Zetor traktör almak istiyorum

Ynt: Zetor traktör almak istiyorum

fatih ödemişli link=topic=35958.msg451577#msg451577 date=1317972335' Alıntı:
kımsenın motoruda kötu deıldır adam tamah etmiş calışmış dıdınmış aklı ona basmıs nh mf fend valtra vs.almış...senınkı kötü benımkı daha ıyı demeye hakkımız yok önemlı olan marka fanatıklıgı yapmadan objektıf artı ve eksılerını belırtmek mesala a60da mazot deposu sırtta arkada arka göruşu engellıyo soledım araya almışlar yenılerınde..levye koyun dedım koymuşlar yol hızı az dedım vıtes az dedım 12x12 yapmışlar 40 km hız olmuş vs vs . yanı çıftçılerı dınleyıp a65 ı çıkarttılar işte daha gelmedı sadece fotolarından ıdare edıyorum artık hatta bayı dıyor sen bundada eksık bişiler bulursun dıye tabı bulcam bulcaz bulmalıyız oglum ben gıbı bılmem kac sene gerı teknolojı aletlerle omrunu tuketmesın daha modern bişilere bınnsın kullansın dıye ok-*-s

Yorumuna katılıyorum, ve aslında hepimiz bu şekilde objektif değerlendirmeler yapmayı bilirsek çok daha isabetli seçimler yapabiliriz. Ve tavsiye ettiğin motoru da inceleyeceğim, ayrıca tavsiyen için de teşekkür ederim.

Bu arada bahsettiğin motorun özelliklerine kısaca bir göz attım, hız konusunda iyileştirme yapıldı demişsin ama 2200d/d ' de 29 km hız yaptığı belirtilmiş bu hız bana çok düşük geldi.

kendin bilirsin al abi biz sana alamassın 35 sene sonra nolur gibi bi şey demedik ayrıca 35 sene değil 5 sene kullanırsın o motorları lafı nerden anlıyorsun anlamadım türkiye şartların da acı bi gerçek var nh -1 mf -2 jd -3 gerisi sırayla gider ben bunu anlatmaya çalıştım anlayana tabi bunlar tutuluyor diye almak zorunda da değilsin o zaman git fendt al gerisi hikaye anlatma gerisini. bi çok traktörü gördük zetor valtra ya türkiye şartların da nh mf jd acı ama gerçek. bana göre kendi malım daha güzel isterse leyland olsun ama piyasa malı piyasa malı her zaman

slm doganay bende nıgdeden katılıyorum bende 10641 var 101 beygır 2008 model 6 ay oldu aldım.sıfırı 123 bın tl ben 65 e aldım fıyatı cazııptı ama guzel detay ıcın cep telefonu versem yanlıs olurmu bılmem05365575151 goruselım

şöyle başlayayım bende 2009 model 8441 proixma var benim şuana kadar hiç şikayetim olmadı dedemin gidip traktörü dk başı kurcalaması haricinde yag değiştirmiş biz yokken biraz fren sisteminde sıkıntı çıktı 2 günde fren beyni geldi 4 yıl garantili taktılar yani kolay kolay yatmaz traktör korkmayın oyle sadece temiz kullanın yeter. aksarayda varmı bilmem ama konya ya gel çok bulursun ama gene araştır çok çeker kopartır tabir rica ederse çok az yakar bize her depoda 10 lt yag koyun denildi ama biz koymadık hiç pompa ömur boyu garanti veriyo yag dahi koysan bile kaldırması çok fazla ama bizim bildiğimiz traktörleren farklı biraz ayarı çok pulluk kepçe filan ona göre kaldırıyosun çift piston var 6 tonu rahat kaldırır korkma onda sadece çok hava çekiyo oyle boyle değil filitren temiz olacak devamli yani bakacan traktöre sonra seninde ömrünu savar çoçugununda korkma neye gidersen o işi yapar atik bayılma olmaz hiç çekmem demez kopartıcam der vur sen alır götürür ama daha ayrıntılı istıyosan konya daki bayi tel verebilirim fiyat filan bakım onlarla konuşabilirsin.

Yaşadığın yerde servisi var ise, yedek parçaya kolay ulaşabiliyorsan,yarın satmaya kalksan edeceğin zararı kabul ediyorsan al derim.Ancak ne gerek var zetora git new Holland al massey ferguson al john deere al ne biliyim bir sürü marka model var iken ne zetoru ya...

Zetorun diğer markalardan farkı nedir?Üstün tarafı nedir? Niye bu kadar övülüyor?Biri anlatabilir mi?

Konuya mesaj yazdığım günlerde bende zetor almaya çok niyetlenmiş ve hatta distribütörlüğünü yapan behçet bey ile görüşmek için tekirdağ ' a gitmiş ardından motoru görmek için keşan ve enez ' e geçmiştim, keşan ' da diyarbakır ' a satılan bir zetor bulmuş incelemiş ve kabin içi detayların daha doğrusu bir anlamda motorun vitrini sayılabilecek kontrol paneli v.s gibi parçalardaki işçiliğin çok kaba olması beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. (demekki traktör bile olsa görsellikte çok önemliymiş) Uzun lafın kısası o zaman distrübütör firmanın ne olduğunun bilinmezliği, servis yapılanmasının olmayışı,Türkiye ' ye yedek parça dağıtımı yapılacak deponun enez ' de sanayi bölgesinde küçük bakımsız bir dükkan olması gibi ciddiyetsiz durumları görünce almaktan vazgeçmiştim. Ama umuyorum ciddi birileri bu markanın temsilciliğini alır ve ülkemizde bu marka yaygınlaşır.

