Yusuf mirza dır siz nerelisiniz ki mücahit abi
Sinopluyum
Yusuf mirza dır siz nerelisiniz ki mücahit abi
Örnek verdigin pulluk 8 veya 9 inc, 45-50 hp traktöre göre (tekerlek mesafesi dar )Ortakol, traktöre doğru hafif yukarıdan açı en ideali olabilir, fakat bu hassasiyeti ortakoldan alan traktörlerde ilk baklması gereken çalışılan ekipmanın derinlige ve toprak sertliğine göre takilacak pim yuvasıdır. Samede, fiat da en üst delikler hafif işler, mf265-285 lerde ise en alt delik hafif işler için. Mesela Same ve mf265 ile aynı pullukta derin olmayan sürüm yapmaya kalksak Samede ortakolu en üst deliğe takilacak ve ortakol çok hafif açı ile duracakken, mf de en alt deliğe takılacağı için çok fazla açı duracak. Yani ortakol hafif açı ile duracak diye mf de en üst deliğe takılamaz, takılırsa hassasiyet alamaz.
Bu resimde granka dogru daralan açida demir görülüyor,5 li pulluklarda dahi bu tasarım yaygın. Bu tasarım grankı hem kısa yapabilmeye imkan tanıyor hem de gerektiginde pullugu sağa-sola kaydırabilmek icin pay bırakıyor.
Yurdusardan memnun musun kardeşim. Benim bir kaç tarla çok kesekli onun için bazen düşünüyorum ama çok pahalı galiba
Yanılmıyorsam C tip bıçak. L tipi bıçaklar civata bağlantı yerlerinden kırılıyor. Özellikle C tip bıçak seçtik anıza direk girebiliyorum.Bende L tipi bıçaklı olanları sevmedim ama fotoğraf taki güzel gibi. Bunların ismi farklı mı