TÜRK TRAKTÖRLERİ ERKUNT

Ynt: TÜRK TRAKTÖRLERİ ERKUNT

iyiye iyi denir kötüye kötü 398 e denirmi şu yavv sizde

Ertuğ Aslan link=topic=28163.msg249623#msg249623 date=1265567312' Alıntı:
köylü çok konuşma seni motorla düverim tmmı bnde 6 tane motor var mf 6480 tm 155 5050 2 tane tumo 90 80 285
hangisinle istersen onula döverim iç şansın yok :D
kardeş sorması ayıp ne kadar toprak var sende ))) ))) :D :D ;D ;D ;D

arkadaşlar türk malı deyip duruyorsunuz bize en az 100 beygir traktör lazım türk markası yokki alalım bizim türkler yapsada mekanik bi traktör olur ben vitesle uğraşacağıma neden elektronik avrupa kaliteli traktörlere binmeyeyim ??? türk markasına 10 vereceğime avrupa traktöre ve ekipmana 15-20 veririm hiç yoktan rahat ederim arkama bakmadan kullanırım....

Ertuğ Aslan link=topic=28163.msg249623#msg249623 date=1265567312' Alıntı:
köylü çok konuşma seni motorla düverim tmmı bnde 6 tane motor var mf 6480 tm 155 5050 2 tane tumo 90 80 285
hangisinle istersen onula döverim iç şansın yok :D
söylemeden geçemeyeceğim mal mülk allahındır hava atıp görmemişlik yapmaya gerek yok hepimiz allahın bir kuluyuz para dediğin elinin kiridir bugün vardır yarın yoktur...lütfen kimse kimseyi küçük görmesin önemli olan huzurlu yaşamaktır allah versin 6 traktörün varda ne olmuş kimisi çobanlık yapıyor ama huzurlu dertsiz tasasız yaşıyor ;)

