Anlatacağım konuya bir örnekle başlıyayım
Ülkemizde en çok traktör olan ilimiz Manisa, benim çalıştığım bölgesinde traktörlerin tamamına yakını bağ bahçe serisi
Orada 5 dönüm bağı olanın evinde bir traktörü olur, Ben Kubota ile oraya balya işi için gidiyorum, Gözlemime göre orada
1-Massey 240 bahçe serisi
2- NH Bahçe serisi ( Dağlık yerler 54c)
3-Steyt bahçe serisi
4- Diğerleri
Bu şekişde, ezici üstünlük masseyde
Kubota traktör yelpazesi olrak aslında en çok bağ bahçecilere hitap etmesine rağmen, Manisa yöresinde gözle görülür bir varlık gösterebilmiş değil. Çiftçilere sorduğumda, diyorlar ki alıp deneyen oldu, Traktör çekmiyor, boğuluyor, alanlar oldu hepsi geri sattı diyorlar, Çifçiler arasında imajı iyi değil yani
Bir Kubota kullanıcısı olarak sana tavsiyem MK 5000 alacağına m6040 bahçe serisini al
Abi bu bilgileri dikkate alacağım, tesekkür ederim. Aslında bana kalsa ben jd ci olduğum için gönlüm 5050e den yanıydı,gerçi jd'nin de hint olanlarında bir boğulma sorunu ve transmisyon yetmezliği sorunu var ama yinede 5050e düşünülebilir. Yalnız babam fuarda mk serisini bir gördü resmen aşık oldu. Bende manevrasına hasta oldum. Birde abi sen 6040 nr serisini önermişsin ama onların fiyatı 100.000 lira civarında olması lazım.
Hayırlısı diyelim