yeni bir traktöre ihtiyaç var

Ynt: yeni bir traktöre ihtiyaç var

balcıoğlu tarım ve hayvan link=topic=53467.msg558082#msg558082 date=1331242235' Alıntı:
arkadaşlar ilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim bizde t5040 var ama ikinci bir traktör lazım sadece çiftlikte kepçe ve yem karma kullanacak fazla para verip ölü yatırım yapmak istemiyoruz o yüzden üniversal 683 hem uygun geldi modelli ve güçlü bir traktör işimizi görsün yeter ama uzman arkadaşlardan bilgi almak iyi oldu biraz soğudum üniversaldan :) saygılar
valla kardeş alınmışın kötüsü olmaz. işine geleni al. ama erkunt alma üniversal al erkunt alma. bıktımm şu antierk lerden. eğer alırsan burnundan gelir baştan söleyem.

Tümocu link=topic=53467.msg558072#msg558072 date=1331241747' Alıntı:
bi kaç arkadaş erkunt al dıye yazmıs ama ben pek önermem erkuntu sebebi kepçe kulanıcam dıyor arkadaş erkunt vites konusunda bıraz geride kalmıs vitesleri gacır gucur zor geçiyor vitese kepçe kullanan kısı leviye çok kullanıcak gacur gaccur ede ede sanzıman dağılır be kepçeye hiç gitmes bence viteslerı rahat gecen insanı yormuyacak
arkadas burada onerı beklemıs marka kotuleme degıl.arkadsım.kotuledıgın herhangı bi fırmanın ılk once urun ozellıklerını bilceksın sonra yorum yapcaksın.ben tumasan hakkında yenı modeller hicbir bilgim yok.kotulememde.yerli uretım.yurdumun malı.ondanda herkez ekmek yıyo nasıpleniyo.ama erkuntta e serılerı levyelıdır ve kepce ıslerınde 80,3 veya 80,4 e ler tam not almıstır.kulaktan duyma bilgilerle veya kasıtlı karalama yapma lutfen.arkadasa gelırsek ben 3 sene ünıversal 643 2005 model kullandım..hele hele 683 4x4 hıc tavsıye etmem.karalama falan algılamayın.bugun turkıyede uretımı yok ve parca konusunda ılerkı yıllarda baya sıkıntılı olacak ve onemlısı ıkıncı elı cok zayıf.cogu galerıcı almıyor para dahı vermıyo.saygılar..

balcıoğlu tarım ve hayvan link=topic=53467.msg558085#msg558085 date=1331242522' Alıntı:
erkunt da fena değil ama siz kullanıcıysanız daha iyi bilirsiniz tabi kullanım sahanızda önemli
orta halli çiftçiye ideal makina. türkün gücü. ben genelde dağda kullanıyom. ovada işim az. şükür, işimi fazlası ile görüyor.

öncelikle çok mantıklı konuşuyorsunuz teşekkür ederim konuya yaklaşımınız çok güzel ünüversaldan biraz soğudum ama demişsiniz alınca satamzsınız biz satmak için almayacağız alınca ölene kadar duracak çiftlikte işi bittimi ya tamire ya hurdaya yedek parça konusunda da sıkıntı olacağını zannetmiyorum güçlü makine gerçekten bizim çiftçimiz işini görecek değil şow yapacak makineler alıyorlar siz ne kazanıyorsunuzki 100 bin tl ye belki daha fazlaya makine alıyorsunuz ve bunun birde en az 100 bin tlik ekipman ister saygılar

balcıoğlu tarım ve hayvan link=topic=53467.msg558092#msg558092 date=1331243167' Alıntı:
öncelikle çok mantıklı konuşuyorsunuz teşekkür ederim konuya yaklaşımınız çok güzel ünüversaldan biraz soğudum ama demişsiniz alınca satamzsınız biz satmak için almayacağız alınca ölene kadar duracak çiftlikte işi bittimi ya tamire ya hurdaya yedek parça konusunda da sıkıntı olacağını zannetmiyorum güçlü makine gerçekten bizim çiftçimiz işini görecek değil şow yapacak makineler alıyorlar siz ne kazanıyorsunuzki 100 bin tl ye belki daha fazlaya makine alıyorsunuz ve bunun birde en az 100 bin tlik ekipman ister saygılar
arkadasım son bi ekleme yapım.benım unıversaldan gordugum bikere biyerden cıvata soktumu ıkıncıye sıkılmıyo.kepce ısınde elınde kalır.hurdaya vercem demısın.guzel ama verdıgın parayı haketmeden ısı bıter.ben 3 ay balyede kullandım 643 ünıversalı.1000 satte aldım 3 sene durdu.satarken ınan hasat olmustu.arızalanacagını dusun.ilerde basını agrıtır.kepcede hele sanzıman dayanmazbilgine.yınede tercıh senin.