SEVGILI ARKADSLAR HERKESIN KULLANDIGI TRAKTOR KENDINE GORE IYDIR HERKES KENDINI OVER ANCAK SUNU UNUTMAYALIM ULKEMIZDEKI TRAKTORLERIN HEMEN HEPSI TOPLAMADIR YANI SANZUMANI AYRI MOTORU AYRI DIFRANSIYELI AYRI V.S V.S SIMDI ARKADSLAR ONEMLI OLAM AKSAGAMLARIN AYNI OLMASI DEGIL BIRBIRINE OLAN UYUMUDUR ORNEGIN BEN MF 285S KULLANICISIYIM MOTOR PERKINS SANZUMAN VE DEFRANSIYEL ERKUNT PONBASI BASKA MARKA V.S AMA ARKADSLAR ADAMLAR PARCALARI BIRBIRIN UYDURMUSLAR VE GUZEL BIR MOTOR YAPMISLAR YUKTE SUPER TARLADA SUPER YAKITTA IDEAL MESELA BAKIYORUM DIGER YORUMLARA SITENIN HEMEN HER YERINI INCELIYORUM HER TURLU SORUYU VE CEVABINI OKUYORUM COGU MOTOR YUKTE BAYILIYOR COGU PATINAJ CEKTIGINI SOYLUYORLAR KIMI MOTOR BILMEM FALANCA EKIPMANLA 2 2,5 LITRE YAKTIGINI SOYLUYOR 3 LITRE YAKANLAR BILE VAR VAY YOLDA COK YAKIYOR VAY TARLADA FALANCA FALANCAYA TUR BINDIRIYOR NEDIR BU YORUMLAR ANLAMIYORUM BU İŞN ORTASINI BULUN BENIM MOTORU BEN YAKIYORUM SEYINI SEY YAPIYORUM AMA DAHA 1,5 LİTREYI GECIREMEDIM 285 S 97 MODEL ORJINAL KABINLI BAKIMI SUPER HER TURLU AYARINI YAPTIRIRIM ADIM GIBI EMINIMDIR BENIM MOTORUN YAPTIGI İŞ CESITLILIGINI ARANIZDA COGUNUZ YAPMAMISTIR AKLINIZA GELMEYECEK AGIR VE ZOR İŞLERDE KULLANIRIM 1 İLA 1,5 LITRE YAKIT YAKAR DAHA MOTORU USTA YUZU GORMEMISTIR MOTOR 6500 SAATI GECTI HALA SIFIR MOTORLARLA TEPISIRIM YAGINA SUYUNA BAKAR FILTRELERINI DEGISTIRIR ENJEKTOR VE POMPA AYARLARINI AKSATMAM DAHA BIR GUN YOLDA KALDIGIMI BILMEM LASTIK PATLARSA KALIRIM ONUNDA CARELERI TUKNMEZ YINE EVE GELIRIM CEVREMDE KALITELI MARKALAR VAR 4X4 VAR ANCAK INANIN KAYIRMA YAPMIYORUM BEN 65- 100 HP ARASI HEMEN HER CESITTEN TRAKTORU COK FARKLI ISLERDE KULLANDIM BIR ABIMIZ VARDI DERDIKI ARKADSLAR TRAKTORU SADECE AKSAM AVRAT DIYE KOYNUNUZA ALAMAZSINIZ ONDAN GAYRI HER ISI YAPAR DERDI YANILIYORMUYUM YANI ANLAYACAGINIZ BEN SAHSEN EN IYI UYUMU MF GORDUM OZELLIKLE 285 S VE 398 GERISI FASA FISO NH LER GUZEL JD GUZEL FORT GUZEL AMA HEPSININ MASSEYDEN EKSI VE ARTILARI VAR AMA MF IDEAL ARKLAR GELELIM ERKUNTA TUKR TRAKTOR OLARAK GECIYOR BIDE TUMOSAN VAR AMA ERKUNT 3 SILINDIR MOTOR YANI HALK DEYIMIYLE CIGERLI DEGIL 3 SILINDIR ARTI TURBO BUGUN TURK CIFCISI ZENGIN DEGIL MOTOR REKTEVE ETMEKLE TURBO TAMIRI HEMEN AYNI PARALARI BULUR TURBO DEDIGIN ALAET COK GUZEL VE FYDALI AMA EN UFAK DIKKATSIZLIGE GELMEZ KISACASI ERKUNTNAZIK MOTOR VE ERKUNTU SINEKLILER YANI TITIZLER KULLANIR HIC BIR ZAMAN MF NH JD TUTAMAZ NE ZAMAN 4 SILINDIR YAPARLAR OZAMAN BELKI ODAA BELKI GOLGELERINE YAKLASIR BIZ KENDI ULKEMIZIN TRKTORLERI OLSUN DA GURUR DUYALIM ISTERIZ AM KADER ISTE TURKUZ VE KALITESIZ ISLER YAPMAYI SEVERIZ HEP KOPYA İŞLERLE UGRASIRIZ AMA YINEDE TEKNOLOJIMIZ PARAMIZIN DOGRULTUSUNDA ILERLIYOR BUDA SEVINDIRICI BIR GELISME

