Yapışıklar:MF240-Pehlivan Omca pulluğu(ydincbayram ve ALİ SARAÇ'a selam olsun)

Ynt: Yapışıklar:MF240-Pehlivan Omca pulluğu(ydincbayram ve ALİ SARAÇ'a selam olsun)

Göktürk- link=topic=84320.msg1007799#msg1007799 date=1434049114' Alıntı:
. Tşk Yakup kardeşim.Turgutlu daki yardımların içinde tekrar teşekkür ederim.Keşke tekrar gelebilsem.
Eyvallah, Her zaman bekleriz Cemal abi.

Ynt: Yapışıklar:MF240-Pehlivan Omca pulluğu(ydincbayram ve ALİ SARAÇ'a selam olsun)

wallace22 link=topic=84320.msg1007805#msg1007805 date=1434050449' Alıntı:
Iyi düşünülmüş güzel bir sistem. Iyi gunlerde Güle güle kullanin. .
Ali SARAÇ link=topic=84320.msg1007802#msg1007802 date=1434049639' Alıntı:
Güle güle kullan cemal abi,çapanın en iyisini aldın
. Tşk Ali kardeşim seninde sayende.Bugün Halil Pehlivan ı aradım.Senin pulluğu internette yayınlıyorum dedim.O sırada konu vitrindeydi ,gördü çok sevindi.Alet mart başında geldi.20x80 cm bir bıçakta hediye geldi.En ileri modeli.Çok kullanışlı.Kendimi iş mak op gibi hissediyorum çalışırken.Bizim sanayide karık pulluğu ucu yaptırdım.Karık açacağım zaman onu takacağım.Arabanla Alaşehir den Salihli ye son sürat getirmeseydin İzmir deki uçak çoktan kaçmıştı.Ne maceraydı. Teşekkürler,wallace22.telden yazıyorum.hatalar olabilir.

Hızlıresim.com bu konudaki resimleri yayınlamayı kestiğinden sitemizin servisinden resimleri yeniliyorum.Böylece yararlanmak isteyenler için resimler hiç kaybolmayacak.
DSC03232.JPG
DSC03233.JPG
DSC03234.JPG
DSC03235.JPG

Konuya sulanıp üç soru sorsam?

- Maliyeti ne kadar?
- Ön tekerden maksimum kaç cm dışarıya kadar çalışıyor?
- Bir sene bağların dibine toprağı yığıp set yapacak halde diğer sene ise yapılan seti düzeltecek yönde mi çekiyorsunuz bu aleti? Yani hep aynı yön olsa toprak fidan dibinde yığılır ve hemen yanında karık oluşur değil mi?.

Estağfurullah.Bağcılıkla ilgili konunuza size bu aletten gerektiğini yazmıştım ve ''yaşlı bir teyze hallediyor'' cevabını vermiştiniz.
Ön tekerden bir metreye kadar uzaklaşıyor.Hayret konuda kimse sormamış,maliyeti: 2000 TL (ilave bir uzun bıçak hediye) +100 TL nakliyesi-mart 2015.
Otları kazıyacak kadar toprağa indirdiğim için set (büyük set) yapmıyor,fidanlara zarar vermemek için yavaş gitmeme rağmen kısa sürede çok işte çıkartabiliyorum.Ağustosa kadar yeni otlar çıktıkça 3-4 kere daha tepelerine binerim.Böylece no herbicide,no yaşlı teyze ve nazı-romatizması,no money :)

DSC04222.JPG

DSC04223.JPG

DSC04224.JPG

Bu karığı kendim tasarlayıp sanayide yaptırdım.Sulama ve gübre için karık açıyorum.Bu Şubatta karık açıp gübreyi attıktan sonra bıçağı değiştim, yukardaki gibi ince uca açı verip karıkları kolayca ve hemen kapattım.Bu karık için ayrı konu açacaktım ya neyse :)

kamera 292.jpg

Bu hafta iş sanrası temizliği takiben

DSC04254.JPG

Ali saraç'la beraber fabrikasında çektiğim resim

kamera 065.jpg

Konuya sulanıp üç soru sorsam?

- Maliyeti ne kadar?
- Ön tekerden maksimum kaç cm dışarıya kadar çalışıyor?
- Bir sene bağların dibine toprağı yığıp set yapacak halde diğer sene ise yapılan seti düzeltecek yönde mi çekiyorsunuz bu aleti? Yani hep aynı yön olsa toprak fidan dibinde yığılır ve hemen yanında karık oluşur değil mi?.
Yukarda yanlışlıkla alıntısız cevap yazdım.Ayrıca,karık kelimesi ''karık pulluğu'' olmalıydı.

Hayırlı olsun Cemal Abi. Güle güle kullan.

Çok pratik ama bir o kadar da tehlikeli bir alet. Çalışma sırasında çok dikkat etmek gerekiyor. Malum bir omcanın yetişmesi kaç yıl.
Teşekkürler.Çok yavaş çalışıyorum.

