Zeka küpü çocuk..!
Senin global ticaret den haberin var mı? Onun neye benzediğini biliyor musun? Şirket isim hakları nın ne olduğunu ve sadece isim hakkının şirketden şirkete "kaç milyon dolar" (bağzısı bir kaç yüz milyar) olduğundan haberin var mı?
"Katma değer", "üretmek", "yeni fikirler" derken bunların ne olduğundan haberin var mı?
"Katma değer" nedir? Koç grubu bu ülkeye en büyük katma değer üreten firmalardan biri neden olamıyor!!? Bunu açıklaya bilir misin? (UYARAYIM KATMA DEĞER; Direk yaptığın ihracat rakamlar, ödediğin vergiler, çalıştırıp ekmek verdiğin insan sayısı ile alakalı)
"silikon vadisindeki üretken adamlar diyorum" Silikon "VADİSİ" ni galiba sen; Hollanda ve İngiltere den getirdiğin ineklerin otlandığı bir yer zannediyorsun. Yanılıyorsun kardeşim. Silikon vadisi dediğin yer Amerika Birleşik Devletleri nin en batı ucunda Californiya eyaletinde bulunan bir semnt. Burayı ABD devleti; tüm dünyada yazılım konusunda usta olan gençleri toplayıp, ihtiyaca göre yazılımlar yaptırıp dünyaya pazarladığı bir bölge. Yani senin öyle sandığın gibi; firmaların öncülük ettiği yer değil. Devlet öncülük etmiş, firmalar (irili ufaklı google, Apple gibileri de var.küçük küçük firmalarda var) devleti takip etmiş. Silikon vadisi; ineklerin koyunların otladığı bir vadi değil yani. Devletin alt yapısını kurup, özel sektöre devrettiği bir yer. ANLADIN MI ZEKA KÜPÜ?
Gelelim KOÇ un; Kalitesiz araba üretmesi meselesine..
Bu konuyu "SENİN ANLAYACAĞIN" şekilde nasıl "tane-tane" ve "basitleştirilmiş" şekilde anlatırım bilmiyorum..! Ama deneyeceğim. Allahtan umut kesilmaz. Bakarsın okuduğunu o anda anlarsın dimi.
Kapitalizm de hedef "KAR" dır. (bu 1)
Koç grubu Türkiye de kapitalizm in en büyük temsilcisidir (bu 2)
Kapitalist ler bir bölgede üretime başlarken; piyasa araştırması yapar. O bölge insanının senelik kazancı ne kadar? Aylık ev kirası ne kadar? Kişi başı maksimum ve minimum gıda giderleri ne kadar? (bu 3)
Bu bölgedeki hedef kitlenin sosyal yaşam için ayırdığı miktar ne kadar? (bu 4)
O bölgenin içinde bulunduğu ADALET sistemi? (bu 5)
EN SONUNDA Üreteceği malın ham maddeye uzaklığı? (bu 6)
O bölgede, yapılacak üretimde yeterli kalifiye eleman ın bulunması? (bu 7)
ŞİMDİ GELELİM; AT TAŞIMAK İÇİN ÜRETİLMİŞ ARABALARIN TÜRK HALKI NA "KAKALANMASI" NA..
İbrahim Tatlıses in bir zamanlar; "URFA DA OXFORT ÜNV. VARDI DA BİZ Mİ OKUMADIK?" lafı bence çok önemli.
KOÇ Grubu da; "TÜRKİYE DE 650.000 Euroluk FENT tarktörünü 350.000 Euroya alıp kullanacak çiftçi vardı da biz mi üretmedik" diyor.
ZEKA KÜPÜ KARDEŞİM BENİM.
Ben şimdiye kadar, bir makina alacak bir Türk ün; SATICI FİRMAYA KALİTESİ HAKKINDA SORU SORDUĞUNU GÖRMEDİM..! İlk öğrenilmek istenen "FİYAT".. Yaaa zeka küpü kardeşim. "Silikon vadisi" hayallerin ile sana mutluluklar. "OTURAK YERİ"nden bile zeka fışkıran güzel kardeşim.