Yağlık ayçiçeği

Sıra arası ve sıra üstü kaç cm ekin yaptın topragım bide çorumun hangi köyündensin.

Çorumun Eskice köyündenim samsun yolu20.km
Sıra arası standart 70cm fakat sıra üzeri her tarlamda farklılık vardı piyasaya çalışana ekdirmişdim oda bi ayar tutturamadı 25-30cm vardı ölçmedim ama hatta daha büyük boşluklu yerlerim vardı bahardan sürüp nadasa bırakacakdım o derece tarlalar boş gözüküyodu
72189143-EAA9-498E-9AA3-D54BF541611C.jpg
24A07BF5-5BB6-4B42-AE87-269598A3CD60.jpg

Çorum Mecitözü 18-22-25 cm sıra Üzeri sıra arası 70cm ekiliyor kurak şartlarda seyreltmek mantıklı bu yıl kurakdan dolayı 150-100-50 kilolar görüldü sulayanlar 250 nin altına düşmedi

Çorumun Eskice köyündenim samsun yolu20.km
Sıra arası standart 70cm fakat sıra üzeri her tarlamda farklılık vardı piyasaya çalışana ekdirmişdim oda bi ayar tutturamadı 25-30cm vardı ölçmedim ama hatta daha büyük boşluklu yerlerim vardı bahardan sürüp nadasa bırakacakdım o derece tarlalar boş gözüküyodu Ekli dosyayı görüntüle 52611Ekli dosyayı görüntüle 52612
Toprağım piyasadan birine ektiriyosan tekleme ayarını iyi yapması lazım tohumdan tohuma fark ediyo bide makinesi bakımlı olucak. Bende arkadaşa ektiriyom her sene 10 numara ekiyo çoçuk.
Çok samimi arkadaşım nerdeyse maliyetine ekiyo dönümünü 10 liraya ektiriyom.

Toprağım piyasadan birine ektiriyosan tekleme ayarını iyi yapması lazım tohumdan tohuma fark ediyo bide makinesi bakımlı olucak. Bende arkadaşa ektiriyom her sene 10 numara ekiyo çoçuk.
Makine ile ekimde cok hızlı ekilirsede sira ustu mesafe tam tutmuyor, isini düzgün yapanları tercih etmek lazım, makina bakimi ve tekleme ayarida cok önemli yazdığınız gibi

EN VERİMLİ AYÇİÇEK İÇİN 70 CM Mİ YOKSA 45 Mİ TAVSİYESİ VE TECRÜBESİ EDİNEN VAR MI ?
Hocam kıraç vede susuz ise 70 cm ideal ama sulama imkanın var ise 55 cm tamamen suyla alakalı bi durum bizim bölge hep 55 cm araya ekiyo gayette güzel oluyodu çünkü çekirdek tam kelleyi doldururken iyi yagış alıyoduk ama malesef bu sene 1 damla yagış düşmedi bunları göz önüne alarak tercih yapın.

Hocam kıraç vede susuz ise 70 cm ideal ama sulama imkanın var ise 55 cm tamamen suyla alakalı bi durum bizim bölge hep 55 cm araya ekiyo gayette güzel oluyodu çünkü çekirdek tam kelleyi doldururken iyi yagış alıyoduk ama malesef bu sene 1 damla yagış düşmedi bunları göz önüne alarak tercih yapın.
ANLADIM HOCAM HİÇ BU ŞEKİLDE DÜŞÜNMEDİM MANTIKLI TEŞEKKÜRLER
BİRDE SİZİN ORADA GÜBRELEME NASIL OLUYOR ?

Çorum Mecitözü 18-22-25 cm sıra Üzeri sıra arası 70cm ekiliyor kurak şartlarda seyreltmek mantıklı bu yıl kurakdan dolayı 150-100-50 kilolar görüldü sulayanlar 250 nin altına düşmedi

Benim yan komşumdaki tarla sahibide 19cm e ekmişdi gelişim felan çok üstündü benimkinden, son ay kelleler elim kadar kaldı verimi 230kg oldu benim seyrekdi 300kilo verdi

Bizde 10 lira ya ekdirmişdik ama çok hızlı ekdi ondan tohum seyrek düşdüğünü düşünüyorum bu yıl kendime makine alıp sadede kendi yerlerimi ekicem

İstersen sabah akşam ayarla hata payı oluyor bizim havalılar basit makineler kusursuz bir tarlada bile hata veriyor hassas ekim makineleri pahalı ve Türkiye’de yok

Bizde 10 lira ya ekdirmişdik ama çok hızlı ekdi ondan tohum seyrek düşdüğünü düşünüyorum bu yıl kendime makine alıp sadede kendi yerlerimi ekicem

4-5-6 kilometre hızla gitmeli bu hızlardan aşağı veya yukarı çıkarsa hata verme oranı artıyor ayrıca diski mibzlerde tohum daha yukardan düştüğü için sürüklenme yapıyor istenilen mesafede tohumlar düşmüyor

Bizde cesit 130 vaz gecilmez suluda 28 cm cok ideal gecen yil 22 kg 3 15 tabana barajda su kalmadigi icin teksu cicekte verildi 393 kg verim 47 yag kuvvetli toprakta 2 defa su ile 400 kg rahat alina biliyor artik