YENİ TÜMOSAN 8100 TURBO+INTERCOOLER TIER3 SERİSİ FİRMA FOTOĞRAFLARI

Ynt: YENİ TÜMOSAN 8100 TURBO+INTERCOOLER TIER3 SERİSİ FİRMA FOTOĞRAFLARI

tip pek önemli değil bence teknolojik yenilikler lazım ama olmuyo hep aynı şu hidrolik teşkilatıda değişmeli bence ama yenilik iyidir

bartu link=topic=40491.msg358149#msg358149 date=1299880064' Alıntı:
paylaşım için TŞK Erkan.Tümosan ın yenilik yapması bizim açımızdan iyi bir gelişme.
ama bu traktörde euro3 motor+intrcooler haricinde hiç bir yenilik yok gibi.
diğer modellerine bizim buralarda kaz gagası modeli deniyor, bunada artık şaşa bakışlı tümo denir....
abi ayıp oluyor ama :(

bartu link=topic=40491.msg358149#msg358149 date=1299880064' Alıntı:
paylaşım için TŞK Erkan.Tümosan ın yenilik yapması bizim açımızdan iyi bir gelişme.
ama bu traktörde euro3 motor+intrcooler haricinde hiç bir yenilik yok gibi.
diğer modellerine bizim buralarda kaz gagası modeli deniyor, bunada artık şaşa bakışlı tümo denir....

Evet motordan ve bu dizayndan başka bir yenilik yapmamışlar. Avrasya fuarında da incelemiştim. Baktım baktım birşey göremedim. Zaten bunun içinde zoraki yenilik diyebiliriz. Motorlar zaten kanunen değişçekti. Hazır motorları yenilerkende eski kasası beğenilmiyor diye sanırım bu dizaynı yapmışlar. Ama bence hiç yapmasalar daha iyimiş. Yada daha iyi bişi yapsaydılarda herkes beğenseydi. Tümosan ' ın kendisini tasarım ve teknolojik açılardan biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Tamam ucuz traktör satıyorlar. Bunun içinde donanımdan eksikler olacak. Ama niye daha donanımlı üretip, donanım isteyen çiftçilerede hitap etmiyorlar anlamıyorum. Tüm firmalar için bu geçerli diye bilirim. Erkunt mesela bunu fark etti. Kendi çapında çeşitli opsiyonlar sunmaya başladı. Tümosan ' da mesela hidrolik kapasitesini arttırsa, elektronik hidrolik kontrolleri koysa, hidrolik ileri-geri shuttle koysa, hiç olmazsa 2 kademe Hi-Lo powershift koysa ve birazda dış ve iç dizaynını yenilese çok satar diye düşünüyorum. Yapamayacak firmada değiller. Ama nedense Tümosan biraz geriden geliyor. Şuan merakla Erkunt ' un yeni serilerini bekliyorum. İnşallah Erkunt yeni serilerinde bu dediklerimi yapar ve pazarda büyük bir fark yaratır. NH T4 serisini görünce umutlanmıştım. Ama gördükki yine TD serileriyle devam ediyoruz.

