YENİ ALDIĞIMIZ GALLİGNANİ 5690 GOLD BALYA MAKİNASI....

Ynt: YENİ ALDIĞIMIZ GALLİGNANİ 5690 GOLD BALYA MAKİNASI....

Adam kendi tarlasına kendi hizmet etmemiş , ama senden hizmet bekliyor , işçilik bekliyor.
Tarlasındaki taşı toplamayan mı istersin , ağacı kesmiş tarlada kütüğü kalmış , üstelik gitmiş bunun dibine kadar ekim yapmış , kütük görünmüyor , sonra biçerdöver buna çarpıyor veya üzerine namlu denk geliyor bağlarken makinayı kütüğe vuruyon böylesini mi istersin , kapak çizisini doğru düzgün kapatmadan ekim yapan mı istersin.
Nilletin işini yapıp , cebinden parasını almak zor zanaat özellikle şu zamalarda.

ufukk link=topic=61181.msg677276#msg677276 date=1357073174' Alıntı:
Adam kendi tarlasına kendi hizmet etmemiş , ama senden hizmet bekliyor , işçilik bekliyor.
Tarlasındaki taşı toplamayan mı istersin , ağacı kesmiş tarlada kütüğü kalmış , üstelik gitmiş bunun dibine kadar ekim yapmış , kütük görünmüyor , sonra biçerdöver buna çarpıyor veya üzerine namlu denk geliyor bağlarken makinayı kütüğe vuruyon böylesini mi istersin , kapak çizisini doğru düzgün kapatmadan ekim yapan mı istersin.
Nilletin işini yapıp , cebinden parasını almak zor zanaat özellikle şu zamalarda.
Harfiyen katılıyorum sana abi ve bu yazdıklarınızı bizzat yaşadık biçerlede balya makınalarıylada....Allah yardımcımız olsun

ufukk link=topic=61181.msg677276#msg677276 date=1357073174' Alıntı:
malesef heryerde aynı, tarlaya girerken çok temiz, hiç taş yok,halı gibi tarla vb. deyip aklı sıra gaz verirler...
sınırın birkaç metre yakınındaki taşı dahi almıyor adam,kendi bıçağıyla vurunca bide söylenir.
malesef çok tembel milletiz.
(isözüm meclisten dışarı, istisna çok tertipli,titiz arkadaşlarda var...)

öncelikle hayırlı olsun burada herkes tecrübeli bu işlerde belliki bir sorum olacak haşbaysız balya makinası almayı düşünüyorum 2 ipli veya telli sadece yonca ot yulaf tarzı şeyler bağlanacak. ve 240 mf var bu işi bu traktör yapar mı günde ortalama 300, 350 balya bağlanacak iş yapabilirmiyiz. :S

TaylanMurat12 link=topic=61181.msg678392#msg678392 date=1357240395' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun Yeni tasarım güzel makina.... Allah bol kazanç versin....
tesekkurler...

anayurtlu 3105d link=topic=61181.msg678399#msg678399 date=1357241473' Alıntı:
hayırlı olsun mercedes gibi makına :)
bir yıldızı eksik saolasınn... :)

yuksel5454 link=topic=61181.msg678413#msg678413 date=1357242776' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun burada herkes tecrübeli bu işlerde belliki bir sorum olacak haşbaysız balya makinası almayı düşünüyorum 2 ipli veya telli sadece yonca ot yulaf tarzı şeyler bağlanacak. ve 240 mf var bu işi bu traktör yapar mı günde ortalama 300, 350 balya bağlanacak iş yapabilirmiyiz. :S

Tesekkurler....Telli makina pek kalmadı zaten telli makina bulsanda balya teli bulman bıraz sıkıntı olur ip olayı cok yaygın vede kullanıslı vede ekonomık....Sanırım ot yonca yulaf fiğ bağlıyacaksınız 240 sizin işinizi çok rahat görür 2 iplide daha buyuk bır motora gerek yok 45-70hp arası ot yonca için idealdir ama ben FIAT ların balyaya daha uygun oldugu gorusundeyım 480 54c 240tan daha randımanlı calısır bu makınada....İş ortalamasına gelınce bulundugunuz yerdekı ot yonca ekim potansyeli ve musterı kıtlenıze baglı bır durum bu sayı olarak ne desem yanlıs olur...Eğer düşünürseniz 2.el 2000model 2 ipli oldukça temiz ve bakımlı Gallignani 5190 makinam var satılık onun ilanınada bakabilirsiniz 2.el düşünüyorsanız....

Hayırlı olsun gallignaninin yeni tasarımı güzel olmuş,kazasız belasız bol kazançlar.

hacimmet link=topic=61181.msg678745#msg678745 date=1357271101' Alıntı:
Hayırlı olsun gallignaninin yeni tasarımı güzel olmuş,kazasız belasız bol kazançlar.
tesekkurler hacı ağa amin cümlemize.....

öncelikle hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim. gallignaninin yeni tasarımı çok güzel ama Türkiye şartlarında satılan en pahalı balya makinaları arasında yer alıyor. piston, fan ve hatta yarı merkezi yağlama sistemi bile bu makinada olmalıydı diye düşünüyorum..

TROVA link=topic=61181.msg684067#msg684067 date=1357932076' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun, bol kazançlar dilerim. gallignaninin yeni tasarımı çok güzel ama Türkiye şartlarında satılan en pahalı balya makinaları arasında yer alıyor. piston, fan ve hatta yarı merkezi yağlama sistemi bile bu makinada olmalıydı diye düşünüyorum..
tesekkurler...evet haklısınız piston fan ve yarı merkezı yaglama olabılırdı sıze katılıyorum Fabrıka kuruldu Bursaya bu değişiklikleri ve kullanıcı istek ve şikayetleri daha çok dikkate alacaklarını düşünüyorum parcalar komple yurt dısından gelıcek ama Bursada Nıluferde toplanıp montajı yapılacak....