Fak fuk fonmu ciftci ? ekmek bulamasa pasta yesinler , onlar memnun halinden boşver .Buğdaya zam gelirse şehirdeki garibanlar ne yiyecekler ? Buğday 2500 olursa ekmek 3.5 tan aşağı verilmez.
Fak fuk fonmu ciftci ? ekmek bulamasa pasta yesinler , onlar memnun halinden boşver .Buğdaya zam gelirse şehirdeki garibanlar ne yiyecekler ? Buğday 2500 olursa ekmek 3.5 tan aşağı verilmez.
Bir de Fan firi fin fon olacaktı . Literatürde sizin dediğiniz fon ' u bulamadım.Fak fuk fon mu ciftci ? ekmek bulamasa pasta yesinler , onlar memnun halinden boş ver .
Fakir Fukara Fonu , fak fik fon[emoji16]Bir de Fan firi fin fon olacaktı . Literatürde sizin dediğiniz fon ' u bulamadım.
Fak fuk fonmu ciftci ? ekmek bulamasa pasta yesinler , onlar memnun halinden boşver .
beyler,Bir de Fan firi fin fon olacaktı . Literatürde sizin dediğiniz fon ' u bulamadım.
Maalesef bizde o iklim yok Hoca, bu yazdıklarınızdan ancak pancar olur bizim memleketde. Ayçiçeğinin verimi de düşük.Sulu tarımda , 1,5 ton/dk dane mısır , 6 ton/dk silaj, 1,5 ton/dk yonca , 300 kg/dk ayçiçek , 10 ton/dk pancar , 200 kg/dk süpürge , 100 kg/dk fındık , 2 ton/dk ak gabak , 4 ton/dk lahana , karnıbahar , verimler olabilirken, 600 kg/dk verim kapasitesi olan buğday ancak tarla dinlendirmek için ekilir.
Bir üründe ısrar etmenin çokta anlamı yok, alternatif ürünler denemekte fayda var.
Maalesef bizde o iklim yok Hoca, bu yazdıklarınızdan ancak pancar olur bizim memleketde. Ayçiçeğinin verimi de düşük.
Fak fuk fonmu ciftci ? ekmek bulamasa pasta yesinler , onlar memnun halinden boşver .
su yeraltındaki sondojlarda sumotoru ile çekiliyor. çok mazot yakıyor.Hocam pancar varsa su vardır, su varsa sulamada vardır sizin oralarda yani su varsa sulanabilir çeşitli bitkiler ekilebilir veya dikilebilir.
Ayçiçeği de sulanınca iyi verimler alınabiliyor. Hatta yıllar önce bu formda Aksaray da 650-700 kg verimler alınabildiği okuduğumu hatırlıyorum.
su yeraltındaki sondojlarda sumotoru ile çekiliyor. çok mazot yakıyor.
Dekara 350 tl gibi sulama ucreti ,isciligi bedava eger gundondu ise kurakta 180 kg sulakta 300 kg ise kar yok gibi o zaman sulamayacagiz yagin 5 litresini 100 tl ye afiyet olsun.Şu an kendim için yazıyorum. Yer 33-34 dönüm iki parça halinde ve bayır biri kanal dibi biri kanala 400-500 MT uzaklıkta bu arazilerimi sulamak için sadece pancar motorunun yaktığı mazot 1800 lt para değil litre . Yani kısaca şunu demek istiyorum işimiz zor ve kâr markajı düşük meslek. Yazının devamını istersen yazabilirim.
Dekara 350 tl gibi sulama ucreti ,isciligi bedava eger gundondu ise kurakta 180 kg sulakta 300 kg ise kar yok gibi o zaman sulamayacagiz yagin 5 litresini 100 tl ye afiyet olsun.
[emoji23] [emoji23] [emoji23]Bir de Fan firi fin fon olacaktı . Literatürde sizin dediğiniz fon ' u bulamadım.
Abi senle sidik yarıştıramak bizFakir Fukara Fonu , fak fik fon[emoji16]
İkisini bi arada yapsak başkan ben ilerde öle düşünüyorum [emoji6]Geçinmek istiyorsanız üretip satın zengin olmak istiyorsanız alıp satın der atalarımız.
Çiftçi geçinmek için yaşıyor bunu bilelim abilerim biz devlet memuru olmayan yada yan geliri olmayan insanlarız bize pastadan pay 10/1 verilir politika yapan, çalan, alıp satan bu paydan misli ile fazla kazanır.
İkisini bi arada yapsak başkan ben ilerde öle düşünüyorum [emoji6]