Turkiye de tarim

Mehteri verdiler zaten be güzel abim herşeyi geçtim çoğu kesim Bağkur pirim borcunu ödeyemiyor ,başka bişi demiyorum gelen zamlara ağzımı bile açmıyorum. Galiba bizlerde Suriye ‘ye falan gidicez bu gidişle
Geçen gün bir suriyeli kadın iki çocuk ziraat ATM den para çekiyolardı.hatta telefona çekecektim .malum partili bir abiye söyledim.ya bir yerden para gelmiştir dedi.bende içimden sövdüm.kimin parası kimlere gidiyor.

Memleket kurtarmak kolay iş değil, Allah gani gani rahmet eylesin, şehadetlerinide kabul etsin ATATÜRK ve silah arkadaşları kurtarma işini çok iyi yapmışlardı, bundan sonra kim kurtarır yine Allah bilir.

Türkiye batının sömürüsünden, doğunun terörüründen kurtulamaz.

Sömürülen ülkelerde hiçbir sektör kayda değer gelişme gösteremez,

Pazar ekonomisinde aslolan pazardır, pazarın varsa sen üreticisin sermayen olur, ekonomik gücün olur, kendine yetersin hatta zengin ülke olursun.

Türkiye sömürülmek için aşama aşama batının pazarı yapılmıştır, bunuda bir taraftan terörü destekleyerek, bir taraftanda sermaye yetersiz kalmamızı sağlayarak başarmışlardır, Allah kurtarsın İnşallah....amin.

Ekonomik savaş, savaşçı Türklerin gerçekten bilmediği yönleriyle yapılmakta, pazar haline gelen ülkedeki tüm sektörler bundan payını almakta ama en korumasız sektör şüphesiz tarım sektörü olmaktadır, bunun başlıca sebebide yönetimlerin artan nüfusun karnını doyurmak yani 85 milyonun günde 3 öğün beselenme ihtiyacını karşılamak için tarım sektöründe faaliyet gösterenlerin sermayelerini çok az yada yok denecek oranlarda artmasını sağlamaya çalışmalarıdır, bunun akisini yapacak yönetim sömürülen ülkeyi yönetemeyeceğinden, ülkeyi yöneten olması imkansızdır, bu yüzdende zaten Tarım üzerinden siyaset yapmanın anlamı kalmamaktadır, sonuçta körboğaz durmayacaktır, 3 öğün isteyecektir.

Tarım sektörü dünyadaki diğer devletler tarafındanda zaten nüfusun sadece karnını doyuran bir sektör olarak genel kabul görmüş, devletler kendi nüfus ihtiyaçları için tarımı planlamışlardır, çok az bikaç devlet ihracat yoğunlukludur yada ihtiyacından fazlasını pazarlarına gönderme kabiliyetindedir, bunun yanında çoğunlukla sadece o ülkede yetişen bir ürün ihracata yöneliktir.Bu anlayış dünya genelinde benimsendiği için tarım ürünlerinin ithalatı ve ihracatının, toplam dünya ithalat ihracattaki payı çok azdır

Tüm büyük resme baktığımızda, Türkiyede tarım sektörü sömürülen ülke olmamızdan ve artan nüfusun ihtiyacını karşılama zorunluluğundan dolayı yatırım yapılacak en son sektördür, yatırımın geri dönüşü orta uzun vadede neredeyse olmayan bir sektör haline gelmiştir, dolaylı olarak sektörün içindekiler bu yükü zor şartlarda sırtlamak zorunda bırakılacaktır, aksini düşünemezsiniz bile.

Zaman zaman tarımdaki bazı yatırımlar kısa sürede hızlı getirisi olsada, orta uzun vadede süreklilik arzetmediğinden orta uzun vadede yatırım yaptığına pişman eder konumdadır, umutlanmak için öncelikle batının bizi sürüklediği konumdan kurtulmak gerekir, bunu yönetimlerden kurtulalım anlamında düşünmek yanlış, hangi yönetim gelirse gelsin durum değişmeyecektir, acı olanda budur zaten, tarım sektöründe bulunan tüm üretici arkadaşlara Allah sabırlar versin, tarım sektöründe faaliyeti olanlar ve tarımsal makineleri üreten vs.. her kesim bundan payını bolca alacaktır.

