YÜKSELEN TARLA KİRASI(İCAR) FİYATLARI VE GİRDİLER

bizim köyde suluyu kiraya veren yok suludan kastım kuyu olan ufak parçalar var oraları bahçe ekiyorlar(en büyüğü 4-5 dönümdür)kuru bu sene 120 demişlerdi fakat seneye 150-180 arasında değişir diye konuşuluyor.geneli kır arazi buyday senesine ve bakımına göre 300 ile 500 kilo aralığında verim verir.tarlalar genelde 3 dönüm ile 10 dönüm aralığındaki büyüklükte değişir.10 dönüm üstü tarla fazla yok bizim köyde :(

Bizim köyde geçen sene 180 civarıydı ben bu dönem için birisiyle konusuyordum almancı 200 dönüm yeri vardı 180 e veriyormuş normalde dedim 225 vereyim sözleşmem seneye bitiyor demişti kaçırdık bu sene köy yerleri 400 e gitti hep sezon bası ihalelerde şimdi millet 500 lere göz dikmiş 400 e bulsak iyi fiyat der olduk

Bölgemizde icar ücretleri artık para ile ödenmiyor. Tarla sahipleri harmanda buğday istiyor. Pazarlık direk "dekara kaç kg buğday vereceksin" cümlesi ile başlıyor. 350 - 400 kg buğday ile icar tutmak zorunda kalıyoruz. Çok garip.

Bölgemizde icar ücretleri artık para ile ödenmiyor. Tarla sahipleri harmanda buğday istiyor. Pazarlık direk "dekara kaç kg buğday vereceksin" cümlesi ile başlıyor. 350 - 400 kg buğday ile icar tutmak zorunda kalıyoruz. Çok garip.
Abi o nasıl icar öyle. 500 kg buğday alsan, 100 kg size kalır birde balyası, masrafı karşılamaz.

Hadi sulu tarım yaptınız diyelim yine çok.

1750-2000 lira paraya karşılık gelir o buğday, bizde çeltik yerleri o para değildi.

İcar tarla kiralayan arkadaşlara bi sorum olucak,kiralanan tarlanın dosyası nı mazot gübre destegini kim alıyor.bizde tarla sahibi yaptırıyor ve icarladıgımız tarlalara herhangi bir sigorta filan yaptıramıyoruz sattıgımız ürünlerin destegini de alamıyoruz.icar tutan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum
Çoğu aynı senin yaşadığın olayları yaşıyor.
Çks destek falan alamıyoruz yem bitkisi ekiyorsun cks yaptır kiradan düş diyorsun ona bile gelmiyor.
Yav olamaz öyle şey o bizim tarlaya verilen destek diyen var.
Sen ektiginden kâr ediyorsun diyo adam .

İcar tarla kiralayan arkadaşlara bi sorum olucak,kiralanan tarlanın dosyası nı mazot gübre destegini kim alıyor.bizde tarla sahibi yaptırıyor ve icarladıgımız tarlalara herhangi bir sigorta filan yaptıramıyoruz sattıgımız ürünlerin destegini de alamıyoruz.icar tutan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum
Kendime diyorum,yanlış anlaşılmasın;bu işlerin iyice rayından çıktığını görüyoruz. Tadi kaçıyor artık 😔

Abi öyle saçmalık mı olur. Hem kira parası vereceksin hem destekleri nasıl iş öyle?

Kira sözleşmesi yapıp, neyse piyasa hakkını veririz. Sözleşmeyi Ziraat odası İlçe tarıma falan götürüp destekleri alırız.

Diyelim ki afat oldu, tarladan hiiç para kazanamadık, tarla sahibi al kardeşim paranı bu sene senin masrafın çok oldu kira istemiyorum der mi demez. Tüm riskleri kiracı üstlenecek, desteği paşam alacak yok öyle yağma.

bizde öyle değil desteği kösteği hepsi icarlayana çks den alıyorsun

Bizim burada da kiralamalar kara düzen sözle oluyor ama cuzi miktarlar da dönüm başına 100 tl gibi

hocam aynı durum bizim köydede var.Ben kiralama yapacağım şahıs ile konuşuyorum çks vermeyecekse verecek kişinin tarlasını tutuyorum.köyde bu yıl geçer icar kuruda 120-150 lira arasında gezdi,2 yıldır belediye ihalelerine girip dönümü 400 liraları bulan tarlaları kiraladım.en azından 3 yıl kimse ile uğraşmıyorum.yakın köylerde çıkacak ilanlara bakıyorum.ihale açılırsa onların ihalelerine de giriyorum,

çks verecek kişiden önce kira sözleşmesi vs evrakları yaptır git ziraat odasına (müşterek tapularda sorun çıkıyor)kaydı üstüne geçir sorunsuz müracat edip resmi işini tamamla kira parasını da öyle ver.herkes çakal olmuş :)

Abi o nasıl icar öyle. 500 kg buğday alsan, 100 kg size kalır birde balyası, masrafı karşılamaz.

Hadi sulu tarım yaptınız diyelim yine çok.

1750-2000 lira paraya karşılık gelir o buğday, bizde çeltik yerleri o para değildi.
Malesef sulu tarım yapmak için bazı aç gözlü arkadaşlar bu teklifleri yapınca diğer tarla sahipleri de buna uydu. Arada ezilen diğer vatandaşlar ben dahil.

Geçen sene 300 liradan icara veren bir tanıdık, bu günlerde kiracısının 600 lira fiyat verdiğini söylüyordu. 100 dekar toplam arazi. 60 bin taş atmadan cepte.

Herşeyin fiyatı 6 ayda 2'ye katladı. Normal görüyorum artık bu fiyatları.

2021 Eylül ayında 70 dekar kuru tarım bir yer için köyde 400 lira verenle dalga geçiyordu millet. Şimdi bu şartlarda çocuk en karlı çıkan oldu. 3 yıl ekecek birde. Son gülen iyi gülermiş.

dosyasını yaptıramadığım tarlayı ekmiyorum. prensip meselesi az ekiyorum yine de ekmiyorum :)

Bizde de aynı saçmalık var ayrıca bazen ortağına ekiyoruz kuraklık desteğine kadar o alıyor üstüne mazot gübre vs masrafları tarla kirası sayıp çıkan ürünüde paylaşıyorsun hatta 2 sene önce adam balya yaptırma parasını verdi balyayida götürdü akrabamız diye bişey de demedi babam