Allah kimseye göstermesin motor yapma sıfır sıfıra yakın motorda da nadir de olsa olabilir.. Yazın Akşehire uğramıştım 'toz yutturulan bi motoru 3-4 bin TL ' ye topladık her parçası var ve çok pahalı değil' demişlerdi bu motor olabilir...
Zetorun canı
HAVA hava filtresi tam ölçmedim ama öyle.. normal motorlardan çok hava emdiğinden normal motorlardan çok temizlik istiyor. Herhalde hepsinin havalı olması tesadüf değil.. üşenmeyip sık sık temizliyeceksin şart!
5000 saatte motor isteyen Zetoru Tekirdağda gözümle gördüm ki çok erken.. ama adam aylarca ikaz lambasını motordan gelen değişik sesi dikkate almamış geçen yaz 5 bin TL civarı toplandı.. Usta gene iyi motormuş bu haliyle diyordu..
Bu arada bizimki ilk arızasını yaptı (kendim nazar veriyom)
Pis-kötü mazot filtreyi şişirdi ayılma-bayılma.. 1-2 gün o haliyle kepçeyle gübre yükledim gene bana mısın demedi.. 10-15 ton yük çekti.. iş bitti ilk iş sanayi. Burda bi eski toprak
geri vites Turgut ustamız var ta 1950-60 ' larden çıraklığından Zetorları adı unutulmuş motorları bilen..
25 tl+1 mazot filtresi+3-5 litre ziyan olan mazotla+1 saat zamanla canavar eski haline geldi. Aha da garanti aha da servis
Dedi ki 'başka motor olsa bu pis mazotu içine pompaya alır yakmaya çalışır pompanın ömründen ömür gider, bunda bi sistem var ona izin vermiyor. Bide düz pompa var sulu mazotu alır yakar hiç dinlemez' biraz bindi sürdü kepçeyi falan denedi baya hoşuna gitti.. Zetorun kılavuzda
'ömür boyu bakım gerektirmeyen düz pompa' yazıyordu demek ki doğru...
Zetoru başka motorlarla kıyaslamaya gelince...
Zetoru ancak başka bi Zetorla değişirim o kadar