Volkswagen'in emisyon skandalı

Ynt: Volkswagen'in emisyon skandalı

koridorlar link=topic=85727.msg1024417#msg1024417 date=1443678389' Alıntı:
Aynı Mf Nh olayı gibi ülkemizde genelde Alman ve Japon araçlar kullanılıyor.Yol sesi almama yalıtım konfor işini Alman ' lar yapar motor ve yürür aksam işini Japon grubu.Benim aracım 101 kasa corolla efsane kasa diye geçer 4 yıldır bende hiç esirgemem tarla şantiye dağ taş nereyi bulsam giderim bi kez rot balans haricinde ayar yaptırmadım.Honda otomatik şanzıman konusunda hemen hemen lider kabul edilir .Bizim şirket her yıl çok sayıda farklı marka pick-up aldı Mitsubishi ve Mazda ön çekerden Isuzu d-max otomatik viteslerde hararet sorunu veriyordu Nissan skystar ve Toyota hilux diğerlerinden önde sağlamlık olarak ikiside on numara her markayı kullandım Mıtsubıshı L 200 yol tutuş konfor tam rezalet koltuklar okul sırası gibi.Dünyada ve ülkemizde Toyota önde Mazda Nissan daha donanımlı araç yapıyor fakat 2. el zayıf.Mesela herkes Pıonner teyp der Jvc Kenwood Alpine Sanyo Sony Aıwa geri planda kalır fakat aralarında fark yoktur.Japon markalar rakip görünsede birbirini tutar Alman elektronik devleri boşa batmadı.Mazda x-edos pek bilinmez piyasada az adamlar solar sunroof koymuş araca motordan bağımsız aküyü şarj ediyor ve klima vs aksamları çalıştırıyor park halinde.Tampon olayı bi yerde daha vardı adamlar yayayı düşünüyor fakat hafif bükülmede naylon hemen eğildi muhabbeti başlıyor.
Abi pikaplarda her zaman arka kaltuk dimdik olur.
Mitsubishiclubturkeydede mitsubishinin öyle sorunu yok.
O kadar sorunlu bi makine olması imkansız ama olsaydı eminim sınıf lideri olmazdı.
Aynen mf-nh gibi bu tartışma bitmez abi uzatmayalım en iiisi yoksa bunun sonu yok :)
Bu arada koyu mfciyim :)

koridorlar link=topic=85727.msg1024415#msg1024415 date=1443677239' Alıntı:
Toyota dizel belirli yıl aralıklarında ve benzinli modellerde vvt-i ilk çıkan versiyonlarda yağ eksiltme var ben Toyota Club2e üyeyim oraya girersen görürsün
Abi hem sen beni yanlış anladın, hem ben seni yanlış anladım.
bugüne kadar hala çözemediler demiştin galiba o yüzden.
Neyse abi zenginin malı fakirin çenesini yorarmış :)
Bu durumda çiftçi gene fakir :)

L200 açık ara pazar lideridir...Bana göre kliması bile yeter,iyi olmayan araç ucuz olmalıki alınsın bu memlekette (örn:dacia) ama L200 ucuzda değil ancak çok tutuluyor çünkü iş yapıyor piyasası çok iyi. Ne kadar???

2014 yılını, Mitsubishi L200 ile pick-up segmentinin lideri olarak kapatan Temsa Motorlu Araçlar, yeni bir rekora daha imza attı. 2015 yılının ilk üç ayında Mitsubishi L200, 1.232 satış adedine ulaşarak; %42,7 pazar payı ile pazar liderliğini güçlendirmeye devam ediyor.

Okadarrr.

Adblue akışını kapatan bi guruhuz. Değer niteliği taşımayan bi haber çoğumuz için . Herkes son celsedeki keyfine bakıyor. VW Grubu bu nedenle türkiyede nah Prestige kaybeder . Bizde boğaz patlatigimizla kalırız

Ha nox mevzusu ile astım vakaları iliskilendirildigi için yaygara kopardı amerikler.

