Arkadaşlar 10 dekar yonca ekmeyi düşünüyorum hangi tohumu önerirsiniz yer Eskişehir birde otuz kg yeterli olurmu
Ekimi mibzerle yapıcam o iki tohum Eskişehire uygun olurmu
![]()
7 dönüm bu çeşit yonca dan ektim kaplamalı tohum 30 lira kg makine ile ektim dönümüne 3.6 kg yonca geldi
O kadar inceleme şansım olmadı geçen yıl fito tohumculuktan bir çeşit aldım dormansi si 7 imiş kışın komple dondu bende düşük dormansi li çeşit diye bunu aldimVerim bilgileri yokmu hocam balya adedi felan dönüme kaç kg kuru ot bilgisi felan
O kadar inceleme şansım olmadı geçen yıl fito tohumculuktan bir çeşit aldım dormansi si 7 imiş kışın komple dondu bende düşük dormansi li çeşit diye bunu aldim
O kadar inceleme şansım olmadı geçen yıl fito tohumculuktan bir çeşit aldım dormansi si 7 imiş kışın komple dondu bende düşük dormansi li çeşit diye bunu aldim
Dormansi değeri yüksek olan çeşitler kışları ılıman geçen sahil kuşağı bölgelerine ekim eşini tavsiye ediyorlar dormansi değeri düşük olan çeşitleri ise kışları sert karasal iklim bölgelerine ekilmesi uygun olurDormansi değerinin bölgelere göre bi listesi var mı hocam
değerli üreticiler, lütfen 10 dönüme yonca ekmeyin, zahmeti çok olur... en az 50 dönüm olması hesap olarak daha uygun olur.
Tohum olarak http://www.maisadour-semences.fr/pdf-catalogues/katalog-maisadour-semences-turkiye.pdf adresine bir gözatın...