LORUOĞLU link=topic=28163.msg250663#msg250663 date=1265802328' Alıntı:
SEVGILI ARKADSLAR HERKESIN KULLANDIGI TRAKTOR KENDINE GORE IYDIR HERKES KENDINI OVER ANCAK SUNU UNUTMAYALIM ULKEMIZDEKI TRAKTORLERIN HEMEN HEPSI TOPLAMADIR YANI SANZUMANI AYRI MOTORU AYRI DIFRANSIYELI AYRI V.S V.S SIMDI ARKADSLAR ONEMLI OLAM AKSAGAMLARIN AYNI OLMASI DEGIL BIRBIRINE OLAN UYUMUDUR ORNEGIN BEN MF 285S KULLANICISIYIM MOTOR PERKINS SANZUMAN VE DEFRANSIYEL ERKUNT PONBASI BASKA MARKA V.S AMA ARKADSLAR ADAMLAR PARCALARI BIRBIRIN UYDURMUSLAR VE GUZEL BIR MOTOR YAPMISLAR YUKTE SUPER TARLADA SUPER YAKITTA IDEAL MESELA BAKIYORUM DIGER YORUMLARA SITENIN HEMEN HER YERINI INCELIYORUM HER TURLU SORUYU VE CEVABINI OKUYORUM COGU MOTOR YUKTE BAYILIYOR COGU PATINAJ CEKTIGINI SOYLUYORLAR KIMI MOTOR BILMEM FALANCA EKIPMANLA 2 2,5 LITRE YAKTIGINI SOYLUYOR 3 LITRE YAKANLAR BILE VAR VAY YOLDA COK YAKIYOR VAY TARLADA FALANCA FALANCAYA TUR BINDIRIYOR NEDIR BU YORUMLAR ANLAMIYORUM BU İŞN ORTASINI BULUN BENIM MOTORU BEN YAKIYORUM SEYINI SEY YAPIYORUM AMA DAHA 1,5 LİTREYI GECIREMEDIM 285 S 97 MODEL ORJINAL KABINLI BAKIMI SUPER HER TURLU AYARINI YAPTIRIRIM ADIM GIBI EMINIMDIR BENIM MOTORUN YAPTIGI İŞ CESITLILIGINI ARANIZDA COGUNUZ YAPMAMISTIR AKLINIZA GELMEYECEK AGIR VE ZOR İŞLERDE KULLANIRIM 1 İLA 1,5 LITRE YAKIT YAKAR DAHA MOTORU USTA YUZU GORMEMISTIR MOTOR 6500 SAATI GECTI HALA SIFIR MOTORLARLA TEPISIRIM YAGINA SUYUNA BAKAR FILTRELERINI DEGISTIRIR ENJEKTOR VE POMPA AYARLARINI AKSATMAM DAHA BIR GUN YOLDA KALDIGIMI BILMEM LASTIK PATLARSA KALIRIM ONUNDA CARELERI TUKNMEZ YINE EVE GELIRIM CEVREMDE KALITELI MARKALAR VAR 4X4 VAR ANCAK INANIN KAYIRMA YAPMIYORUM BEN 65- 100 HP ARASI HEMEN HER CESITTEN TRAKTORU COK FARKLI ISLERDE KULLANDIM BIR ABIMIZ VARDI DERDIKI ARKADSLAR TRAKTORU SADECE AKSAM AVRAT DIYE KOYNUNUZA ALAMAZSINIZ ONDAN GAYRI HER ISI YAPAR DERDI YANILIYORMUYUM YANI ANLAYACAGINIZ BEN SAHSEN EN IYI UYUMU MF GORDUM OZELLIKLE 285 S VE 398 GERISI FASA FISO NH LER GUZEL JD GUZEL FORT GUZEL AMA HEPSININ MASSEYDEN EKSI VE ARTILARI VAR AMA MF IDEAL ARKLAR GELELIM ERKUNTA TUKR TRAKTOR OLARAK GECIYOR BIDE TUMOSAN VAR AMA ERKUNT 3 SILINDIR MOTOR YANI HALK DEYIMIYLE CIGERLI DEGIL 3 SILINDIR ARTI TURBO BUGUN TURK CIFCISI ZENGIN DEGIL MOTOR REKTEVE ETMEKLE TURBO TAMIRI HEMEN AYNI PARALARI BULUR TURBO DEDIGIN ALAET COK GUZEL VE FYDALI AMA EN UFAK DIKKATSIZLIGE GELMEZ KISACASI ERKUNTNAZIK MOTOR VE ERKUNTU SINEKLILER YANI TITIZLER KULLANIR HIC BIR ZAMAN MF NH JD TUTAMAZ NE ZAMAN 4 SILINDIR YAPARLAR OZAMAN BELKI ODAA BELKI GOLGELERINE YAKLASIR BIZ KENDI ULKEMIZIN TRKTORLERI OLSUN DA GURUR DUYALIM ISTERIZ AM KADER ISTE TURKUZ VE KALITESIZ ISLER YAPMAYI SEVERIZ HEP KOPYA İŞLERLE UGRASIRIZ AMA YINEDE TEKNOLOJIMIZ PARAMIZIN DOGRULTUSUNDA ILERLIYOR BUDA SEVINDIRICI BIR GELISME
http://www.trakkulup.net/index.php/topic,29795.0/topicseen.html izlede gör biz türkler kalitesiz işlermi yapıyoruzerkunt traktör daha dün çıktı ama bir 70 56 nın ağırlıkları erkunt markaydı çoğu traktör markasına dökümcülük yapıyodu o zaman erkunttan parça alan tüm markalar kötüdür bidaha bilip bilmeden yorum yapma

