YABANİ HARDAL......YARDIM....

Ynt: YABANİ HARDAL......YARDIM....

yeni mi aldın.eskiden beri var mı.birde güçlü olduğunu söylüyorlar.yakıtı ve seriliği nasıl.

bizim buralarda massey ve fiat dışında pek traktör yoktur. tümosan ve erkunt yeni yeni yaygınlaşmaya başladı.
By_eSeS link=topic=36430.msg307923#msg307923 date=1289768582' Alıntı:
fendt 106s sen tt55 mı
evet tt55 aldım.iki hafta oldu.

dede den kalma yakıtı dıgerlerıne gore az oldugunu soylerler sana soyle soylım 2 remork 23 km yol 15 ton pancar gıdıs gelış 55 60 tl. serılıgı kullanımı guzel cekım ıcın kaplumbaga harıcı bucuklar var takvıye dedıgımız.

hayırlı ugurlu olsun . gule gule kullan . ben bıkeresınde 65 gullandım ama td 65 dı sanırım memnun kalmadım sence nasıl?

new holandların modellerıyle beygırlehır hep aynı ozaman 65 ıde sormustum 65 demıslerdı.. fendt 74 beygır bıldıgım kadarıyla.. 4 sılındır

ağalar hazır bi kaç kişi burdayken bişey sorayım çoğunuz ilaç kullanıyonuz bana öyle bi ilaç söyleyinki bi tarladan 2-3 sene bişey yetişmesin bilen varsa yardım etsin

Konuya gerekli cvp ziraat müh atila bey tarfından veriilmiştir bundan sonra konu amacından sapmış aranızdaki soru ve muhabbtleri pm yoluyla halledebilirsiniz yoksa konuyu kilitlemek zorunda kalacağım

By_eSeS link=topic=36430.msg307889#msg307889 date=1289765692' Alıntı:
5 kile temiz tohum bulsam yeter. kuvvetlı yere ekıcen seneye 30 donum yer ekersin :)

Dikkat. Tritikale çavdar gibi büyük oranda yabancı döllenir, dolayısıyla çeşitler açılma yaparlar ve 1-2 yıl içinde verim düşer...

atila link=topic=36430.msg308034#msg308034 date=1289844697' Alıntı:
Dikkat. Tritikale çavdar gibi büyük oranda yabancı döllenir, dolayısıyla çeşitler açılma yaparlar ve 1-2 yıl içinde verim düşer...
bılgı ıcın teşekkur ama bız zıraatcı degılız anlatım tarzını bıraz daha acsan daha ıyı kavrarız. mesela verım neden dusuyor. dusen verımı yukseltmenın caresı varmı varsa?

evet verimi düşüyor.geçen yıl arkadaş sıfır ekti.ben ikinci el.benim verim düşük oldu.

arkadaş lisede biyoloji okumadınmı.genetikle ilgili.fenotip-genotip baskın-çekinik olayları var ya.tarlaya tritikaleyi ekiyorsun.yan tarladaki diğer ekinlerden dölleniyor.ve onların bağzı özelliklerini alıp tohumlar değişime uğruyor.tekrar o tohumu ektiğinde aynı verimi alamıyorsun.

mesela modern meyvecilikte aralar dölleyici çeşitler dikiliyor.çok güzel bir meyvenin çekirdeğini diktiğinde aynı verimi alamıyorsun.çünkü dölleyici ağacın özelliklerini alarak başkalaşmış.

şuanki bitkilerin genetik özellikleri binlerce yılda döllenerek farklılaşarak kendi kendine son halini almış.insan oğlu ise kendi çıkarları için (daha çok ürün,hastalık ve zararlılara dayanıklı ürün) bitkilerin genetikleri ile oynuyor.bu binlerce yılda oluşmuş doğanın yarattığı en iyiye bir dıştan müdahale.sisteme genetiği ile oynanmış bir bitki soktuğun zaman mesala mısır ektin bunu hayvanlar yedi.sütünü etini biz yedik.bu dünya üzerinde hiç var olmayan genetik özellikleri bünyemize almış oluyoruz.ve bunun bizede yaratacağı sonuçlarını bilmek imkansız.

Bazı hububatlar kendi kendine döllenir (Buğday gibi). Bunların tekrar ekiminde (tohum selektörlenip kırığı - zayıfı vs ayıklanırsa verim kaybı olmaz. Çavdar ise yabancı döllenir, yani komşu bitkiler - tarlalar birbirini döller. Dolayısıyla tekrar ekilirse verim düşürebilir. Çaresi her yıl tohumu yenilemektir.

Örneğin biz tritikale tohum üretimlerimizde tarlada veya komşu tarlalarda büyüyen çavdarları temizleriz ve/veya çavdarsız temiz tarlalarda üretim yaparız.