Yeni Aldığım 11 li Çizel .

Ynt: Yeni Aldığım 11 li Çizel .

Hayırlı olsun, yan bıçaklar çok gerekli mi, değil mi tam anlamadım? Kullanınca çok faydası olup olmadığını paylaşırsan sevinirim.

Hayırlı olsun İslam. Güle güle kullanın. Yapıştırmaları niye sonra yapıştırdılar çözemedim. Alet güzel. Yalnız keşke arkadaşların dediği gibi merdaneli alsaydın. Kesek kırmadan ziyade stabil bir sürüm derinliği için faydalı olurdu. Fazla dalma çıkma yapmazdı. Onun dışında Doğsan ' ın yazın fuarda dik sigortalısı vardı. Aynı Özdöken tarzı ayakları. Ondan olsaydı değiştirmesi kolay olurdu sigorta kesince.

omerfarukkoc link=topic=86058.msg1028960#msg1028960 date=1445640780' Alıntı:
Hayırlı Olsun Güzel Günlerde Kullanın.
İlk Yıl Derinliğe Göre Çekiş Ve Yakıt Hoşunuza Gitmeyebilir. Ama Daha Sonraki Yıllar Taban Yavastan Kırılmaya Başlayacagı İçin Çekişte Güzelleşir, Tarlaların Su Tutma Kapasiteleri de.
Teşekkürler Ömer . Ben de senin dediğin gibi düşünüyorum deneyip göreceğiz.

arapörenli link=topic=86058.msg1028975#msg1028975 date=1445663164' Alıntı:
newharun link=topic=86058.msg1028980#msg1028980 date=1445665402' Alıntı:
Çizel pulluk, tarla işlemek için diye biliyorum. Derinlik için de dip patlatan veya Ripper. Ben sadece dip patlatan kullanıyorum. Sizde bu aletin orta sırasını sökerseniz oldukça iyi kabartırsınız. Hayırlı uğurlu olsun.
wallace22 link=topic=86058.msg1028982#msg1028982 date=1445667058' Alıntı:
Gayet iyi bir seçim olmuş, iyi günlerde Güle güle kullanin.
Çok teşekkürler...

dustero link=topic=86058.msg1028990#msg1028990 date=1445669899' Alıntı:
Zorlar bu seni İslam. kurakta bıyıklarla beraber zor çekersin pulluk mesafesinde gider. 11 li ler sağa sola çekme yapıyo merdaneli olsa daha iyi olurdu.
Sağolasın abi. Kurakta bıçakları sökeceğim. Ve yavaş giderkende sağa sola çekme yapacağını düşünmüyorum.

ismail_17 link=topic=86058.msg1028994#msg1028994 date=1445670136' Alıntı:
Hayırlı olsun iyi günlerde kullan fiyatı da uygunmuş ,yan bıçaklar ile pulluk tabanı patlatmak olmaz , yan bıçaklar pulluk tabanına girerse çok zorlar sakatlık olur ,yan bıçaklar üstten toprağı işlemek için çok uygun , ayak boyu yüksek pulluk tabanı baya patlatır ama dediğim gibi
Sağolun. Bıçaklar tabana girince ne gibi bir sakatlık olur ki ?

alipasalierkan link=topic=86058.msg1029047#msg1029047 date=1445685390' Alıntı:
Hayırlı olsun İslam. Güle güle kullanın. Yapıştırmaları niye sonra yapıştırdılar çözemedim. Alet güzel. Yalnız keşke arkadaşların dediği gibi merdaneli alsaydın. Kesek kırmadan ziyade stabil bir sürüm derinliği için faydalı olurdu. Fazla dalma çıkma yapmazdı. Onun dışında Doğsan ' ın yazın fuarda dik sigortalısı vardı. Aynı Özdöken tarzı ayakları. Ondan olsaydı değiştirmesi kolay olurdu sigorta kesince.
Sağol Erkan abi. Vallahi yapıştırmaları şimdi sen deyince bende merak ettim ya. Aklıma başka şeyler geldi. Daha kullanmadım malzemeyi . Arayıp sorsam mı acaba? Özdöken bakmıştım Karaevli de Özdöken e gittim bir soru sordum adam ters ters konuştu biraz , birdaha da kızdım uğramadım . Onlarada bakacaktım aslında. Sigorta kesme konusunda da fazla incelemedim orayı kolay değişir herhalde.

Hayırlı olsun kardeşim
Senin traktör 90-100 beygir civarı sanırım
Bu çizeli rahat çeker
Zaten ilk iki sıradaki bacak sayısı önemli arkadaki yani üçüncü sıradaki 4 bacak bir anlam ifade etmiyor yani sürülmüş yerde gitmekten başka
Senin traktör bu çizeli 50-60 cm derinlikte zorlanmadan çeker
Malum traktörün arkasındaki ekipmanda bacak sayısından ziyade iş genişliği ve iş derinliği önemli
Bu çizelde normal iki sıra 7 bacak çizellerin genişliği kadar yer götürüyor
Burdan yola çıkınca iki sıra 7 li çizelleride 60-65 hp traktörler 50 cm derinlikte rahatça çektiğine göre
Senin traktör aldığın çizeli duymaz bence ;-)

Hayırlı olsun güle güle kullan İslam.. Doğsan çok iyi tercih, piyasadaki en sağlam markalardan biri. Bizim köyde Mc Cormick T110 max (102hp) kullanıcısı bir abi 2 sıralı şasede 9 ayaklı çizel kullanıyor. Çekip çekemeyeceği belli olmaz ama MF 265 (4 vitesli) 7 ' li çizel kullandığına göre çekerse hiç şaşırmam. Deneme videonu sabırsızlıkla bekliyorum..

Hayırlı olsun öncelikle [emoji4] bu tip çizerlerde sevmedim nokta pim kesmesi zamanla yuvalar genişleme yapıyor daha sık kesiyor. Bende bu sene Mısır ekecem yerleri derinden sürüp yazın gerekirse iki kat daha sürüp öyle hazırlamayı düşünüyorum yavaş yavaş pulluk işçiliğini bırakma planım var

YAVUZ_13 link=topic=86058.msg1029092#msg1029092 date=1445700733' Alıntı:
Hayırlı olsun kardeşim
Senin traktör 90-100 beygir civarı sanırım
Bu çizeli rahat çeker
Zaten ilk iki sıradaki bacak sayısı önemli arkadaki yani üçüncü sıradaki 4 bacak bir anlam ifade etmiyor yani sürülmüş yerde gitmekten başka
Senin traktör bu çizeli 50-60 cm derinlikte zorlanmadan çeker
Malum traktörün arkasındaki ekipmanda bacak sayısından ziyade iş genişliği ve iş derinliği önemli
Bu çizelde normal iki sıra 7 bacak çizellerin genişliği kadar yer götürüyor
Burdan yola çıkınca iki sıra 7 li çizelleride 60-65 hp traktörler 50 cm derinlikte rahatça çektiğine göre
Senin traktör aldığın çizeli duymaz bence ;-)
Sağolun. Traktör 102 hp. Haftaya deneyip göreceğiz 40 45 cm kadar insin yeterli olacak.

Hocam bi alternatif onereyim size musadenizle islam hocam. Baktiniz motorun ciğeri sokuluyor birer bacağı kaldırın ve digerlerini kaydirin. Misal 7 li ise 5 li hale gelcek. Tabii bunları yaparken kaydirip ayarlancak sıra araları