Mesele zaten tarımda bir yere gelmek değiil.Tarımda kendine kendine yetebilen bir ülke olmak.Kimse tarım için yatırım yapmaz buzaman kadar yapmadıda.Tarımı yapan kesim bu kadar zorluk çekmemeli.Tarım bu kadar küçümsenmemeli.İnsanlar teknoloji olmadanda yaşar ama gıda olmadan yaşayamaz.Onun için ülke tarımı çok önemli.Zaten ne kaar çifçi kaldıki.Hangi genç ben çiftçi olacam der.Bu halihazırda olan çiftçide bu işi bırakacak sonrası ne olacak.Hangi ülkelere bağımlı olarak yaşayacaz.Zamanında atalarımızn bir karış toprak için can verdiği o toprağı kim işeleyecekde bu ülke insanı yiyecek.Bu iş bu kadar basit değil.Düşüncede çok basit.Çünkü bu ülkede yaşayan kimse açlıkla ssınanmadı daha.Dünyanın en güzel coğrafyasında en güzel topraklarında bir ürün yetişmiyorsa o ülkede ne olur acaba.Kimse tarımdan zengin olup parasında para katmak istemiyor zaten.Sadece bir memurun bir doktorun onun bunun hakettiği parayı bu üreticininda alması gerekir.Bu ülkeyi devletin memuru kurtarmaz bu ülkeyi üreten insan rahatlatır büyütür.Üretmenin küçüğü büyüğü olmaz.Keşke bu çiftçiyi hayvancıyı küçümsemeyecek bir milletede sahip olsaydık.Millet sesini çıkarmadıkçca çıkarsada duyuramadıkça çok kere pazara çıkıp her sebzen bir tane alır gelir.Türkiyede tarım be hayvancılık gitgide kötüye gidiyorsa bunun en büyük sorumlusu ak partidir.Yanlış tarım politikası vs vs.

Konu çok güzel dönuyorda bende hükümeti eleştiriyorum da bizim halkımızda da suç var hesap kitap eğitim öğretim yok bu işin sonu yok bazıları çok çok zengin olacak kalacak bazılarında zayıf kalacak kendi başına yavaş yavaş yapacak bu millet pazarcıya tarlada 3 liraya biber satar geri kendi pazara biber getirip üç liraya biber satar bu millet halden 2 liraya domates alır akşam gazınoya para lazım olur. 1.75 domates satar hükümette varda millette yok mu milletin de mayasında var sahtekarlık

Memleket kurtarmak kolay iş değil, Allah gani gani rahmet eylesin, şehadetlerinide kabul etsin ATATÜRK ve silah arkadaşları kurtarma işini çok iyi yapmışlardı, bundan sonra kim kurtarır yine Allah bilir.

Türkiye batının sömürüsünden, doğunun terörüründen kurtulamaz.

Sömürülen ülkelerde hiçbir sektör kayda değer gelişme gösteremez,

Pazar ekonomisinde aslolan pazardır, pazarın varsa sen üreticisin sermayen olur, ekonomik gücün olur, kendine yetersin hatta zengin ülke olursun.

Türkiye sömürülmek için aşama aşama batının pazarı yapılmıştır, bunuda bir taraftan terörü destekleyerek, bir taraftanda sermaye yetersiz kalmamızı sağlayarak başarmışlardır, Allah kurtarsın İnşallah....amin.

Ekonomik savaş, savaşçı Türklerin gerçekten bilmediği yönleriyle yapılmakta, pazar haline gelen ülkedeki tüm sektörler bundan payını almakta ama en korumasız sektör şüphesiz tarım sektörü olmaktadır, bunun başlıca sebebide yönetimlerin artan nüfusun karnını doyurmak yani 85 milyonun günde 3 öğün beselenme ihtiyacını karşılamak için tarım sektöründe faaliyet gösterenlerin sermayelerini çok az yada yok denecek oranlarda artmasını sağlamaya çalışmalarıdır, bunun akisini yapacak yönetim sömürülen ülkeyi yönetemeyeceğinden, ülkeyi yöneten olması imkansızdır, bu yüzdende zaten Tarım üzerinden siyaset yapmanın anlamı kalmamaktadır, sonuçta körboğaz durmayacaktır, 3 öğün isteyecektir.

