Ynt: Yaprak Gübre Ãnerileri ve Bilinçli Tarñm
bol,bereketli,kazançlı ürünler dileğiyle,sağlıcakla kalın...
rica ederim..Ali SARAÇ link=topic=60666.msg665230#msg665230 date=1355494224' Alıntı:bilgiler icin te$ekkürler .. zaten yaprak gübresi kullanırken ilaç tankına belirli bir miktar üre gübresi katıyoruz alımı kolayla$tırsın diye .. %26lık can gübresinde azot miktarı dü$ük olmakla birlikte özellikle kalsiyum olması bana cazip geliyor .. fiyatına gelince en pahalı gübre can gübresi icindeki azota verilen birim fiyat olarak dü$ünülürse .. ama ürenin geç etki ettiğini bildiğimizden genellikle bugdayda kullanmıyoruz .. spesifik durumlar haric .. genelde mısırda üre kullanıyorduk icine bir dönemden sonra giremediğimizden $imdi damlama sistemine geçtiğimizden üreyide bıraktık nitrat vermeye ba$ladık .. 50 kg üre yerine 70 kg nitrat veriyoruz .. buarada verdiğiniz yaprak gübresi dagıtıcısını aradım ege sorumlusu ayhan beyle görü$tüm .. önümüzdeki günlerde araziyi inceleyip ona göre bir uygulama yapacaz .. özellikle kullandıgım cinko gübrelerinin icerikleriyle ilgili hep tereddutum oluyordu .. ithal yaprak gübrelerini ise bayiiler fiyatlarının yüksekliklerinden dolayı getirmiyor kasabamıza .. bakalım görecez bu yıl spangronun ürünlerini kullanalım ..
bol,bereketli,kazançlı ürünler dileğiyle,sağlıcakla kalın...