Zetor traktörün motoru Almanya'da Ekonomik motor ödülü kazandı.

Ynt: Zetor traktörün motoru Almanya'da Ekonomik motor ödülü kazandı.

burda en az yakması gereken kubota olması gerekırken en cok yakan kubota olması biraz celiskılı geldı bana 16 valf motor segmentınde kubotanın onune gececek yok oysa zetor daha yeni gecti kubotada eskıdı adamlar euro 4 staj 16 valf cr motor yaptılar daha bundan varmı otesi ben hiç inanmam bide amerikada john deere le boyle bişi olmustu ondada kepce daha kullanıslıymıs j derede haha yav adamların malına laf yok kardes ben bunlar hep duzmece

resat bidav link=topic=60482.msg682428#msg682428 date=1357737769' Alıntı:
burda en az yakması gereken kubota olması gerekırken en cok yakan kubota olması biraz celiskılı geldı bana 16 valf motor segmentınde kubotanın onune gececek yok oysa zetor daha yeni gecti kubotada eskıdı adamlar euro 4 staj 16 valf cr motor yaptılar daha bundan varmı otesi ben hiç inanmam bide amerikada john deere le boyle bişi olmustu ondada kepce daha kullanıslıymıs j derede haha yav adamların malına laf yok kardes ben bunlar hep duzmece
16 valfte kubotanın onune gecek yok dıosun ama once yapmak degıl daha iyisini yapmak önemlı.Ayrıca tumosan nadasta kubotadan 25 dekar yerde 4 lıtre az yaktı.almanların okadar motoru varken zetora ödul vermelerı bence duzmece olamaz.bide zetor eskıden eskıye yakıtta ekonomıktır pıyasada tutulmuyo olabılır ama zetoru hiçte yabana atılmayacak bı traktor

benimde 8441 proixma var sizin dediğiniz tümosan erkunt 90 hp lik traktörden çok az yakıyo ve onlardan daha çok çekiş gücüne sahip inanmayan varsa ve elinde bu tip taraktörler varsa denesin aradaki dağlar kadar farkı görüceksiniz

zetor ıle erkuntu kıyas yapmak cok yanlıs erkunt 110 beygır traktorunu dun yaptı ve bazı dokum parcalarını yapmaktan baska tamamı dısardan en onemlısı motoru kılasık perkıns motor zetor kendı motorunun uzerıne traktorunu yerlestırıyor ve bugun 165 maxterra yaptı erkunt bunu ancak 10 yıl sonra yapabılır suda bı gercek erkuntu kımse kotuleyemez bızım turk olarak gurur kaynagımız.ama zetora haksız yere yapılan kotuleme kampanyasınıda kınıyorum sonucta herkez emek verıp bızlerın hızmetıne sunuyorlar.ıthal traktorlerı gorup bu traktorlerı bız nasıl yapabılırız dıye calısmaları gerekır uzel mf 285 modelını 1984 de turkıyeye getırdı 1999 yılında 285 uretımını durdurdu ve gecen 16 yılda motora hıc bırsey ılave etmedı aksıne caldı aynı olay mf 240 s ıcınde gecerlı kes kopyala yapıstır zıhnıyetını kullandı guzel ekmek yedıler ama malum hırsız farenın sonu kapandır onlarda kapana sıkıstı kaldı egerkı avrupa traktorler gelmese ıdı suan nevhollandlar kıral motor sayılacaktı neden karsısında rakıp kalmamıstıda ondan.

valla kapadokya arkadasa basından sonuna kadar katılıyorum.cok guzel ozetlemıs bence.Bende 2006 Tumosan var 82 80 dtk.Ya bu kadar mı olur ?İlk çıkan tumosanların aynısı hiç bir değişiklik yok.Hatta eskılerde motor şasede oturuyordu bunda o da yok.Tek artısı teyp koymus.Bu mudur yanı.El insaf ya.Sen senelerin traktor markasısın.Biraz geliştir kendini Allah askına.Ama fiyatına bakıyosun nerdeyse avrupalarla yarısıyor.Bencede zetor guzel traktor.Hiç degilse kendine has bi tarzı var.

Konu eski ama şunu ekleyelim;

Yakıt testi; POWERMIX TEST (7 ayrı yakıt testinden oluşan, çok ciddi kapsamlı, milimetrik bi test)

Zetor tüm rekorları kırıp DLG ' den (dünyanın en saygın test merkezlerinden) belge aldıysa olay bitmiştir...

Komşu şu kadar, ben bu kadar yaktım demek bu testin yanında iş değil! Bizimkiler sadece fikir verir, o testi net yapamayız...

profi tractor test explained (HD)

2 çiftç çeker hatta 3 diyelim amcamın 8195 tumo sayarsak biz butun hereşyi aynı yapar aynı mozot kullanır aynı ekipman aynı tarlaya gireriz mc moccormix 100 tumo 8195 zetor 8441 en az yakan 8441 oluyo en çok da mc oluyo ama mc otekilere göre daha hızlı iş yapıyo yani ekonomik odul alması gayet çok normal

O değil de sizin MC ' in 60 km yapması çok hoş... biz tarladan ziyade nakliye-hafriyat yapıyoruz. Zetoru kamyon niyetine kullanıyoruz... 15-20 tonla 6. vites 30 km çok rahat basarsan 35 ' i de görüyor...

Zetorun hızı açsak süper olur, 37-38 km gördü, ama tehlikeli olmadan bi 50 yapsa tadından yenmez... 100 saatte zamanla açılır inşallah.

orjinalinden oynama abi bence çok ince ayar yapıyolar onlar lastikleri değiştirince bile çekişleri çok farkediyo o yüzden artık dokunmuyoruz zetora o kendi halinde sapa saglam takılıyo orjinal hali kalsın aşırı hız arkada yük 15 17 ton filansa fena sallıyo traktörü mc 4 tekerde de ayrı fren sistemi var ona dayanarak yapmışlar

2 valtranın arasındaki LİNDNER bizdeki erkuntun muadili, yada erkunt onun kopyası.. en çok yakan 2. sırada, demek ki noter onayıyla olmuyor bu işler.

Bu sıralama 7-8 değişik test, çalışma sonucu milimetrik hesaplanıyor.