yukarıdaki resimden..
-toprağımızın organik maddece zenginleştirmemiz gerekliliği,
-ürünümüzün hangi zaman diliminde hangi gübreye ihtiyaç olduğu,
-vereceğimiz gübrenin toprakta ne kadar sürede etkisini sürdürebildiğini,
-gereğinden fazla gübre kullanımının,yararından çok hem cebe hemde mahsule zararı olduğunun,,,kanıtıdır diyebilirim..
BUĞDAY için,
*kardeşlenme dönemi olarak ifade edilen zaman diliminde...:yapraktan muhakkak ÇİNKO gübrelemesi,
*kardeşlenme dönemi olarak ifade edilen zaman diliminde...;yapraktan muhakkak YAVAŞ SALINIM YAPAN AZOTLU GÜBRE kullanımı,
*belli periyotlarla, yapraktan FULVİK ASİT ve DENİZ YOSUNU uygulanması,
*1 veya 2 kere yapraktan magnezyum - bor - molibden kullanılması,
*süt olum devresi olarak söylenen zamanda POTASYUM gübrelemesi,
ve
**kardeşlenme - sapa kalkma - süt olum devresi devrelerinde;
topraktan uygulayacağınız AZOTLU GÜBRELER ( üre-şeker-nitrat ) olarak ifade edilen klasik gübreleri, 1 seferde değilde 10 günlük periyotlarla toprağa uygulamanızın !!!
hem daha fazla ürün elde etmiş hemde daha ekonomik bir yaklaşım sergilemiş olursunuz..
***ithal yavaş salınımlı gübre kullanıyorum,
***kullanılan klasik gübreler ister istemez %40-45 i toprakta heba olur veyahut havaya karışır, bitki kullanamaz,
***dekar dan aldığım verim 900 - 1100 kg arasıdır..
umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir..bol,bereketli ve kazançlı ürünler dilerim...
Moderatör tarafında düzenlendi: