Tarlanın etrafına naftalinli su mu sıkalım onu mu diyorsunuz.Tohumu ekerken naftalinle karıştırıp ekmek domuza care olur domuz onun kokusunu duyunca gelemiyor bir daha bizim burada patatesçiler patatesi öyle ekiyorlar veya mısır biraz büyüyünce sırt pompasıyla tarlanın etrafına dolanıp yapılan ilaç varmış bulabilirseniz öyle birseyde yapılabilir. Vurmaya kalksanız domuzu bitiremezsiniz ancak domuzu tarlaya sormayacak önlemler alarak ürün domuzdan korunur.
Tarlanın etrafına naftalinli su mu sıkalım onu mu diyorsunuz.
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Biz bomba diyoruz o makanizmaya aynen dedigin gibi dogrudur abi ben yasadim 15 dakika araliklarla batliyordu bir aksam iki aksam gelmedi 3. Aksam 1 donum misiri hasir ettiler alisinca geliyo hatta insandan bike korkmuyorlar artikBizim memlekette tüplü bi mekanızma var zaman ayarlı onlala kaçırıyolar ama alışınca çare olmuyo diyorlar genelde domuzlar her engele sese alışıyor önlemi zor bi hayvan.
Abi ben o dediğin ilaçtan kullandım çok pis bir kokusu var 1 kilometreden duyuluyor kokusu ben fındıklıklarımın etrafına holderle sıktım bolca sıktım az kaldı zehirlenecektik maske falan kâr etmiyo ama akşamsı girdi namıssızlar fındıklıga talan ettiler en guzeli vurmak kulube yaptım fındıklığıma heceleri bekliyorum gelen olursa denk gelirse vuruluyor denk gelmezse kaciyor artik kacmiyorlar bile ölümü bekliyor hayvan resmenBizim buralarda buğdayda kullanılan bir ilacı (halk ekin ilacı der) galiba ot ilacı bez parçalarına döküp tarlanın sınırlarına belli aralıklarla koyuyalar işe yaradığını söyleyenler var ama ben denemedim. Bazıları da elektrikli çit çekiyor etrafına
Köpek olmaz abi bağlanmaz tarlaya azılı domuz köpekten korkmaz köpeğe yazık edersiniz kirbanlık koyun gibi bağlamayın tarlalara köpekleriHububat ekiyorsaniz mutlaka kilcikli ekin bizim burda kilciksiz bedava da tohum verseniz kimse ekmek çünkü o tarlada birsey alamazsın iyi bir kopay ( av köpeği ) alıp domuz zarari olan tarlaya bağlanıyor ve köpek kokusunu duyunca sürekli havliyor domuz da giremiyor sabah köpeği alıp eve dinlendirmeye getiriyorsunuz yada tarla nin bir kenarına çukur kazıp akşam içini kuru hayvan gübresi koyup hafiften yakmak duman kokusunu alınca gelmiyor
Bu iz baya büyük bir domuz tekleme erkek erkekler tek dolaşır çiftleşme zamanında dişilerle buluşur