Bahsettiğiniz konuya baktım. Ama bu alet ile ilgili kısmı göremedim, neyse geç olsun güç olmasın :).

Galiba damper çıkışına bağlıyoruz ve sürekli basınç olmalı?

Birde benim traktörüm kabinli resimdeki değil ama traktör ve kabinin modeli aynı ön alttaki ( dizlik diye tabir edilen ) cam kolay sökülüp takılıyor. Böyle bir alet alırsam bir şekilde bu camdan geçirmem gerekecek. Bu sizce çalışmaya engel olur mu?

Birde yükseklik ayarı var mı?

Yavaş olsun hiç sorun değil zaten bağın toplam uzunluğu 1700 metre acelem olmaz.

Resimler ve ekler

• mf.jpg
    mf.jpg
    56.5 KB · Görüntüleme: 62
Bahsettiğiniz konuya baktım. Ama bu alet ile ilgili kısmı göremedim, neyse geç olsun güç olmasın :).

Galiba damper çıkışına bağlıyoruz ve sürekli basınç olmalı?

Birde benim traktörüm kabinli resimdeki değil ama traktör ve kabinin modeli aynı ön alttaki ( dizlik diye tabir edilen ) cam kolay sökülüp takılıyor. Böyle bir alet alırsam bir şekilde bu camdan geçirmem gerekecek. Bu sizce çalışmaya engel olur mu?

Birde yükseklik ayarı var mı?

Yavaş olsun hiç sorun değil zaten bağın toplam uzunluğu 1700 metre acelem olmaz.

Evet damper çıkışına bağlanıyor,koltuk altı merkezini damper koluna getirince kontrol bu alete geçiyor.Ben de kabin için bayağı meraklandım ama sanki benim traktör için mümkün değil gibi.Çünkü yatık duran kol kabini engeller herhalde.
Kontrol tablasındaki kolların biri bıçağı toprağa yaklaştırıyor veya yukarı çekiyor diğeri bıçağı traktörden uzaklaştırıp traktöre yaklaştırıyor.Sıra başında toprağa yaklaşım mesafesini ve sıradan çalıştığınız uzaklığa göre bıçağı sıra arasına uzatıp açısını ayarlayıp sıkıyorsunuz.Sonra traktörü hareket ettirip fidana çarpmak üzereyken mesafe kolunu çekip,fidanı geçince tekrar iterek devam ediyorsunuz.Aletin kalitesi komutunuzu çok hızlı yerine getirmesinde ve ustalık fidanlara zarar vermemekte. Yılmaz kardeşimin dediği gibi atari oynamak gibi birşey.
(Konunuza yazdığımı sandığım, galiba birçok kere yaptığım gibi yazıp göndermeden sildiğim iletiydi.Yaşlı teyze cevabınızda konudan kafamda kaldı herhalde.Konularınızı izliyorum)

-Ben de kabin için bayağı meraklandım ama sanki benim traktör için mümkün değil gibi.Çünkü yatık duran kol kabini engeller herhalde.

- Aletin kalitesi komutunuzu çok hızlı yerine getirmesinde ve ustalık fidanlara zarar vermemekte.

- Konularınızı izliyorum.

- Kolların bulunduğu tabla ( lafın gelişi ) 40 cm alttan sökülüp takılabilir, üstelik uzayıp kısalabilir olsa hem tabla kabin ön camından ( yada alt taraftaki camdan ) bir şekilde evirip-çevirip geçmesi kolaylaşır hemde yüksek traktörler için kullanıcıya bir kolaylık sağlar diye düşünüyorum. Benim traktörüm için mümkün değil gibi demişsiniz marka modeli bilmiyorum ama kendi traktörüm için bu yorumu yaptım.

- Önemli bir ölçü. Aklımda tutacağım.

- Allah :).

Not : Memleket Amasya imiş. Bağdan bahsedince Manisa harici bir yer hiç aklıma gelmemişti.

Önceki mesajlarda bahsi geçen video alttaki galiba...

https://youtu.be/ulRofMUFc6I

Son düzenleme:
- Kolların bulunduğu tabla ( lafın gelişi ) 40 cm alttan sökülüp takılabilir, üstelik uzayıp kısalabilir olsa hem tabla kabin ön camından ( yada alt taraftaki camdan ) bir şekilde evirip-çevirip geçmesi kolaylaşır hemde yüksek traktörler için kullanıcıya bir kolaylık sağlar diye düşünüyorum. Benim traktörüm için mümkün değil gibi demişsiniz marka modeli bilmiyorum ama kendi traktörüm için bu yorumu yaptım.

- Önemli bir ölçü. Aklımda tutacağım.

- Allah :).

Not : Memleket Amasya imiş. Bağdan bahsedince Manisa harici bir yer hiç aklıma gelmemişti.

