Ynt: Zetor Proxima 6441
Usta sevilmeyecek bi motor değil ki, sağolasın ben zetor metor bilmezdim, senin ilk açtığın konulardan beri zetor takibindeyim, modelleri, fiyatı servisi ustası tekniği vs. vs.,
Evet tip olarak ilk başta bana da garip geldi biraz, sonraları gözüm alıştığından mıdır bilinmez, yeni kasa motor sevmeyen ben zetora kapıldım gittim, ne mavisi, ne nh kırmızısı bu motor çok başka geldi bana, inşallah bir gün bende sahip olurum, isterse en düşük modeli olsun, zaten 480 bile her işimi görürken, ama bu traktör gerçekten farklı, anlamak bazen güç, kepçeye çok uyumlu, çekiş yüksek, yakıt az, kuyruk mili güçlü, kalitesi belli, teknik özellikler desen 10 numara...
Şimdi bu kırmızı bir başka geliyor bana, mutlaka sahip olmam gerekmiş gibi hissediyorum, inşallah olurum da, isteyen herkes olur inşallah
Benim yıllık Max. 100 dönüm ekilecek yerim var şuan için, bunun bu sene 25-30 dönümü ektik, sen düşün artık, amacım köyden kente göçü kullanmak, boş tarlaları ucuza değerlendirebilmek, meralar zaten 'emrime amade'
BOMBOŞ Ailem ve benim planlarım 4-5 sene sonra benim köye temelli dönüş yapmak, inşallah lisem bitince ben temelli gideceğim, üni kısmet olursa üni, var tabiki. Neyse ufak çaplı bir aile işletmesi kurmak, tarım ve hayvancılığı az ama öz yapmak, mümkün olduğunca modern şekilde yapmak istiyorum, zetor da burda ortaya çıkıyor çiftlik işinede geliyor tarlaya da harfiyata da sen daha iyi biliyorsun. Şimdi 100 Dönüm ama yarın 250 dönüme çıkarttığım zaman yerleri bana traktör aratmayacak, girecek yeri gelecek tarlaya girecek yeri gelecek harfiyat yapacak, balya makinasına kosabileceğim, dönerli pulluk takabileceğim bir traktör, malesef bu şekilde kullanılan diğer markaları görüyorum resmen dökülüyorlar, zetorda fazla yok ama mümkün olduğunca takip etmeye calısıyorum. Benim şuan en sevdiğim modeli Zetor 70-80, 90 Bana büyük gelir, ama proxima 70 ile 80 arasında gidip geliyorum.
Konu 6441 İken, ZETOR Proxima 90 kullanan birisi olarak sana sormak istediğim, 6441 dengi Proxima 70 Midir ? Yoksa lastik ölçüsü, kaldırma kapasitesi gibi özelliklerden dolayı Proxima 80 Mi tercih edilmelidir ? Proxima 80 7441 Dengi midir ? Bilgilendirme yaparsan sevinirim,
Zetoru kısa zaman çok sevdim, sürekli araştırmaya bulduklarımı paylaşmaya, hakkında bilmediklerimi öğrenmeye çalışıyorum, şuan aile olarak traktör alma gibi bir durumumuz yok, fakat önümüzde 4-5 sene sonrasında 1 traktör gerekiyor, şuan sadece takipteyim, bu inşallah Zetor olur.