Değerli forum üyeleri arazi alım kredisi kullanmak istiyorum 50bin lira kredi çekmek istiyorum kredi faiz oranları hakkında bilgi almak istiyorum
Tarla müşterek hisse devri yapacağız biz onun oranları hakkında bilginiz varmıBiz 100 bin çekmiştik yıllık taksidi 27 bin ödüyoruz alacağınız arazi komşu arazi ise faiz oranı 8,25
Tarla müşterek hisse devri yapacağız biz onun oranları hakkında bilginiz varmı
Kaç taksit yaptınız 100bini
5 taksit
Çok doğru, yanlış yazmışım, sağol uyandığın için.Geçen yıl aldık ama bi yanlışınız var 5 eşit taksitte ödeyeceğiz yani 27*5 =135 bin
Çok doğru, yanlış yazmışım, sağol uyandığın için.
Aldığınız tarlayı mahkeme karariyla satis yoluyla mı yoksa direkt sahibinden mi aldınız?
hayırlı olsun.Direk sahibinden aldık tarla komşumuzdu,alacağınız arazi kendi arazinizle yanyana ise faiz 8.25 yanyana değil ise arazi Alım kredisi faiz oranı 16.5 di
Oda güzel olur ancak tarlalar birleşsin parça pinçik olmasın diye yapiyorlarhayırlı olsun.
aslında an olmayan arazilerin faiz oranınıda düşük tutsalar,daha refah bir tarım izlenebilir.
Bugün bir iş icin Ziraat bankasına gitmişken arazi alım kredisini sordum.
Faiz oranı %12, %25 devlet sübvansiyonu var.
Yani faiz oranı %9.
500.000 TL için 5 yıllık kredi çekerseniz,
Yıllık faizi 45.000 TL
Toplam faiz 225.000 TL.
500+225+sigorta dosya masrafi=740.000 TL
740 /5 = 148.000 tl yıllık ödeme.
Kac dekar yer alio ne ekecegimize bagli abi.5 yıl da 500 bin liraya
740 bin lira sizce uygunmu.yada mantıklı mı.
Bakış açısına göre değişmekle birlikte tarıma yatırım için bana mantıklı geliyor.5 yıl da 500 bin liraya
740 bin lira sizce uygunmu.yada mantıklı mı.
18 20 yılda kendini amorti ederse manlikli bana göreMerhaba, bence çok yüksek. Bizim orada 500.000₺ ye ortalama 40 dekar sulu yer anca alınabilir. 5 yılda bırakın ana paranın bir kısmını, faizi bile çıkarmaz, o faizle alınan tarla.
Kac dekar yer alio ne ekecegimize bagli abi.
Isletme kredisinde durumlar nasil acaba
Bizim bölgede 500.000 TL ile sıkı bir pazarlıkla 35 dönüm çeltik ekilen tarla alınabilir.Merhaba, bence çok yüksek. Bizim orada 500.000₺ ye ortalama 40 dekar sulu yer anca alınabilir. 5 yılda bırakın ana paranın bir kısmını, faizi bile çıkarmaz, o faizle alınan tarla.