Zetor Ayrıntılı Tarihçe-2

Ynt: Zetor Ayrıntılı Tarihçe-2

çok sağol Osman..

8441 ve 6441 ormanda çalışa çalışa orman kaçkınına dönmüş.. 8441 20 gazı geçmiyo demiştin.. o haliyele ses buysa.. bakımlı olsa sesi tahmin et, eski kasalar kükrüyo:) yenilerde kükreme+ıslık (turbo) karışımı bembeşka bi ses var..

12441 ' in arkalar orjinal değil galiba 38 jant gayet büyük bi lastik olmalı arkada.. o sıra bağımsızı duymadığına da eminim.. zaten çok az yakması ondan..

alan İLK iş olarak TÜM yağları değişmeli.. lastiklerin hamuru bozulmaya başlamıştır gerçi avrupa kalite MİTAS lastik ama..

akü alıncak..

onun dışında bişey olcağını sanmam..

bizimkide 0 km ama 1-2 yıl yatmıştı aldık ilk denemede 13-15 ton yük attık, aldı yürüdü:)

Görüştüm abi ... ;) sonuç olumlu kullanıp beğenmeyen görmedim duymadım daha ben.. O bahsettiğim kol direksiyon ayarıymış bu arada ...traktör tutuk demiştim ya birde torkları çalışmıyor ... Onlar hüseyin abininde başına gelmiş hava tüpü tam kapasite dolmayınca hiçbirşey çalışmaz firenler salmaz diyor .. Dura dura contaları bozuluyormuş ucuz 10 paralık şey dedi servis falan çağırmana gerek yok dedi.. Onun dışında sıfır zaten motorlar bişey demeye gerek yok ... Ben zaten kafaya koydum herhalükarda alacağım bir zetor;) kısmet bakalım ama bu 106 lardan birini çok istiyorum şuana kadar ALLAH cc .. İstediğim hiç birşeyin olmadığı olmadı buda olacak biliyorum ..;) bu arada yarın sakarya dayım yine birkaçgün osmanda kalacağım perşembe fuara geçicez bilginiz olsun ... Hepsi motor benimki zetor abi o kadarrrr...;)

Osman.. unutmadan eğer zetor alırsan HAVA dolmadan yani bikaç dakka sakın hareket ettirme!

Hava filtresini sık sık temizle unutma..

amma havaya girdik aldında taktik veriyoz:)

ha bide zetor 1-2 diye kalmaz.. biz 4-5-6 yapıyoz.. ağır devirliler direk 5-6 yapıyo.. dediğim gibi 1-2 yaptığından sana ağır gelmiştir..

şimdiden hayırlı olsun :)

10641 ' ler 1 seneye yakındır ilanda hep biz alamazsak bi tanıdığa gider dedim.. yalnız senin römorku uçurur bu haberin olsun.. sonra yolda römork arama:)

bide dün yabancı sitelere baktım.. orda 2. elleri 3-5 yaşındakiler bile 20-25 bin avro civarı, düşün:)

5211 var.. hatta Ankarada römorkuyla kelepir 1 adet satılmadıysa sahibinden de var..

3 silindir 5 ana 5 takviye toplam 10 ileri 2 geri..

52 bg civarı ama temiz kazasız belasızsa kesinlikle kalıbının üstünde iş yapar şaşırtır.. forumda 1 arkadaşta var.. Ali Öz o daha iyi bilir..

7211 ' i inceledim ama 5211 ' i yakından hiç görmedim.. fakat aynı serinin motorları.. orjinal fabrikasyon hava vardır.. ve gerçekten az yakar, çok kemikli güçlü motorlardır..

ana motor olarak ve ağır-büyük işe, araziye gelmeyebilir.. 2. motor olarak getir götüre veya arazisi az olan uyar.. zaten 10 bin tl civarı piyasası var.. temizi denk gelirse yaptığı işe göre bedava..

temiz ilk el bulsam 7211-5211 ben de alırım yani:)

5211 ' ler nede olsa yaşlı-modelliler.. sonra çıkan üst model 6421 ' lere de bak derim yani.. bizim 6421 ' in videoları var, nette..

