UZEL BOMBA GİBİ GELİYOR

Ynt: UZEL BOMBA GİBİ GELİYOR

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=76004.msg898805#msg898805 date=1402341869' Alıntı:
gökkuşağı gibi her renk var artık.
;D eskıden dı abi fiat ve mf ler her kapıda vardı sımdı herkesın kapıda ayrı bı marka ;D

arkadaşlar bende sıze katılmak isterım uzelın gerı donmesı zaman alırçunku jadro dagıldı eskı ımalatv elemanları hep rakıp fırmalara kaydı alacaklılar var BUNLARI NE ZAMAN ÇOZUP IMALATA KOYULACAK BIRDE BOŞLUGU ARTIK ERKUNT DOLDURDU RAKIP GUÇLU BAKALIM SONUCU GORECEGIZ

evet piyasa/devir çok değişti.. NH zaten pastanın yarısını afiyetle yiyo.. tümo, erkunt, hattat ve yerli montajlar bide ithaller derken..

bizim köyden komşumuzun oğlu uzel de çalışıyordu, adam yazları 15 günlük tatile gelirdi , bayramda 3 ya da beş gün gelirdi görüşürdük , konuşurduk, çok heyecanlı bir şekilde hep ondan bilgi alırdık, abi yeni model varmı, ne ler olacak , şunu da yapacaklarmı, bunu da ekleyeceklermi diye. zeki abi de hep heyecanla anlatırdı markasını ve işini çok seviyordu ve gerçekten uzel çatısı altında memnuniyetle ve özveri ile çalışı üreten işçilerinden biriydi. dünyanın 5 . büyük traktör üreticisi olan uzel i anlatır anlatır överdi. ne zaman ki uzel ailesi miras kavgasına düştü o zaman zeki abi suratı asıldı, işten çıkarıldı , tazminat ve diğer hakları alamayınca uzel e karşı bakış açısı değişti. şimdi zeki abi gibi yüzlerce işçisi farklım firmalara gitti, onların kalitesinde işçi bulmak zor olacak bence. ama şöylede bir durum var biz de uzel markasını görünce bir heyecan ile o traktöre karşı bir ilgimiz olacaktır eminim.

Bir duyum aldım doğruysa yada yanlışsa bilemem.Araştırmak lazım.Hamit Ustada okudum.
Uzel Makinayı Laçin ve Zapsu ailesi seçimden sonra faaliyete geçirecekmiş.Bunun için eski bayileri dolaşıyorlarmış.Bu aileler Önderin hala çocukları.Kankaları.Halalar aile büyüğü olarak olaya el atmış olabililrlermi?Laçin ve Zapsuların eskiden şirkette % 10 ar payları vardı.

Öyle kolay değil abiler.. Geçen lambordin is olan bi arkadaşla konuştum bitlisli. Tumosan 95 lik modelini geçn yıl almışlar. Tümosan bayisi gel demiş sana maksima verelim. adamların ihtiyacı var 115-130 bg arası bi traktöre. Arkadaşım inceldim maksimayı diyor; bizim lambordhini deki vites sistemi 2006 da kullanılmış ama tümosan daha çok geride diyor.. Uzel de farklılık yaratamssa güdük kalır.

isyankar1985 link=topic=76004.msg898480#msg898480 date=1402253921' Alıntı:
Uzel ' in batması Erkunt ' un piyasadaki yerini sağlamlaştırmasında büyük etken oldu. Ve sonuç olarak Uzel ' in yerini Erkunt çoktan doldurdu. Eskisi gibi rağbet göreceğini zannetmiyorum.
Sizin orda belki erkunt Uzelin yerini almış olabilir. Ama bizim burada malesef bırak yerini almayı piyasaya bile giremedi.

yav 240 gelse ne gelmesene bu 390 türkiyeye satmazlar satsalarda 80 .000 isterler avrupa ihracat ürünü die

Uzelin internet sitesi açıldı arkadaşlar. Bunun anlamı ne. Yani şimdi sitede gördüğümüz modellerden satın alabiliyor muyuz? Şu an üretim var mı. Eğer üretiliyorsa üretilen modeller hangi illere gidiyor?

266 ve 288 ' in güncelleştirilmesi üzerinde çalışılıyor, 3000 serisi(Phantom Serisi) hemen arkasından çalışılıyor. uzelin facebook sayfasından alıntıdır. 7 temmuz tarihinde paylaşmışlar.bence uzelin yeri diğer firmalardan çok farklı uzel ilk aşktır zamanla insan bi çok kişiyi sever ama yüreğinin bi köşesinde ilk aşk hep vardır.

MF ile Hattat anlaşmış galiba.
Uzel, MF ' yi kaptırdı. zaten önceden de aralarında problem vardı.
bence son bir çırpınış...

eski serileri aynı bir değişiklik yapmadan başlarsa üretmeye tekrar eskisi gibi olur ve fazla satış yapamaz piyasada bir dünya marka var ve hepsi yenilikler yaparak değişerek üretim yapıyor çiftçiye bir dünya alternatif sunuluyor ithal modeller ayrı yerliler ayrı şimdi uzel kalkıp eski gold serisi olsun phantom serisi olsun hiç bir yenilik değişiklik yapmadan yine aynı şekil üretim yaparsa bence tekrar çok büyük hüsrana uğrar

djzeus link=topic=76004.msg904745#msg904745 date=1404911155' Alıntı:
eski serileri aynı bir değişiklik yapmadan başlarsa üretmeye tekrar eskisi gibi olur ve fazla satış yapamaz piyasada bir dünya marka var ve hepsi yenilikler yaparak değişerek üretim yapıyor çiftçiye bir dünya alternatif sunuluyor ithal modeller ayrı yerliler ayrı şimdi uzel kalkıp eski gold serisi olsun phantom serisi olsun hiç bir yenilik değişiklik yapmadan yine aynı şekil üretim yaparsa bence tekrar çok büyük hüsrana uğrar
Uzel ürettiği modellerden hüsrana uğramadı. Ürettiği modelleri üretmediği için hüsrana uğradı. Üretimi durdurduğu için hüsrana uğradı. Değişiklik yapmadan aynı modelleri çıkarsın yine satış rekorları kırar. Bugün 3060 aynı haliyle çıksın yine satış rekorları kırar. Buçuklu 260 gold çıksın piyasayı siler süpürür. 240 gold talebini karşılayamıyorlar bile. Newholand TT serisinde yandan vitesi 2008 de çıkardı , Uzel 2005 de phatoma yandan vitesi koydu. Taklitlerini çıkarmaya çalışıyorlar ama (bozok,hattat,başkent gibi) beceremiyorlar. Uzel şimdiye kadar ürettiği hiçbir modelden hüsrana uğramadı bence. Bugün piyasada çok temiz 2004 model 260 gold 40000 tl nin üzerinde. Bu paraya sıfır tt55 alabiliyorsun. Velhasıl durum bu..