galiba haklısın dostum 30 bin ona vereceğim bi 15 binde kepçe taktıracağım 45 bin ben 60 bin tlye bi keçpe alabilirim :) peki 40 bin ila 60 bin arası bi kaç yaşında 80 ps civarı hangi makinayı önerirsiniz? newholland nasıl?

arkadaşımızın yazılarından okuduğuma göre 15 yıllık traktör alım satımına yönelik galericilik tecrübeside var ona göre değerlendir dediklerini.
zerenler42 link=topic=53467.msg558097#msg558097 date=1331243511' Alıntı:
arkadasım son bi ekleme yapım.benım unıversaldan gordugum bikere biyerden cıvata soktumu ıkıncıye sıkılmıyo.kepce ısınde elınde kalır.hurdaya vercem demısın.guzel ama verdıgın parayı haketmeden ısı bıter.ben 3 ay balyede kullandım 643 ünıversalı.1000 satte aldım 3 sene durdu.satarken ınan hasat olmustu.arızalanacagını dusun.ilerde basını agrıtır.kepcede hele sanzıman dayanmazbilgine.yınede tercıh senin.

balcıoğlu tarım ve hayvan link=topic=53467.msg558101#msg558101 date=1331243739' Alıntı:
galiba haklısın dostum 30 bin ona vereceğim bi 15 binde kepçe taktıracağım 45 bin ben 60 bin tlye bi keçpe alabilirim :) peki 40 bin ila 60 bin arası bi kaç yaşında 80 ps civarı hangi makinayı önerirsiniz? newholland nasıl?
nevholadlar guzel. butce meselesi ama.sana altarnatıfım 8073 stayr.parasıda idaal.saglam makına.

balcıoğlu tarım ve hayvan link=topic=53467.msg558082#msg558082 date=1331242235' Alıntı:
arkadaşlar ilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim bizde t5040 var ama ikinci bir traktör lazım sadece çiftlikte kepçe ve yem karma kullanacak fazla para verip ölü yatırım yapmak istemiyoruz o yüzden üniversal 683 hem uygun geldi modelli ve güçlü bir traktör işimizi görsün yeter ama uzman arkadaşlardan bilgi almak iyi oldu biraz soğudum üniversaldan :) saygılar
Yine shuttleli ithal traktör alırsan dediğim gibi t4030 ayrıca t serisini biliyorsun.

balcıoğlu tarım ve hayvan link=topic=53467.msg557857#msg557857 date=1331228611' Alıntı:
:S selam arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum nasıl kullanılır forum fazla bilgim yok ama benim yeni bir traktöre ihtiyacım var özellikle ön kepçe kullanacağım 4x4 olması gerekir ve 80 ps civarı olmasını istiyorum 60 baş hayvan ve 300 dm arazi işliyorum yem karma makinası balya makinası silaj makinası kullanmak istiyorum. üniversal 683 4x4 aklımdan geçiyor ? sizin derin bilgilerinize ihtiyacım var gerçekten. şimdiden teşekkür ederim
unıversal ' a kepçe uymaz kepçeye dayanamaz bölünür unıversal

Yerli alacaksan; Erkunt, Tümosan

İthal dersen; Alman JD, Kubota

Hepsi motor benimki farklı bi şey olsun dersen; Zetor

Bütçene göre 2. el Zetor al (40-60 TL ' ye 2-4 yaşındakileri alırsın) 15 TL verip bi de Özkan makinadan kepçe taktımı oldu sana ömürlük bi iş makinası...

Özellikle eski-yeni kasa Zetor 8441 ve Zetor Proxima 90 ' lar iş makinası niyetine kullanılabilir...

Taa ne zamanın konusunu hortlatmışsınız.
Konuyu açan adam Traktörü almıştır hatta belkide geri satmıştır.