Tarım sektörü dünyadaki diğer devletler tarafındanda zaten nüfusun sadece karnını doyuran bir sektör olarak genel kabul görmüş, devletler kendi nüfus ihtiyaçları için tarımı planlamışlardır, çok az bikaç devlet ihracat yoğunlukludur yada ihtiyacından fazlasını pazarlarına gönderme kabiliyetindedir, bunun yanında çoğunlukla sadece o ülkede yetişen bir ürün ihracata yöneliktir.Bu anlayış dünya genelinde benimsendiği için tarım ürünlerinin ithalatı ve ihracatının, toplam dünya ithalat ihracattaki payı çok azdır

Tüm büyük resme baktığımızda, Türkiyede tarım sektörü sömürülen ülke olmamızdan ve artan nüfusun ihtiyacını karşılama zorunluluğundan dolayı yatırım yapılacak en son sektördür, yatırımın geri dönüşü orta uzun vadede neredeyse olmayan bir sektör haline gelmiştir, dolaylı olarak sektörün içindekiler bu yükü zor şartlarda sırtlamak zorunda bırakılacaktır, aksini düşünemezsiniz bile.

Zaman zaman tarımdaki bazı yatırımlar kısa sürede hızlı getirisi olsada, orta uzun vadede süreklilik arzetmediğinden orta uzun vadede yatırım yaptığına pişman eder konumdadır, umutlanmak için öncelikle batının bizi sürüklediği konumdan kurtulmak gerekir, bunu yönetimlerden kurtulalım anlamında düşünmek yanlış, hangi yönetim gelirse gelsin durum değişmeyecektir, acı olanda budur zaten, tarım sektöründe bulunan tüm üretici arkadaşlara Allah sabırlar versin, tarım sektöründe faaliyeti olanlar ve tarımsal makineleri üreten vs.. her kesim bundan payını bolca alacaktır.

Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Yatırımdan kastınız bizler gibi küçük çiftçiler 5-10 dönüm tarla alımı mı yoksa holding düzeyindeki şirketlerin yaptığı yatırımı mı? Biraz açar mısınız

Konu çok güzel dönuyorda bende hükümeti eleştiriyorum da bizim halkımızda da suç var hesap kitap eğitim öğretim yok bu işin sonu yok bazıları çok çok zengin olacak kalacak bazılarında zayıf kalacak kendi başına yavaş yavaş yapacak bu millet pazarcıya tarlada 3 liraya biber satar geri kendi pazara biber getirip üç liraya biber satar bu millet halden 2 liraya domates alır akşam gazınoya para lazım olur. 1.75 domates satar hükümette varda millette yok mu milletin de mayasında var sahtekarlık

Eğitim ailede başlar derler ya külliyen yalan. Aile kültür eğitimi verir. Noldu kaç. Öğrenci üniversite sınavında yada diğer sınavlarda başarılı olabildi. Tarım tarım diye yırtıyoruz kendimizi halbuki eğitim sistemimizi bile çökertmişler. Organize gidiyoz sonumuz hayırlısı. Az kaldı yunandan tmo nun ithal prinç alımını bekliyoruz...

Eğitim ailede başlar derler ya külliyen yalan. Aile kültür eğitimi verir. Noldu kaç. Öğrenci üniversite sınavında yada diğer sınavlarda başarılı olabildi. Tarım tarım diye yırtıyoruz kendimizi halbuki eğitim sistemimizi bile çökertmişler. Organize gidiyoz sonumuz hayırlısı. Az kaldı yunandan tmo nun ithal prinç alımını bekliyoruz...
Almasalar......

Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Yatırımdan kastınız bizler gibi küçük çiftçiler 5-10 dönüm tarla alımı mı yoksa holding düzeyindeki şirketlerin yaptığı yatırımı mı? Biraz açar mısınız

Holding düzeyindekiler yatırım yapmazlar zaten, holding sahipleri geri dönüşü çok yüksek, kar marjı çok yüksek işleri sever, boşuna holding sahibi olmamışlar zaten, bikaç yaptılar hayvancılık, tarlada domates vs.. ağızlarının payını aldılar, onların işi değil, şimdilerde yan şirket kuruyorlar, tarım şirketi kurup meyve ağacı dikiyor, bununda üzerinden dünya kadar kredi alıyor, meyveyi toplayıp işleyen bile yok dönüp bakarsan..

