Geçtiğimiz pazar günü ektim tarladan çıktım yağmur çöktü merdane çekemedim sıkıntı olurmu
Son durum nedir
Geçtiğimiz pazar günü ektim tarladan çıktım yağmur çöktü merdane çekemedim sıkıntı olurmu
Son durum nedir
Yonca yerine ryegras otu versek ne olur avrupada ryegras çok varken yoncayı izledigim programlarda hic denk gelmedim ne düşünüyorsunuz bu konuda
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ama abi yoncanın iki tane dezavantajı varmışavrupada o reygras otu dogada kendi yetisiyo bol yagmur oldugu icin birde reklamcisi saglam yapabilirim dersen ek yoncayi isine bak
Ama abi yoncanın iki tane dezavantajı varmış
1) kuru balya yaparken yaprakları dökülüyor
2) ryegrası çok fazla verrbilirsin ama kuru yonca 4 5 kiloyu gecemiyosun yonca silaji 8 10 kiloyu gecemiyosun yaş yonca zaten şişkinlik yapiyormus
Ogrendigim bu seyler dogrumu
Ben hep mibzerle ekerim dönüme 4 - 5 kilo atarım..Arkadaslar nasip olursa önümüzdeki günlerde yonca ekecegim.
Tarim Öz 14 sirali diskli 2014 modelmibzerimle ilk defa ekecegim. Mibzerin ayarını nasil yapmaliyim 1 yada 2 diş acmalimiyim yada hiç acmamaliyim dönüme 5 kg tohum atıyoruz 1 dönüm 1000 metrekare
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Ama abi yoncanın iki tane dezavantajı varmış
1) kuru balya yaparken yaprakları dökülüyor
2) ryegrası çok fazla verrbilirsin ama kuru yonca 4 5 kiloyu gecemiyosun yonca silaji 8 10 kiloyu gecemiyosun yaş yonca zaten şişkinlik yapiyormus
Ogrendigim bu seyler dogrumu
Ya abi streçleyen balya makinasıyla olmazmı gerci daha fol yok yumurta yok da yapacaksak eğer böyle yapsak olmazmi zaten inakulant bakterisini sikiyoryas yonca verme zararli yonca silaj isine girme ayari tuttramazsin
kuru balya yaparken yapraklari dokupmez çiğ ciy dustugu zaman toplanir ve balya yapilir hafif nemli oldugu icin yapraklar ne dokulur nede kaybolur yarin balya yapipmis yonca resminin icinde bulunan yapraklarin tesmini paylasayim
Nasıl abi memnunmusunuz hayvanlara nasil veriyorsunuz. Biz yurtdisi tarimi yapiyoruz ama ben hayvan isine ilgiliyim ondan soruyorum.Biz de Ödemiş'te reygrassın amca oğlusu carambayı ekiyoruz. Aynı sayılır. Denildiği gibi geç kurur, ot dağıtma ile dağıtmak gerekir.
Nasıl abi memnunmusunuz hayvanlara nasil veriyorsunuz. Biz yurtdisi tarimi yapiyoruz ama ben hayvan isine ilgiliyim ondan soruyorum.
Abi bir dönümün maliyeti ne kadar oldu neye ne kadar gitti ayıp sorması?Çok memnunuz. 1200 tane stokladık. Danalar yiyecek. Biz kuru olarak balyalayıp veriyoruz. Tabi streç ile silaj yapılabilir ya da namlu yapılıp çift kıyım ot silaj makinesi ile de olur. İnek falan olsa bunlar yapılabilir.
Hayvanlar çok seviyor, iştahla tüketiyor. Hayvanları ayaklandırıyor.
Ya abi streçleyen balya makinasıyla olmazmı gerci daha fol yok yumurta yok da yapacaksak eğer böyle yapsak olmazmi zaten inakulant bakterisini sikiyor
İste bunun adı ustalık. Nasıl yaptiginizi en ince ayrintisiyla anlatirsaniz sevinirim.gordugun gibi yapraklari oldugu gibi uzerinde
İste bunun adı ustalık. Nasıl yaptiginizi en ince ayrintisiyla anlatirsaniz sevinirim.
Benim makinenin aynisi bu makine bende simdi ekime gitcem 5. Dislide 5 kg mi atiyo 1000m2 yeArkadaşlar hayırlısıyla yoncalarimizi ektik
Mibzer ayarina gelince 5. Dişlide dekara tam kg tohun atiyor. Benim gibi acemilere duyurulur
Abi senden ALLAH razi olsun dedigin gibi 5.cizgide tam net 5kg togum atti dekara hem bana ek is te cikmis oldu ALLAH tuttugunu altin etsin insallahEvet aynen 5. Dislide