Buğdayda verim nasıl artırılır? İşte uzmanından önemli tavsiyeler!
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ertuğrul Karaş, buğday üretiminde, tohum, gübreleme ve sulamaya dikkat edildiğinde 1600 kg verim alındığını söyledi.
www.tarimdanhaber.com
Ucuz gübreyi bulma hikayem Ertuğrul Karaş hocanın buğday besleme ve gübreleme tavsiyelerine denk gelmemle başladı.
Klasik azot ve fosfor gübrelemenin yanında çinko, demir ve mangan olmazsa olmaz diyor.
Çinkolu yaprak gübresi aldım, bidonu 1000 liraydı, içeriğinde 2500 Gr saf olarak çinko içeriyordu.daha ucuz bi çinko kaynağı ararken çinko sülfat diye bi gübre olduğunu öğrendim.torbası 700-750 TL civarı içeriğindeki saf çinko toplam 5000gr civarıydı.yani bunu alıp kendim evde sulandırsam üçte biri fiyatına geliyordu
internetten gübretaş hektaş gibi firmaların çinko sülfat gübresi fiyatlarına bakarken çinko sülfat, demir sülfat, mangan sülfat gibi gübreleri üreten firmalar denk geldi.aradım fiyat aldım, tonu 650 dolar dediler.bunların da fiyatı gübretaş gibi markalara göre üçte biri fiyata gibi bişeye denk geliyor.yani 1000 liraya 40 kg saf çinko almış oldum.
1 ton çinko sülfat, 300 kg mangan sülfat, 300 kg sülfat siparişi verdim.
ben ekmekçioğulları diye bir firmadan sipariş geçtim.bu şekilde kimyasal malzeme satışı yapan çok firma var.
yaprak gübreleme konusunda ucuz malzeme arayanlar değerlendirsin.
hatta firma yetkililerine trakkulüp diye forumumuz var oradan gelenlere bi indirim yapın da adınızı paylaşıyım dedim kabul etmedi