başlarken şunu bilirim ömrünü bu işe adayacaksın hem sadece kendini değil hanımın ve çocugunda yanında olacak yapacagın yer dahada önemli mesela bizim burda yaparsan süt elinde şişer dereye dökersin bi tane bıle galıba süt alan tesis yok sadece inekçilık yapanlara şunu sormak istıyorum yazın otlarken bır tl masrafsız hayvan başı en aşagı 20 kilo süt alıyoruz bu karlılıgı etkilemiyor mu yani artırmıyor mu