Evet aynen anlattığınız gibi... Yalnız şu bahsi geçen Sanko-Zetor işbirliği hayata geçerse durumlar tam tersine döner...

Biz motorun mazisi-işçiliği-kalitesi yanında bu durumları göz ardı ettik, zetor dedik...

100 saate römork ve kepçe çalışmasında 10 numara, pulluk ve kuyruk milini daha test etmedik.

Bence Zetor traktörü üretenlerin en büyük avantajı kullanıcının ne istediği ve hangi özelliklerin kullanıcıların işini kolaylaştıracağı konusuna dikkat etmeleri, ki bu tür detaylar biz kullanıcılar için aslında çok önemli, çünkü türkiyede bu piyasanın hakimi kişiler yıllarca lisansını aldıkları yabancı markaların en özelliksiz ürünlerini babalarımız için üretmediler mi, ki bu durum hala değişmiş değil, dünyada söz sahibi bir çok traktör markasının adeta en 'dandik' ürünleri hala bizim pazarımız için üretilmekte, az önce bir arkadaşımız sormuş, bu zetor ' un diğer markalardan farkı ne diye, en önemli farkı şu, bu adamların avrupa piyasasına ürettiği model ile türkiyede satılan modeli arasında özellik ve kalite anlamında fark yok, işte en önemli farkı bu, bu stratejide üretim yapan bir diğer firma da marubeni/kubota. Ben gerçekten bu iki markanın da ülkemizde yaygınlaşmasını samimiyetle istiyorum.

Sanko ya güven olmaz.Daha önce ürettiği traktörlerin ne kadar arkasında durdu ki bunun arkasında dursun.

Evet zetorun hepsi bir, şura için ucuz-fason üretim diye bişey yok...

Lakin en önemli özelliğinin; ORJİNALLİĞİ olduğunu düşünüyorum...

Bırak makineleri insanların bile taklitleştiği-fotokopileştiği bi asırda adamlar hala kendi motorunu, difransiyelini, şanzımanını, pompasını...vs üretiyor.

Burda fotoğraflarını paylaşmıştım; 1950 modeli var burada, koldan 5 ileri vites var, hava var (herhalde dünyada ilk hava koyan zetor), bir de Çeklerin makineleri-demir çelik işleri meşhur...

Buyrun;

http://www.trakkulup.net/fotograflar-(cekimler)-405/turkiye ' ye-gelen-ilk-zetor/

imamoglu link=topic=35958.msg760462#msg760462 date=1374578757' Alıntı:
Konuya mesaj yazdığım günlerde bende zetor almaya çok niyetlenmiş ve hatta distribütörlüğünü yapan behçet bey ile görüşmek için tekirdağ ' a gitmiş ardından motoru görmek için keşan ve enez ' e geçmiştim, keşan ' da diyarbakır ' a satılan bir zetor bulmuş incelemiş ve kabin içi detayların daha doğrusu bir anlamda motorun vitrini sayılabilecek kontrol paneli v.s gibi parçalardaki işçiliğin çok kaba olması beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. (demekki traktör bile olsa görsellikte çok önemliymiş) Uzun lafın kısası o zaman distrübütör firmanın ne olduğunun bilinmezliği, servis yapılanmasının olmayışı,Türkiye ' ye yedek parça dağıtımı yapılacak deponun enez ' de sanayi bölgesinde küçük bakımsız bir dükkan olması gibi ciddiyetsiz durumları görünce almaktan vazgeçmiştim. Ama umuyorum ciddi birileri bu markanın temsilciliğini alır ve ülkemizde bu marka yaygınlaşır.
enez de herede bayi var su anda enez e tatil e geldim bi görmek nasip olsun şu zetor u

şu durumdayekn yerli malların bir çoğunda yedek parça sorunu var o olmasa servis sorunu var o olmasa bile kalite sorunu varki bu daa hat safhada bir sorun....

doğrusu zetorun parça sıkıntısı beni korkutmuyor çok önemli işler olursa yedek parçadan dolayı zetor yatarsa olsun diğer motorla yaparız eskidende öyle yapıyoduk zaten...

şerefli1 link=topic=35958.msg760884#msg760884 date=1374692262' Alıntı:
şu durumdayekn yerli malların bir çoğunda yedek parça sorunu var o olmasa servis sorunu var o olmasa bile kalite sorunu varki bu daa hat safhada bir sorun....

doğrusu zetorun parça sıkıntısı beni korkutmuyor çok önemli işler olursa yedek parçadan dolayı zetor yatarsa olsun diğer motorla yaparız eskidende öyle yapıyoduk zaten...
senın dıger motorun ne marka abı ;D

tumosannn link=topic=35958.msg760889#msg760889 date=1374693911' Alıntı:
senın dıger motorun ne marka abı ;D

480 lik

iki yıl öncesine kadar 500 600 dekar tarlayı ekip biçiyorduk

hala öyle ayak işlerinde kullanıyoz bu yaz otları çektik erkunt ekin biçmede olduğu için...