Turbomuz hayırlı olsun :)

4 Lu 12 yinede ağır bi,seçim kararını yanıltmak gibi olmasın fakat orjinalinde 3 silindr 60 lık bi traktor ve sadece turbo takıldı.aşırı ve suregelen sürekli basınçlarda motora zarar verebilir.normal şartlarda motorda guçlendirilir bu işlemde kran piston kırlmaması için oem parçalar takılır.bence yinede çok ağır işlemler yaptırma

Ben de 4 lü 12 nin büyük olacağını düşünüyorum. senin traktör 70 hp 3 silindir oldu diyelim. 4 lü 12 yine de büyük. elinde 4 lü 9 geniş ara vardı sanırım. İlla değiştireceksen onu 10 numara yap kullan. Motoru yormazsın ve hızlı çift sürersin

Espiri amaçlı söylemiştim ben aslında :) pulluğu değiştiremem su aralar hem ideal olur yakıtı 1litre civarına düşer bu pullukla devam ederm götürdüğü yer de gayet memnunun 4lu9lu ama geniş ara olunca bize gore tatmin edici oluyor

hayırlı olsun. 1300 tl turbo 100 tl de ustalık etti 1400 tl. hiç bişey değil. bakalım ne kadar fark edecek.

aslında 5 - 6 hp fark yapacak olsa bizim başağada taktırabilirim bu maaliyete. nasıl olur acaba başak 2073 için

hayırlı olsun. 1300 tl turbo 100 tl de ustalık etti 1400 tl. hiç bişey değil. bakalım ne kadar fark edecek.

aslında 5 - 6 hp fark yapacak olsa bizim başağada taktırabilirim bu maaliyete. nasıl olur acaba başak 2073 için

Acikcasi acele ile aldık turboyu sonra araştırınca ucuz olduğunu öğrendik farklı markaların 2500tl bile varmış ama bu marka taktiranlar memnun illa ki 7 8 beygir atacaktır umarim

bilmiyorum anladığım bişey değil daha önce bizim başak için araştrımıştım hatta site konu açıp sormuştum bile motorda bi çok parça değişmesi gerek randıman vermez çok ses yapar faydası olmaz dendi. belki tümosanlar için durum farklı olabilir

Aynen öyle tumosanlar istisna bu dediklerin için çünkü motorda degistirmen gereken bir parca yok al tak 3 veya 4 saat sürüyor ama diğer traktörler için piston felan değişmesi gerekiyor

Benim enter 444 2li12 numara pullugu cekemezdi cani çıkardı basardi kara dumanı opel combonun turbosunu taktim sonra3lu 12 pulluk az geliyordu 3vitesle cikamadigim rampayi 4vitesle bayilmadan cikiyodu yakıt yari yapıya düştü sonrami sonrası kiranki kırdı 2yildir yatiyo kapıda emekli oldu