Yatırımdan kastım, yine adamın hayali besihane kurmak, biraz tarla almak işte traktörü ekipmanı falan olsa, çalışacak üretecek kazanacak, hayali olan çok böyle, varını yoğunu döküyor, kredi kullanıyor yapıyor, yapıyor ama, ne yaptığını çok geç farkediyor, bunların çoğu ölü yatırım.

çiftçi zaten ince hesabını yapıyor, tarlasına kuyumu vuracak, taraktör ekipman ne zaman nasıl yenileyecekde işi yapabilecek, bu ince hesapla olan bişey, öyle tarla üstüne tarla almak, yok ben makineyi beğenmedim yenisini alacam lüksü yok, kullanabileceğini çok iyi araştırıp hesaplayıp kitaplayıp yapıyor, ekeceği dikeceği ürün içinde sürekli takipte, öyle olmasa zaten topu dikeceğini bilir.

Fakat sonuç değişmez, çiftçi dahi ne kadar alacağını satacağını, ekeceğini biçeceğini, yetiştireceğini yetiştirmeyeceğini doğru yaparsa yapsın, çok büyük desteklerle tarımsal üretim yapan Avrupa çiftçileri bile intihar ediyor, hemde her yıl fransada 600 çiftçii, italyada 400 çiftçi, isviçrede 500 çiftçi gibi rakamlar varken, çiftçi nin rekabet etmesi ve kazanması diye bişey sözkonusu bile değil, bu yüzden yatırım orta uzun vadede kazandırmıyor, yatırımı ali yapmış veli yapmış farketmez.

bu videoyu çoğunuz izlemişinizdir, köylerde yaşayan çiftçi kardeşlerimizin imrenerek baktığı Avrupa çiftçisinin hali buyken, sürekli kendi işim diye çabalayan çiftçimizin halini rekabet edince ne olacağını tahmin edin, misal fransada meslekler arasında en çok intihar vakası çiftçilikte, neden? çünkü çiftçi sürekli kazandığını yatırıyor ve kazanmaya çabalıyor, ama olmuyor, sonuç intihar. peki ya buradaki çiftçi sürekli kazanamak için kazandığını işine yatırsa ve sonuç değişik olmayacağına göre neler olur?

Türkiyede tarım hakkında yazılacak fazla bişeyde olmadığından bu topik günlerdir kimsesiz, ne uğrayanı var ne yazanı ne okuyanı:cool:

Türkiyede tarım hakkında yazılacak fazla bişeyde olmadığından bu topik günlerdir kimsesiz, ne uğrayanı var ne yazanı ne okuyanı:cool:
Kardeşim millet motor ekipman almanın derdinde .mazot gübre ilaç tohum işçilik elektrik .millet sinmiş lafını etmiyor.5 sene kredi verirsen traktör alır.ama 5 sene sonra bugünden iyi olacakmıyız yoksa bu günleri arayacakmıyız kimsenin düşündüğü yok.ben karamsarım .geçen seneden bu seneye sadece maliyetler arttı, kazanç artmadı.yazacak çok şey var ama vatandaş geçim derdinden kafası donmuş vaziyette.çalışarak batan bir sektör ne yazık ki...

Bizim durumumuz Avrupa’dan iyimi şimdi? Bizim oralarda çiftçiler, genelde pavyonlarda batıyor. Zarara alıştık zaten nasip, kısmet deyip işin içinden çıkıyoruz. İntihar eden de yok çok şükür. Genelde batan kanser olup gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin...

Bizim durumumuz Avrupa’dan iyimi şimdi? Bizim oralarda çiftçiler, genelde pavyonlarda batıyor. Zarara alıştık zaten nasip, kısmet deyip işin içinden çıkıyoruz. İntihar eden de yok çok şükür. Genelde batan kanser olup gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin...
Kardeşim senin kendini nasıl gördüğün önemli değil önemli olan Avrupalı çiftçilerin seni nasıl gördüğü.züğürt tesellisiyle avutma kendini , tabiki intihar etmemeli, kimse ölmesin.ama bak her gün bu ülkede kadınlar ölüyor.biz her şekilde geri kalmış bir toplumuz.aynı tarımda olduğu gibi.gübre dışardan , tohum israilden, mazot araplardan, işte gerçek Türk tarımı.
Tüm dilekleri ne katılıyorum , Allah herkesin yardımcısı olsun