Önceki mesajlarda bahsi geçen video alttaki galiba...

https://youtu.be/ulRofMUFc6I

Kollarla uğraşılabilir.Ancak hareketli kolunda kabine çarpmaması gerekir.Ne yapılır yapılır,kabin üreticisi ile de görüşülür,bir çaresi bulunur ama benim pek uğraşma niyetim yok.
Aşkolsun,yukarda traktörümün MF 240 olduğunun en az 4 kesin kanıtı var :)
Evet bu video.
Ben bağcılıkla ilgili birşey yazmadım.Bu alet sıraya dikilen meyveler için de kullanılıyor.Sıra üstündeki çok yıllık bitkilerin aralarındaki ot belasının çözümü için geliştirilmiş.
Üzüm Anadolu'nun has evladıdır.Şimdiki başkenti Manisa ama 2-3000 yıl önce orta Anadolu idi.Hattuşaş'ın (Çorum) girişinde sizi elinde üzüm salkımı tutan heykel karşılar.Ayrıca Amasya beyazı,Amasya karası,Merzifon Karası gibi şimdi ticari değeri olmayan yöresel çeşitlerimizde var.Üzüm şu anda Amasya için bayağı geri planda bir ürün,kiraz,elma,şeftali ön planda.

...Ben de kabin için bayağı meraklandım ama sanki benim traktör için mümkün değil gibi.Çünkü yatık duran kol kabini engeller herhalde.

Aşkolsun,yukarda traktörümün MF 240 olduğunun en az 4 kesin kanıtı var :)
Evet bu video.

ilk alıntı yaptığım mesajınızı okuyunca, resimlerde görülen 240 haricinde kabinli bir traktörünüz daha var ve ilk etapta düşünceniz ( zannettiğim ikinci traktörünüz için ) "Ben de kabin için bayağı meraklandım ama sanki benim traktör için mümkün değil" kanısına ulaşınca vaz geçip MF 240'a taktınız gibi anladım.

Ben bağcılıkla ilgili birşey yazmadım.Bu alet sıraya dikilen meyveler için de kullanılıyor.Sıra üstündeki çok yıllık bitkilerin aralarındaki ot belasının çözümü için geliştirilmiş.
Üzüm Anadolu'nun has evladıdır.Şimdiki başkenti Manisa ama 2-3000 yıl önce orta Anadolu idi.Hattuşaş'ın (Çorum) girişinde sizi elinde üzüm salkımı tutan heykel karşılar.Ayrıca Amasya beyazı,Amasya karası,Merzifon Karası gibi şimdi ticari değeri olmayan yöresel çeşitlerimizde var.Üzüm şu anda Amasya için bayağı geri planda bir ürün,kiraz,elma,şeftali ön planda.

Omca pulluğu, bağ çapası adıyla satılınca, konu içinde Manisalı üyelerde olunca önce Manisa'ya ardından bağcılığa bağladım :).

Amma her şeyde bir hayır varmış. Bir başlık altına üzüm harici bir veya iki meyve bahçesi kurmayı planladığımı yazmıştım. Malum sitede meyveciler azınlıkta. Kiraz düşündüğüm meyvelerden, şöyle kafamda biraz şekillendirmeye çalışayım sonrasında bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Demediysem, hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Göktürk.
Hayırlı olsun Cemal abi, güle güle kullan.
Saatte ne kadar iş çıkartıyor?
Teşekkürler.Hıza ve ustalığa bağlı.Fidanlara çarpmamak için traktörü yavaş kullanıyorum.Manisa taraflarında günde 50 dekar bağ işlediğini okumuştum.

Güle güle kullan abicim..
hayırlı olsun.
Teşekkürler hemşehrim :)

ilk alıntı yaptığım mesajınızı okuyunca, resimlerde görülen 240 haricinde kabinli bir traktörünüz daha var ve ilk etapta düşünceniz ( zannettiğim ikinci traktörünüz için ) "Ben de kabin için bayağı meraklandım ama sanki benim traktör için mümkün değil" kanısına ulaşınca vaz geçip MF 240'a taktınız gibi anladım.
Doğru düşünmüşsünüz ama o böyle sıkıntılı işlerle uğraşmaz, zamanını genellikle tembellikle ve yatarak geçirir :)Geçmişteki büyük hizmetlerinden dolayı bende pek karışmam. 38,5 yıllık arkadaşım Leyland 270.Avatarımdaki amblemin sebebi de odur.
DSC02670.JPG

Hayirli olsun Cemal abi. Gelismeler cok guzel gorunuyor.
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler hocam,sayenizde.

Hayırlı olsun cemal bey güle güle kullanın.
Teşekkürler Erol Bey.

Bunun manisa tarafında kullanıldığını duymuştum. Hayırlı uğurlu olsun. İlerde ben de alacağım belki. o zaman sizden gerekli bilgileri alırım.
Tşk ler.İnşallah.Bana da zaten Manisa'dan geldi.Büyük kolaylık .Edinmeniz lazım.