Yerli Elektrikli Traktör Tip-Onay Testlerinden Geçti | Yeni Görseller

Bu bataryaların hepsi bi arada olmak zorunda mı bilen var mı
Kaput biraz kısa olsa gayet iyi traktörün görünümünü tamamen bozmuş gibi
Bence şu mantıktan yola çıkarak
Hani 24 volt olan kamyon pikap gibi araçlarda çift akü olup biri bozulduğu zaman diğerini öldürüyor ya.
Farklı yerlerde olursa sallanmadan dolayı içinde kopmalar falan olur diye bütün yapılmış olabilir

Bu videonun izlenmesi lazım. Edd China kendi kanalında da eski araçları elektrikliye çeviriyor. Bataryalar arası mesafenin minimum olması gerek çünkü aralarında yüksek enerji akışı olacak, kablo uzadıkça ısınır. Ama ağırlık kısmı kendi içerisinde ayrı bir ünite olarak tasarlanırsa ve direkt motora bağlanırsa (1. ünite, 2. ünite şeklinde) o zaman olur diye düşünüyorum. Aslında denizaltı veya hibrit mantığı ile ayrıyeten bir motor eklenebilir aküleri şarj etmesi için. Şarj etmek için eve gitmek yerine arazide ikinci motor kullanılarak doldurulabilir. Aküler için John Deere'in 9r serisinde arka çamurlukları depo olarak tasarlamasından yola çıkarak iki ünite de arka çamurluklara yerleştirilebilir. Bu traktör 4 sınıfında tasarlanmış. en az 6 sınıfına geçmesi gerek. Ancak o zaman bu biçimsizlikten kurtulur ve verimliliği artar.

Elektrikli araclarda bir Aku bitince oburunu kullanmiyor, hepsini bir miktar kullaniyor. Hepsinin arac uzerinde olmasi lazim.

Traktormu alacaksiniz evlenmeye kiz mi bakacaksiniz, ise yaramasi mi onemli tipi mi? Tipiyle, hidroligiyle ne isiniz var , ise yaramasi onemli . Yapmaya basladik , Allah devamina erdirsin, yavas yavas gelisir. Ellerine saglik.

Dün Heybeliada'da elektrikli minibüse bindim.Sürücü dahil 8 kişilk.Güzel bir gelişme.Yokuşlarda kesildi, sonra hızlandı.Dizel motorların ilk keşfindeki zamanları yaşıyor gibi oldum.Birinci resim içinden, ikinci inince çekmediğim için internetten alınma.Ama bindiğim araç buydu.
Benim dönerli pulluğu ve dik frezeyi 8 saat çalıştıracak bir elektrikli traktörü hayal ettim.Sanıyorum 10-15 yıl içinde mümkün.Sonraki aşamada , şarjlarda güneş panellerinden yapılacak.O zamana kadar kim öle kim kala..

Resimler ve ekler

• IMG_20220215_143814.jpg
    IMG_20220215_143814.jpg
    161.2 KB · Görüntüleme: 17
  • Adsız.png
    Adsız.png
    376.5 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme: