Pratik sahibiyim derken mesela mastitisi farkedilebilir misiniz? Doğumu yaptırabilirmisiniz?
Şunu söylemeyi unuttum.
Süt inekçiliğinde bin lira bin lira harcarsın ineğin memesinden bir lira bir lira sağarsın.
Kendi bildiklerim hakkında burda ahkam kesip bu işte ki üstadlara saygısızlık etmek benim yapıma uygun birşey değil! Yanlız şunu belişrtmekte fayda var; Ticaret konsunda tecrübe sahibiyim (detay verme ihtiyaçı duymuyorum)
Türkiyenin en büyük şirketlerinin birtanesinde 8 yıl süreyle çalıştım şuanda kendi dalında türkiyenin en iyisi olan bir firmada IT yöneticiliği yapıyorum. Tabi şimdi haklı olarak aklınıza hayvancılık farklı bir iş kolu gibi bir düşüğnce gelecek(daha önce belirtiğim gibi dayım yarı profesyonel olarak bu işi yapıyordu ve bende elimden geldiği kadar işin içinde olmaya çalışıyordum). Doğrudur fakat herzaman şuna inanmışımdır; Bakkal işletseniz de (bakal işleten kişileri küçümsemek anlamıda kesinlikle söylemiyorum örneklendirme yapıyorum) çok büyük bir fabrika sahibi olsanızda kurmuş olduğunuz sistem profesyonel, planlanmış,danışılmış ve profesonel kişilerle icra edilmiş olursa riski en aza indirmiş olursunuz. Başarısızlıktan çok başarının gelmesi olağandır. Ben de ileride bir çiftlik kurarsam bu sistemi en iyi şekilde nasıl kurabilirim, bu işte başarılı olanların doğruları ne, yurt dışında bu iş nasıl yapılıyor (her konuda olduğu gibi malesef bu konuda da bizden öndeler) ,risk analizleri vs.... Bence yukarıdaki mesajınızdan not edilmesi gerekne en önemli şey ''Süt inekçiliğinde bin lira bin lira harcarsın ineğin memesinden bir lira bir lira sağarsın'' sözünüz. Bu sözünüzde not aldım
Sevgiler..
trakkulup.net