Chn_Ozce link=topic=40491.msg358175#msg358175 date=1299880730' Alıntı:
abi ayıp oluyor ama :(
ya Cihan o senin traktörün yandan baktığında ön ağırlıklarla kaporta mesafesi aynı kaz gagasını andırıyor be arkadaşım,
onu çizen tasarımcı hiç traktöre yandan bakmamış herhalde, insan o kaportayı bir karış daha uzatır ya.
bu yeni modelde o kusuru düzeltmiş ama şöyle bi estetik far koyamamış. sonuçta bu tartıştıklarımız basit görünüm eksikleri
önemli olan sağlamlık ve mekenik yenilikler....
alipasalierkan link=topic=40491.msg358186#msg358186 date=1299881098' Alıntı:
Evet motordan ve bu dizayndan başka bir yenilik yapmamışlar. Avrasya fuarında da incelemiştim. Baktım baktım birşey göremedim. Zaten bunun içinde zoraki yenilik diyebiliriz. Motorlar zaten kanunen değişçekti. Hazır motorları yenilerkende eski kasası beğenilmiyor diye sanırım bu dizaynı yapmışlar. Ama bence hiç yapmasalar daha iyimiş. Yada daha iyi bişi yapsaydılarda herkes beğenseydi. Tümosan ' ın kendisini tasarım ve teknolojik açılardan biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Tamam ucuz traktör satıyorlar. Bunun içinde donanımdan eksikler olacak. Ama niye daha donanımlı üretip, donanım isteyen çiftçilerede hitap etmiyorlar anlamıyorum. Tüm firmalar için bu geçerli diye bilirim. Erkunt mesela bunu fark etti. Kendi çapında çeşitli opsiyonlar sunmaya başladı. Tümosan ' da mesela hidrolik kapasitesini arttırsa, elektronik hidrolik kontrolleri koysa, hidrolik ileri-geri shuttle koysa, hiç olmazsa 2 kademe Hi-Lo powershift koysa ve birazda dış ve iç dizaynını yenilese çok satar diye düşünüyorum. Yapamayacak firmada değiller. Ama nedense Tümosan biraz geriden geliyor. Şuan merakla Erkunt ' un yeni serilerini bekliyorum. İnşallah Erkunt yeni serilerinde bu dediklerimi yapar ve pazarda büyük bir fark yaratır. NH T4 serisini görünce umutlanmıştım. Ama gördükki yine TD serileriyle devam ediyoruz.
doğru söylüyorsun Erkan, zaten eski kasaların üretimini devam ettiriyorlar bu modellerde teknoloji, donanım gibi yenilikleri eksik etmemeleri gerekir.

anayurtlu 3105d link=topic=40491.msg358038#msg358038 date=1299876346' Alıntı:
farları alta aldım motorunda ve hidrolik aksamında bikaç değişiklik yaptım %50ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor bi görsen ;D ;D zuha-*-s zuha-*-s
Helal sana Volkan..:D Ostimde modifiyeciler el atsa bunun panjurdan daha yakışıklısını yapacaklarından eminim.. Olan olmuş, zamanla göz alışır bunlarada.
Paylaşım için teşekkürler Erkan.

koltugu çok süper tasarımı berbat erkunt gibi yapsalar olmazmı bunu çizen mühendis hiçmi bakmamış başka traktörlere adam biraz kopya çeker

tebrik ediyorum sonun da tümo koltğunu da olsa süper yapmış.farlar a sözüm yok ortada
paylaşım için tşkler..

Vay be ne traktör yapmışlar , mükemmel bir tasarım , sırf bu tasarımı yüzündeninsanın tümosan alası geliyor.......diyebileceğim bir traktör değil,Hiçbir cazibesi olmayan alelade bir tasarım........Tümosan her seferinde kendini aşıyor ve her seferinde daha kötü tasarımlar yapıyor......Klasikler seriler daha hoşuma gidiyor nedense......klasik serilerin kabinlerini düzenleseler daha mı çok satar acaba.....Aslında Dünyaca ünlü tasarıncılarımız var,mesela Murat Günak peugeot da tasarım yaptı,özellikle peugeot 206 ile ön plana çıktı...VW eos u tasarladı.........Tümosan bassın parayı yaptırsın adam gibi bir tasarım....

ERFARUK link=topic=40491.msg358238#msg358238 date=1299891421' Alıntı:
Vay be ne traktör yapmışlar , mükemmel bir tasarım , sırf bu tasarımı yüzündeninsanın tümosan alası geliyor.......diyebileceğim bir traktör değil,Hiçbir cazibesi olmayan alelade bir tasarım........Tümosan her seferinde kendini aşıyor ve her seferinde daha kötü tasarımlar yapıyor......Klasikler seriler daha hoşuma gidiyor nedense......klasik serilerin kabinlerini düzenleseler daha mı çok satar acaba.....Aslında Dünyaca ünlü tasarıncılarımız var,mesela Murat Günak peugeot da tasarım yaptı,özellikle peugeot 206 ile ön plana çıktı...VW eos u tasarladı.........Tümosan bassın parayı yaptırsın adam gibi bir tasarım....

aynen diyorum , piyasada tutulup ekmek yiycem diyorlarsa bişeyler yapmaları gerek