VALTRA A SERİSİ....

Ynt: VALTRA A SERİSİ....

samsunbafra link=topic=5154.msg159177#msg159177 date=1235635301' Alıntı:
sende bildiğiniyaz koçum kırılmayalım birbirimize gavurun malı işte çenemizi yoruyoruz başka bişey değil
samsunbafra link=topic=5154.msg159178#msg159178 date=1235635393' Alıntı:
arızalar olabilir ama sürekli olanlar tartışılır
tmm KoçuM bende bildiğimi yazarım....dandik markalarla uğraşmam..tmm

şunu söylemeden geçemicem...Samsunda amma beceriksiz traktör kullanan insan war yaaa :D fendti bozuolar,valtrayı bozuolar....acaba makinalar kendi kendine mi bozuluo...yoqsa kullananda bi sakatlık war...sözüm meclisten dışarı.

arkadaşlar hata sorun yaşanabilir bunu bence bu kadar büyütmeyin bizimde yag pomasında sorun sürekli yag damlatıyor servi birtürlü kesmemimişti sonra hidrolikte sorun çıktı sorun bulunup tamiri yapıldı arza açması normalhidrolik kolun bazı parçalrı ters takılmış gezici servis gelip sorunu çözdü ama traktörümden memnunum şimdi sorun yok ...............

Arkadaşlar ben 4 lü 13 numara tam otomatik alpler kullanıyorum bana biraz ağır geliyor sizin şu konuda görüşünüzü almak istiyorum ilaçlama makinesinin 800 litreliği ağır gelirmi yoksa 600 litrelik mi daha uygundur.

kavga edecek bi konu bulmuşsunuz...
Bafralı arkadaşımız demişki Valtraların difransiyel zayıf, diğer arkadaşlar ise (valtracılar) biz nie böylebi sorun yaşamadık... hangisi doğru ? bence ikiside.
Bafrada traktöre düşen yük daha fazladır difransiyeli dağıtır, diğer arkadaşların kullandığı yerlerde traktöre düşen yük daha hafifdir...
ha Valtra difransiyeli dağıttıda noldu karizmasımı çizildi, sonuç itibariyle makina bozula bilir... alemin tek arıza yapan traktörü mü ? hayır, ozaman tartışmaya gerekyok... kimi şanzıman dağıtır, kimi motoru...

takviye 4 çeyrek ileri veya takvye 3 çeyrek geri çook ideal ama tavın durumu önemli şakalak alpler kadar yormuyor fazla kapamadığı için biz 12 numara ile denedik hafif geldi 13 ideal

ayrıca yakıtıda deneme fırsatımız oldu 4 13 numarda dekara 1300 ile 1400 yakıyor ama daha 1000 saat bakımı yapılmadı servis tralada yanımızdaydı ve 1000saat bakımından sonra ideal yakıta ineegi ni söledi ama bana mantıklı gelmedi batırsan pullugu yakar ideal tekneleri toprak tam aldıgında 1300-1400 arsdı yakıyor gerisi bence hikaye

arkadaşlar bende a75 ve 900 llük valtralar var.. 900 lük valtra 98 hp.. daha önce landini atlas 90 serisi 92 hp gücünde (alırken 98 hp demişlerdi hatta kataloğunda bile 98 hp yazıyordu ama bayi kataloğunda :)) ... neyse 900 lük valtra landinin yanında tam bir tank yakıt desen yok gibi a 75 lik te ona keza yakıtı çok az oda tam bir tankkk.. vsltraları aldıktan sonra arkadaşlar rahatladım sorun filan kalmadı.. ama ufak tefek olucak bu her malda vardır...

arkadaşlar valtra a75 ile valtra 700 arasında ne fark varbu konuyla ilgili yorumları bekliyorum.bide valranın teker araları çok geniş olduğu için römorkla izleri aynı yerden gitmiyor.buda çamurda yada pancar taşırken römorka izi açmıyor ve traktörü etkiliyo.bizdede valtra 700 var tekerlerini daralttırdık faydası oluyor

arkadaşlar 2011 model a 75 alalı 2 ay oldu 13 lü lültvatör aldım banamısın demiyor ama 3 takviye ile daha önce 11 li takıyordum onuda 3 takviye ile anca çekiyordu anladığım şuki hızlı ve seri işlerde hantal kalıyor ama ağır viteslerde patinaj olayı inanın sıfır .tüm ağırlıkları bugün söktüm yarına bakacam fark ediyormu bencede 3 silindir motora 4 ton ağırlık fazla umuyorum epey fark edecek ... sonucu yazacağım..