Japonların içi boş olma mevzusuna katılmıyorum. Amerika avrupa pazarlarındaki uzak dogulular almanlara kafa tutar halde donanımda bizde ise halan 1.4 vtec cvic

adamlar 40 yılda 1 toyotayı geçecekti sene sonunda onuda beceremediler :) y
ukarıda arkadaşların bazıları toyotanın yağ yakma problemini söylemişler evet 2011 ve 2013e kadarki motorlarda vardı ve sıkıntılı olanlar servise başvurduklarında sorunlarının çoğu giderildi. diğer yeni kasada ise sekman vs düzenekleri iyileştirilerek bu sorun çözüldü. vw grubuna gelirsek DSG şanzuman problemini, 10bine helmeden baskı balata değişimini vs hiç kimse söylemiyor. birde servis arkasındada durmuyor. alman arabaları benim gözümde sessiz, turbo beslemeli (gaza uyumsuz), donanım olarak zengin fakat her donanım için artı para isteyen vs vs. japonlar ise benim gözümde kara kafa fiatlar gibidir...donanım olarak fakirdir fakat sağlamdır. servis her türlü arkasındadır. istepneye bile artı para isteyen firmalar varken gözünü seveyim kısa boylu çekik gözlülerin... adam 3.köprüde halat koptu diye kendini suçladı ve intihar etti... almanlar ne yaptı? birde bu son dönemde memleketim üzerinde oynanan şerefsizlikleride göz önüne alırsak almanlar benim gözümde hainden başka birşey değildir.

Breh ne japonmuş kardeşim s2k lara kadar uzamış muhabbet drag ve rolling olmuş volkswagen bunun neresinde :) aşırı beslemeyi beğenmeyenler atmosferik motorlarınızı yırtarım sizin biraz Audi vs xxx izleyin :) Arkadaşlar Almanlara oh olsun derken Amerikan emperyalistlerinde ekmeğine yağ sürülüyor bunuda unutmayın :) neyse çok yaşa Tesla sende olmasan. Ali Ağaoğlu Türk ' lerdende bir Tesla çıksın diye İtü ye Tesla bağışlamıştı bakalım onun sonu ne olacak :)

Sinan5858 link=topic=85727.msg1024438#msg1024438 date=1443696936' Alıntı:
Abi pikaplarda her zaman arka kaltuk dimdik olur.
Mitsubishiclubturkeydede mitsubishinin öyle sorunu yok.
O kadar sorunlu bi makine olması imkansız ama olsaydı eminim sınıf lideri olmazdı.
Aynen mf-nh gibi bu tartışma bitmez abi uzatmayalım en iiisi yoksa bunun sonu yok :)
Bu arada koyu mfciyim :)
Konuyu saptıran ben oldum arkadaşlardan özür dilerim. Gönlümden geçen Mf idi kısmet Case ' ymiş :)

dustero link=topic=85727.msg1024512#msg1024512 date=1443727001' Alıntı:
Breh ne japonmuş kardeşim s2k lara kadar uzamış muhabbet drag ve rolling olmuş volkswagen bunun neresinde :) aşırı beslemeyi beğenmeyenler atmosferik motorlarınızı yırtarım sizin biraz Audi vs xxx izleyin :) Arkadaşlar Almanlara oh olsun derken Amerikan emperyalistlerinde ekmeğine yağ sürülüyor bunuda unutmayın :) neyse çok yaşa Tesla sende olmasan. Ali Ağaoğlu Türk ' lerdende bir Tesla çıksın diye İtü ye Tesla bağışlamıştı bakalım onun sonu ne olacak :)
honda civic 1.6 vti vs audi a8 izle abi :)
tabi audi fiyatlarını biliosun malum. Normal bir audi fiyatına 5410 alırsın.
abi bu arada hayaller yukarıdaki arabalar,
hayatlar 240s :)
Konu nereye geldi abi bakele :)

O değil de, bu vesileyle yere göğe sığdıramadığımız, üzerine şehir efsaneleri uydurduğumuz 'Alman iş ahlakı ve disiplinini' de görmüş olduk..

