Afganistan'da da çıkan yangına ezan okuyarak müdahale edilmişti ama hiçbir etkisi olmadı...!Kisiligimi yaz cekinme, hakaret ve kufur olmasin yeter.
Hastalaninca doktora hastaneye gidiyor musun, ilac aliyor musun yoksa birsey olursa Allah'tan mi diyorsun?
Elbette Allah herseye kadirdir, hayir ve ser Allah'tandir ama derler ki essegi saglam kaziga bagla sonra Allah'a emanet et.
Tamam görürsem iletirim ismail abi 5 yavru veren keçiden haberdardır onca işin gücten vakit bulursaYine de Ismail arkadasa sor O cocukluktan hayvanci. Yusuf arkadas yeni basladi koyun aldi bir sor onlara .
Ne alaka sayın Ambar bizim ezanla ezan okuyanla bir derdimiz sıkıntımız yok sıkıntı gerizekalı olup hiçbir şey bilmeden fikir sahibi olanlarla.Bir iş yaparsın bizim ülkemizde işler yolunda gitmez hemen bi hesap kitap derler işi bırakalım para etmiyor işte bu tür insanları çevremizde görüyoruz sürekli iş değiştirir sonuç ?
Çorba kuyruğuna girmiş
Dinimiz bize sabırlı olmayı öğretir ve işi hesaba kitaba bakmadan yaparsın bide bakmışsın ürünün para etmiş ettiğin zararı karşılamış...
Allah adamı sınar.
O ezan okuyanlar yokmu onlar
TAMAMNe alaka sayın Ambar bizim ezanla ezan okuyanla bir derdimiz sıkıntımız yok sıkıntı gerizekalı olup hiçbir şey bilmeden fikir sahibi olanlarla.
Napacak adam zarar ederek yıllarca mevcut işinimi yapacak zarar ateşten gömlek tir kimse giyinmek istemez yorum yaparken biraz mantık zarar ettigin işten cekileceksin bı buna ticaret diyoruz.
samanın besleyici değeri tespit edilmiş/biliniyorSut yemi var ya yeter, saman sindirim ve gevis getirme icin iyi .
Samanin besleyici olduguna dair yerli yabanci bir kaynak, makale bulabilirseniz memnun olurum.
Sadece samanla 20 kg aldığını idda eden kim kardeşim/abicim bak lütfen sabotaj yapma insanların sabrını sınama rahat bırak uzak dur tamam mı ama öncesinde ruh sağlığına görünDemisim zaten destek yemler yoksa samanla bu is olmaz. Sade samanla 20 kg sut olmaz, besi hic olmaz.
sadece samanı kabayem olarak kullanarak, başka yemlerle birlikte, 20-40 kg süt alınabilir...Demisim zaten destek yemler yoksa samanla bu is olmaz. Sade samanla 20 kg sut olmaz, besi hic olmaz.
Sut yemi, misir, soya, iki cesit kuspe ve sanirim vitamin ve katkilari da verince geriye ihtiyac birsey kalmaz, ister saman ver ister baska sey. Asil onemli olan digerleri.sadece samanı kabayem olarak kullanarak, başka yemlerle birlikte, 20-40 kg süt alınabilir...
samandaki NDF (selüloz-lignin), çok az ve yavaş sindirilir,
saman, hızlı ve tamamen sindirilen bir selüloz kaynağı olan, pancar küspesi ve ayçiçek küspesi ile karıştırıldığında,
10-12 kg sütyemi (soya+mısır) verildiğinde, 30-35 kg süt rahat alınır...
yeterki hayvanın, bu miktarda süt verme gücü olsun (kalıtım=genetik olarak)...
Behçet bey saman ile komşularımızdan 30 kg süt alan var tabi süt yemi ilesadece samanı kabayem olarak kullanarak, başka yemlerle birlikte, 20-40 kg süt alınabilir...
samandaki NDF (selüloz-lignin), çok az ve yavaş sindirilir,
saman, hızlı ve tamamen sindirilen bir selüloz kaynağı olan, pancar küspesi ve ayçiçek küspesi ile karıştırıldığında,
10-12 kg sütyemi (soya+mısır) verildiğinde, 30-35 kg süt rahat alınır...
yeterki hayvanın, bu miktarda süt verme gücü olsun (kalıtım=genetik olarak)...
650 KG HOLŞTAYN/MONTOFON İNEKBehçet bey saman ile komşularımızdan 30 kg süt alan var tabi süt yemi ile
Bunu yazdım sildim çünkü inandırmak zor yeni bi tartışma açmak istemedim
Bir de kaba yem olarak sadece saman kullanıldığında en fazla ne kadar süt yem kullanabiliriz
Feetlot tropikal iklimde yapıyolar bizde 4 ay kışkonyada, karamanda, kayseride, çorumda, yozgatta, kırşehirde, düzlüklerde bu feetlot'tan onlarca yapılabilir...
besi danası, düvesi olarak, holştayn, montofon melezleri kullanılabilir...
hem sütten kazanç, hem de et üretimi...
ithalat kırılabilir, yeter ki bunu yapmaya karar verilsin....
Kuspeler ve yem 30 kg, saman 9 kg.650 KG HOLŞTAYN/MONTOFON İNEK
9 KG SAMAN
15 KG YAŞ PANCAR KÜSPESİ
12-14 KG SÜTYEMİ (%64MISIR, %34SOYA, DİKALSİYUM FOSFAT, MERMER, TUZ)
2 KG AYÇİÇEK KÜSPESİ %36 PROTEİN
TUZ
MERMER
DCP (DİKALSİYUM FOSFAT)
SODA
MAGNEZYUMOKSIT
VİTAMİN (a,d, e)
YAKLAŞIK 30-36 KG SÜTVERİMİ
İNEKLERE KURU DÖNEMDE SADECE BUĞDAY OTU YA DA SAMAN/MISIR SİLAJI VERİLİR
LOGUSALIK DÖNEMİNDE 2-3 HAFTA YONCA/MISIR SİLAJI VERİLİR...
DAHA SONRA, SAMAN RASYONUNA KADEMELİ GEÇİŞ YAPILIR...
SOYA KÜSPESİ YERİNE, ARPA POSASI YADA TERMİYE (BEYAZ LUPİN) KULLANILABİLİR.
hayvanlara, sadece saman rasyonu yerine, saman+mısır silajı rasyonu verilirse,
üretim daha ucuza gelir.