tavuklar noldu bu arada yaşlılar malesef bazen zorluyor
Tavuk işi tamam MEHMET emin tavukçuluk 100 tane aldım 1 ay oldu 19 a geldi tanesi büyük 20 haftalıktan
380 vol elektrikle ilğili bende bişeyler yazmak istedim .
geçen yıl evi tadilat etmeye başlayınca çift katlı evde tek saat vardı abone için başvuruda bulunalım dedim, hazır başvurmuşken 380 alayım ileride lazım olur dedim ve süreç başladı.
Evim mahalle içinde yoldan normal elektrik hattı geçiyor (5 telli) 1 direk bizim evin önünde var, hatla bizim evin önündedi direğin ara mesafesi 30 metre yok ve 2 tel geliyor(tek faz).
Önce ilave faz dilekcesi veriliyormuş sedaşa 26.10.2017 yılında dilekcemi verdim. Keşife geldiler tamam biz çekecegiz kabloyu dediler ve gittiler. (bazı durumlarda şahıs arazilerinin içindeki direklere kablo çekmiyormuş sedaş, bizim ora için tamam çekecez dediler)
Gidiş o gidiş. Gİdiyorum soruyorum ne zaman çekeceksiniz adam pişkin pişkin "1 ay da olur 1 yılda, belli olmaz" diyor. O şeref yoksunu öyle diyor ya bende içimden sizi özelleştireni diyorum.
Neyse tarih 20.03.2018 oldu artık onların çekmeyeceğini anladım ve sedaşta tanıdığı olan insan arayışına girdim birini bulduk derdimizi anlatttık 10 dk sürmedi (işçilikte içinde) gelip kabloyu çektiler.
Geçen hafta sonuda direkten eve gelen kablo 4-6 idi yeterli gelmezmiş diye bana 4-10 kablo aldırttı sedaş, işte elektrik panosu şalterler panodan üst kata gelen kablolar derken baya bişeyler değişti. bekliyoruz şimdi kontrole gelip aboneye hak kazanmışmıyız ona bakacaklar. elektrik saatini sedaş veriyormuş gerçi onun parasını da bize yaslarlar.
süreç sıkıntılı bir süreç. Kablo çekmeye gelen adamlar " sedaş böyle ufak işlere bakmıyor" diye kendileri söylüyor.
bir kablo ya bir kablo çekecekler 5 ay oldu çekmediler. bi,r kablo çektirebilmek için tirim tirim adam arıyoruz tanıdık TORPİL yaptırabilmek için, böyle işmi var allah aşkına.
yani böyle yazdıkca yazasım geliyor şerrrrefsizler için.
torpil nedir ya, adam arama nedir, tanıdık mı ödeyecek benim faturamı şerefsizler,iki gün ödeme kesmeye geliyor ama araçların hıyar ağası.
yok ya bu memleket adam olmaz.
yumurtlayacaklar mı bakalım para kazandıracak mı bıraz
Fiyat olayından bahsetmemişsin dostum geçmiş olsun
daha bitmediği için ama ortalama 2 bini bulacak
Elektrik aldığınız direkte 2 telmi var 4 telmi?Prosedürü anlatır mıson dostum madde madde
O zaman direk gidip bir elektrikciyle görüş.
Ben kendimden anlatayım. Evimin önündeki direkte 4 tel olsaydı:
1)direkten eve gelen kablo değişecekti 4x10 kalınlıkta 30 metre kablo Mt fiyatı 18ila 20 arası
2)elektrik panom değişecekti ve içindeki şalterler yangın koruma v.s
3) panodan evdeki panoya gelen kablolar 3 adet di (faz nötr topraklama) bunlar değişti 5 adet oldu. (3 faz-nötr-topraklama)
4) evdeki panoda kaçak akım rolesi 380 volta uygun olan ile değişti.
Bu eksiklikler yapıldıktan sonra elektrikcim proje çizdi ve abone başvurusunda bulunduk. Sevgili sedaştaki arkadaşlar şimdi gelecekler kontrol edecekler ve onay verirlerse saati verecekler bağlayacagız ve bankaya abone parasını yatırıp elektriğimizi kullanmaya bağlayacagız.
Bide enerji müsadesi diye bişey var ama onun için ne zaman başvuruda bulunduk bilmiyorum.
Umarım abone ücretinde bi supriz olmaz burda enerjisa sıfırdan abonelik 380 hat çekimine herşey dahil 4500 tl diyorlar tahmini evdeki 220 yi 380 çevirmeyede 2500 tl civariİlçeye bağlıyız ile başvurduk
40*20 yer çevireceğiz bunun 40*10 çatı yapacağız çatıda örme makas mı kullanmalıyım ya da petek kiriş mi maliyet ve sağlamlık açısından hangisini tavsiye edersniz Ekli dosyayı görüntüle 24952Ekli dosyayı görüntüle 24953 resimler alıntıdır sizce hangi malzemeyi kullanmalıyız