YABANİ HARDAL......YARDIM....

Ynt: YABANİ HARDAL......YARDIM....

By_eSeS link=topic=36430.msg307892#msg307892 date=1289765991' Alıntı:
1 kile =18 kiloluk 2 yag tenekesi=30 kilo cıvarı
16 kiloluk yağ tenekesi 18 litre eder.ama tam ölçmek için orjinal ölçekler kullanmak lazım.onlar da 19 litre alır.bizim burada bir ölçeğe bir dolu denir.

hayatımda bır defa kile olçer gordum ben buralarda hep 18 kıloluk yag tenekelerıyle olcerler 2 teneke tahılada bir kıle derler tam dogrumu bılmıyorum ama litresı degıl hacmi onemlı 2 teneke arpa 25 kılo eder bıldıgım kadarıyla oda bir kile ederse kile yı dolduruyorsa sorun olmaz

yok anadoluda hem esk m y o var hemde porsuk m y o var ;) ben bıtıremedım sen bıtırdınmı bari

bu oyunları oynayan varmı ben anlamaz :) ben once sıte yı cozemedım bakıyorum oun dan falan bahsedıyo bakıyorum gercek muhabbetler gercek vıdeo ve fotolar.. bıraz gocaladım cozmek ıcın. ekim nasıl baya yer ektınmı ne eker bıcersın

kuru mahsul pek ekmedim. 9 dekar tritikale 6 dekar da çeşit 1252 var.30 dekar beyaz haşhaş.50 dekar çerezlik ayçiçeği,10 dekar soğan,5 dekar yonca,5 dekar hayvan pancarı ekecez nasip olursa. sende durum nasıl.

donumle aynı yani. ben busene ılk yapıyorum bu işi daha once hıc yer hazırlayıp ekmedım kendım. bız kuru ekerız burda alanın yarısı kurak yasırı sulaktır sulagada genelde pancar ekılır yada ay cıcegı mısır ben 200 donum kadar arpa 50 donum kadar bugday ektım 15 donumluk pancar yerı ayarladık bı 15 donum pancar yerı daha bulsam yetecek busene.. sen baya ıs yapıyorsun bıze gore