Sinan5858 link=topic=85727.msg1024780#msg1024780 date=1443875562' Alıntı:
honda civic 1.6 vti vs audi a8 izle abi :)
tabi audi fiyatlarını biliosun malum. Normal bir audi fiyatına 5410 alırsın.
abi bu arada hayaller yukarıdaki arabalar,
hayatlar 240s :)
Konu nereye geldi abi bakele :)

Güzel kardeşim o muhabbet tırış :) bahsettiğin vti ın içine cin kaçmış standart değil içinde ne olduğu belli değil. Vti anca VW grubunun 1.8 t motoruyla mücadele edebilir standartta.

dustero link=topic=85727.msg1024827#msg1024827 date=1443895182' Alıntı:
Güzel kardeşim o muhabbet tırış :) bahsettiğin vti ın içine cin kaçmış standart değil içinde ne olduğu belli değil. Vti anca VW grubunun 1.8 t motoruyla mücadele edebilir standartta.
2.0 vtecin hakkını yemeyelim. Efsane motordur. Type r da vardı sanırım bide s2k da

5500 de hayat biter vtec baslar

eeemreee link=topic=85727.msg1024877#msg1024877 date=1443904961' Alıntı:
2.0 vtecin hakkını yemeyelim. Efsane motordur. Type r da vardı sanırım bide s2k da

5500 de hayat biter vtec baslar

Bla bla blaa tipik Honda ' cılar :p :p :p

Hayatı 5500 den sonra başlatanlar 120 hp 1.6ies ' e 120 hp Palio sporting 7 boy açınca suratlar asılıyor vtec ' leri başka yere taşıyorlar kendi başlarına açıyorlar :)

dustero link=topic=85727.msg1024920#msg1024920 date=1443957643' Alıntı:
Bla bla blaa tipik Honda ' cılar [emoji14] [emoji14] [emoji14]

Hayatı 5500 den sonra başlatanlar 120 hp 1.6ies ' e 120 hp Palio sporting 7 boy açınca suratlar asılıyor vtec ' leri başka yere taşıyorlar kendi başlarına açıyorlar :)
Vallah anlamadım tam ama Palio yu ovuyorsunuz sanırım. Yanlış anlasilmasin ben honda ci veyahut onun fanatiği değilim. Bizim yolumuz Ferrari ' nin ışıklı yoludur.

İçten bir sesìn yorumu var burada okumak isterseniz diye paylaşıyorum.

https://eksisozluk.com/entry/55264204

Skandalın patlak vermesi bi Amerikalı dayı sayesinde oluyor. Diyorki biz bu araçlar giderken niye olcum yapmıyoruz. Resmi rakamların çok çok üstünde değerler buluyor tabii ki. Hilede şu araç durağan yada dyno da iken haldeyken yazılım emisyonu beyan edilen halinde tutuyor yani gücü sinirliyor ve nox seviyesi düşük çıkıyor. Hareket halinde iken ise gücü saliyor ve emisyon ucusta.

Motor dizel olduğu için high tech parçaların bir cogunu Bosch üretiyor. Salgının başladığı VW Grubu ndan daha fazlasına yayılmasını sağlıyor. Bosch grubun olduğu parça tedarik ettiği her marka topun ucunda.

Linkte paylaşıldığı gibi sirket satışlari bile söz konusu olabilir

dustero link=topic=85727.msg1024920#msg1024920 date=1443957643' Alıntı:
Bla bla blaa tipik Honda ' cılar :p :p :p

eeemreee link=topic=85727.msg1024936#msg1024936 date=1443968841' Alıntı:
Vallah anlamadım tam ama Palio yu ovuyorsunuz sanırım. Yanlış anlasilmasin ben honda ci veyahut onun fanatiği değilim. Bizim yolumuz Ferrari ' nin ışıklı yoludur.
honda emisyon felan bi tarafa bırakalım
2007 dsg şanzıman 1.6 sıralı sistem lpg li jetta comfort 120 binde sağ ön çamurluğu değşik kaç kuruş verilir bu araca