aksazli link=topic=28163.msg250759#msg250759 date=1265817116' Alıntı:
http://www.trakkulup.net/index.php/topic,29795.0/topicseen.html izlede gör biz türkler kalitesiz işlermi yapıyoruzerkunt traktör daha dün çıktı ama bir 70 56 nın ağırlıkları erkunt markaydı çoğu traktör markasına dökümcülük yapıyodu o zaman erkunttan parça alan tüm markalar kötüdür bidaha bilip bilmeden yorum yapma
erkuntla neden bu kadar ograşıyolarki anlamadım

bak güzel arakdaşım burdaki arakdaşların hepsi traktör operatörüdür herkez bilir neyin ne oldugunu bu kadar ayrıntılı yazmana gerek yok ayrıca 6500 saat demiişin cok zor iş de demiisin ben 6500 saatte rektefe ettirdim saten 93 model var bende sen calışan motor görmemşin sanırım burda şimdi motor al 2011 bugune 4000 saat dolar ona göre hesapla artık

al kardes sana kalıtesız motor erkunt golgesınde kalsın senın dedıgın tabırle kalıtesız mal uretıyosa bak bakalım dukum grubu ne traktorunun http://www.trakkulup.net/index.php/topic,29795.msg250727.html#msg250727

meyvesi olan agaç taşlanır misali.demekki adından söz ettiriyor.2.elde ençok satılan ve deger kazanan erkunt.

SAYIN ARKADSLAR BENIM ANLATTIKLARIMI YANLIS ANLAMISSINIZ BEN ERKUNTUN MALZEME KALITESINDEN BAHSETMEDIM BENIM DE TRAKTORUMUN BAZI PARCALARI ERKUNT YAPIMI .BEN AKSAGAMLARIN UYUMSUZLUGUNDAN BAHSETTIM YAZDIKLARIMI ANLAYARAK OKUYUN MALZEME KALITESI OLABILIR AMA MOTOR SANZIMAN VE DEFRANSIYEL UYUMU OLMADIKTAN SONRA ALTINDANDA YAPSALAR RANDUMAN VERMEZ NE DERSENIZ DEYIN SU AN KI SARTLARDA ERKUNT PIYASADA SADECE GOZ BOYUYOR CEVREMDE EN AZ ON KISI ERKUNTUN DEGISIK MODELLERINI ALDILAR ADAMLAR KOPEK GIBI PISMANLAR YARISI SATTI DIGER YARISIDA BU YAZ SATAR HERHALDE

LORUOĞLU link=topic=28163.msg251138#msg251138 date=1265888153' Alıntı:
SAYIN ARKADSLAR BENIM ANLATTIKLARIMI YANLIS ANLAMISSINIZ BEN ERKUNTUN MALZEME KALITESINDEN BAHSETMEDIM BENIM DE TRAKTORUMUN BAZI PARCALARI ERKUNT YAPIMI .BEN AKSAGAMLARIN UYUMSUZLUGUNDAN BAHSETTIM YAZDIKLARIMI ANLAYARAK OKUYUN MALZEME KALITESI OLABILIR AMA MOTOR SANZIMAN VE DEFRANSIYEL UYUMU OLMADIKTAN SONRA ALTINDANDA YAPSALAR RANDUMAN VERMEZ NE DERSENIZ DEYIN SU AN KI SARTLARDA ERKUNT PIYASADA SADECE GOZ BOYUYOR CEVREMDE EN AZ ON KISI ERKUNTUN DEGISIK MODELLERINI ALDILAR ADAMLAR KOPEK GIBI PISMANLAR YARISI SATTI DIGER YARISIDA BU YAZ SATAR HERHALDE
konya cumralı arkadaslar var bence fıkrını onlardan al adamların traktorlerı yılda 13 AY CALISIYOR

[/QUOTE]

alanlar niye köpek olsun niye pişman olsun.yalan ve dolandan başka birşey degil.eksiği hatası olabilir.şimdiye kadar kaz yagı tenekelerine motor diye bindiniz.şimdi lüks olmak zorunuza gitti.alma sen erkunt.köpek gibi pişman olma.yazık be biraz insafa gelin yazınızda yorumunuzda düşüncenizde.böyle düşüne düşüne bu ülke kalkınmadı.bir iranın mf sinden kötümü.tafe den kötümü bir adı asmarası bilinmedik hangi traktörden kötü.yahu.yazık günah. yav.bindin mi kullandımı aldımn mı sattın mı.zenginin parası zügürtün çenesi başka birşey yok.