zetorun EN büyük artısı ülkemizde bilinmemesi.. böylece kaliteyi ucuza almak mümkün.. temiz denk gelirse, ustan al derse kaçırma vesselam:)

forumdaki 5211.. epey foto video var..

http://www.trakkulup.net/fotograflar-(cekimler)-405/zetor-5211tekirdag/

Orka Zetor 5211

5211 hakkında bildiklerim bu.. 7441-6421 ve 90 ' lığı sorarsan ÇOK daha ayrıntılı-net konuşabilirim abi..

ankaradaki duruyormuş aradım gidip bakıcağım ama adam 5311 yazmış 5211 le arasında fark varmı 5311 bilgi yok internette.bunlarda baskı balata varmı alırsam bakıma sokacağım. varsa balatası bulunurmu bana yeter . yoksa coruma baharda gidip arıyacağım.sayenizde bende zetorcu olucam herhalde.

abi diyomya zetorun en güzel yanı bilinmemesi.. yani 5211 ' e binen bile 5311 diye biliyo :)

oturuşa göre direksiyonun sol altında etiket, fabrika bilgileri var 5211 yazar abi..

yolunun üstüyse yükle direk Çorum merkeze Yılmaz ustaya.. tanıdığım en eski 2. zetor ustası..

son kararını vermeden forumdan Ali Öz ' le MUTLAKA irtibata geç.. 5211 binicisi..

*alıkende motordan güzel-ahenkli bi ses gelmeli.. şimdiye kadar kötü sesli zetora denk gelmedim.. 1 tane 6421 vardı sesi kötü oda turbo sorunu yaşamış zaten..

*ağır devirliyse ki %99 ihtimal.. 30 km yapan ağır devirdir.. rahat hiç zorlanmadan 4-5 diye kalkar denersin.. ağır devir uzun yolda biraz bayar.. ama ağır römorkta-pullukta tadına doyum olmaz.. üstteki videoya bak abi.. 52 bg 4x2 ve 4 kulak pullukla gidişe bak:)

*temiz kazasız belasız zetorda motorda, şasede, blokta.. yağ-pas-pis OLMAZ.. özellikle motor bloğuna iyi bak derim abi.. tertemizse korkma..

son olarak son kararı vermeden bi marşa bas.. ufak bi deneme sürüşü yap.. inşallah içine siner..

bide Allah için 10 tl ' ye ne veriyolar.. şimdi 5211 hatta 7211 ' i bile o civara almak mümkün.. ara ve küçük işlere çapa makinesi fiyatına bildiğin motor işte:)

Almadı Ahmet.. ama bunu görüp test ettikten sonra almaya karar verdi inşallah şimdi kovalıyo.. bu 6441 forumdan Zafer ' in zaten..

Zafer yalnız motor yatmaktan arıza açacak bak demedi deme.. bu zetorlar kangal misali kurt kovalamadımı rahat etmezler :)

Osman 1-2 yorum yazsaydın bari.. test sürüşü hakkında..

not: Bugün olurda şaşırır satacam dersen zetoru ilk mesajı bana at unutma bu arada :)

not 2: arkadaşlar kısa değil zetor motor azmanı 64 ' lük böyle bi kalıp-şase, duruş yok, maşallah :)

Yusuf aramızda lafı olmaz.. gelsem çat kapıda gelir bi çayını içerrim oda yeter.. maksad muhabbet olsun..

fuarı Düşünüyom tabiki, belki 1-2 arkadaşla gelirim fuara ama inan bazı şeylere zaman kalmıyor.. geçen erzuma gelip havaalnından misafir alıp aynen döndüm.. fırsatım olmadı..

bu arada haftasonu iş için İspir ' deydim.. gitmediysen, görmediysen MUTLAKA bi git.. bikaç kere geçtim, gittim ama her gittiğimde coğrafyaya şaşırmamak elde değil, pazar günü kar yağdı üstümüze:) dağlar-vadiler akla zarar..

kafamızda çok iş varda... plan değişiyo.. dün arka lastiği yardık, düştük lastiğin peşine.. burda yok, erzurumda yok.. erzincandan bulduk gibi..