kullanmayan kullanıcı yorumu yapıyor sıkıntı ondan kaynaklanıyor ben erkunt kullanmadım
2005 tumosan 8280 4ceker 285s 98 mod var yemınle mf yı tumoya degişmem
cekiş yakıt tumoda ne varda
arkadaşlar ya 2007 den aşagı tumoya bakma derler ozelleşincemi iyileşdi
ama erkunt yolbaşında aslında degılde kovanların yerli uretımdekı kovanların ustundekı erkunt damgasını gorunde yorum yapın

lütfen görüşlerinizi bildirirken ve yorum yaparken üslubunuza dikkat edin kullanmagınız traktör hakkında yorum yapmayın beyler en iyi traktör en ekonomik olarak işini gören traktördür 2010 erkunt kullananlar konuşsun uyy- uyy-*s [size=12pt] uyy-*s uyy-*s[/size]

aksazli link=topic=28163.msg250759#msg250759 date=1265817116' Alıntı:

Aksazlı arkadaşım videoyu izledin sanırsam
bu videodan çıkaracağımız sonuç aynı erkunt 3 silindirli
buda videoda belli oluyor zaten traktörün önünü kaldırmak için her nekadar gaz versede ayağını debriyajdan çektiğinde motor stop edecek duruma kadar geriliyor...
normal şartlarda 4 silindirli bi traktörde denesen motor devri bukadar gerilemez.
örnek vermek gerekirse 1997 model 285le 4. viteste çok kalkış yaptım motor devri 1500d/d dan en fazla 1000 d/d gerilemiştir yani buda %33e tekabül ediyor
2000 model 70-66S DTde ise tarlada kaba toprakta 2 viteste arkada 9 ayak kazayağı varken ön kaldırdım motor devri %25in altına düşmemiştir...

ha birde traktörün sağlamlığı test edilirken öndeki ağırlıkları söküp arkaya pulluk takıp geri geri giderken frene basarak olmaz önemli olan arkada pulluk ileri giderken frene asılarak test edilir
aynı hareketleri 285in arkasında 3lü pulluk varken yapıyordum, bunun aynısı oluyordu...

ama yeni tip Erkuntlar güzel olmuş geriye kalan :4 silindir motor, ön aks süspansiyonu, ön hidrolik ve pto, common rail sistem, turboyu destekleyecek olan intercool, yarı, tam otomatik veya kademesiz şanzuman vs. bunları tamamlarsa işe Traktör bu deriz :D

şimdi arkadaşlar nh mf erkunt yada diğer markalar konuşuyoruz ama alan memnun satan memnun erkunt güzel traktör lafım yok ama traktör seçeneği yok bikere en büyük traktörü 100 lük yanlış bilmiyosam bana 120 lik yada 130 luk traktör lazım erkuntamı yalvarim bana o güçte traktör yap diye 85 hp traktör lazım 4 silindirli varmı erkuntun yok hep malzeme çalıyor 80 hp traktör yapıyor 3 silindir yap 4 silindir 3 silindirden daha çok satmazsan öle kunuş bırakın abi ya erkunt yokken hangi traktörle işinizi görüyodunuz yoksa erkunt çıkıncamı çiftciliğe başladınız ekmeğini yediğiniz işinzi şimdiye kadar gören traktörleri kötülemeyin ayıp bence taş gibi traktörler nh ve mf erkuntun onların sevyesine çıkmaları için çok çalışmaları lazın

Tucano340&Arion520 link=topic=28163.msg234969#msg234969 date=1260926164' Alıntı:
onlar reklam kokan hareketler bildiğinden şaşma bizim tatarların ünlü bi sözü vardır ucuz etin sorpası tatımaz derler yani ucuz etin yemeği lezzetli olmaz:) bazılarıda derki en pahalı olan en iyi demek değildir ama bence en pahalısı en iyisidir... nh da türk traktörlerinde pahalı avrupa traktörlerde fendt ;)
sen pek fiyatlar hakkında bilgin yok herhalde nh veya jhon deree nin masseyi de koy muyadili olan traktörlerin fiyatları ile karşılaştır bakalım ucuzmuş araştırmadan yorum yapmayalaım kafadan uyy-*s

şunu herkez kabullensin ki bu açık eşit güçteki rakip motorlardan hep üstündür erkunt bundaki en büyük etken şanzuman difransiyel uyumudur.