Turbo 480 Fiat çift çeker yapım sonrası giderilemeyen sorunlar

Geçmiş olsun

İşçilik çok önemli, malesef ustalıkla iş bitmiyor, iyi işçilik traktör gibi bir makineye yapılan her türlü müdahalede şart, çünkü bu bir iş makinesi, keçesinden tut contasına, tek bir civatasının sıkılmasına varıncaya kadar itinalı işçilik olmaz ise o makine nasıl saatler günler boyu iş yapacak? Allah korusun kazalara yangınlara varana kadar aksaklıklar çıkarması muhtemeldir, öyle orijinal olmayan direksiyon hidrolik beyni falan takmakda esnaflık değildir, direksiyon bu, kullanan kontrolü kaybetse mazallah ne fena sonuçlar doğurabilir, başında müşteri durarak yalvar yakar iş bitirtmekde esnaflığa sığmaz, nereden bakarsanız bakın büyük sıkıntı.

Tamam herkes emekçi ve çalışıyor kazanıyor ama bu şekilde olmaz, bu yüzden müşteri memnuniyetinden bahsedilirki, müşteri memnun kalmaz yapılan işin bitiminde makineyi kullanmaya başlayınca başına çok sorun çıkartırsa, verdiği parayı rızasıyla vermiş sayılmaz, karşı tarafın rızası olmadan kazanmak helal değildir.Allah kimseye haketmediğini kazandırmasın yedirmesin.

Şimdi geleyim asıl meseleye, evet traktörler aşırı pahalı, tarımsal kazançlar düştükçede artan sanayi ürünleri tarım kesimine pahalıya patlayacağından, makineleşmede alternatif yollar arama artacak, çünkü makine pahalı.

Alternatif olarak eldekini sizin yaptığınız şekilde daha işlevsel hale getirmek aslında yanlış, şartlar halkı buna itiyor malesef, şartların zorlaşmasıda etken mutlaka, fakat yanlış yanlıştır, bu gibi yanlışlara eskiler tavuğa zorla kaz yumurtlatmak demişlerki, tavuğa zorla kaz yumurtlatmaya çalışırsan arkası patlar diyede eklemişler yani buradan anlıyoruzki patlama işi olur, ama böyle işçilikten ustalıktan, ama kullanırken orijinal gövdesinin yada parçalarının yetersizliğinden, biyerdelerden patlar.

Tabi koskoca ülke en başta büyüyeceğiz sanayileşeceğiz diye Borç alıp tüketim ekonomisine dayanarak yumurtlayan tavuğa kaz yumurtası yaptırmaya kalkarda patlarsa, halkıda ne yapsın işleri yaparken elindekine kaz yumurtası yaptırayım derken kendini patlatır.

Demek istemem o ki, sizin tek başınıza bu işte kabahatiniz yok, ustanızda aynı ekonomi yönetimindekiler gibi iş yapıyor, ülke kaz yumurtası yapayım derken bi tarafını patlatıyor, halk olarakda zincirleme etkiyle yanlış tercihe yönelerek işlerimizi yoluna sokmak zorunda kaldığımızdan, bu tip işlere meylederek tavuğumuz kaz yumurtlasın diye uğraş veriyoruz, ustada ben yaparım kaz yumurtası yapar o traktör diyor yapıyor ama patlama kaçınılmaz oluyor haliyle, tavuk kaz yumurtası yumurtlarmı? Tek çeker bir 480 tavuk diyelim, çiftçeker 80 beygir BİR traktör kaz olsun, hangisinin yumurtası büyük olur? Büyük işi rahat yapar, hangisi büyük yumurtlarmaya müsait yapılmış?
Aynen doğru özetledin. Eskiler nerde her mahallecek yazın sıcağında günlerce tarlaya giderdik. Yengeler sabah kahvaltısında evde yapıp saat 8 gibi tarlada çapa yapılırdı haşhaş kırılır nohut yolmasına gidilir. Pancar somtukten sonra tahta ile yaprakları kırkılırdı. Patetes ekiminde toplamasında ailecek gidilir fasulye patozundada aynı şekilde. Ve bunları geçmidin eski yıllarında hep 45 50 beygirli tek çeker yapardı. İş yoğunu çöktü masrafda vardı ama gelir kazanç bereket vardı
 
  • Beğen
Tepkiler: toztoprak
Keşke vermeseydiniz diye sordum, bir an vermemiş olmanızı istedim, ozaman ibrahim usta sizin peşinizde koşardı. :(
Vallah 2 ay bekleyen traktör olunca işler geçikince para falan gözüm görmedi al şu paranı bitir diyoruz traktörü. Bunu bilinçli olarak psikolojik bunalıma soktu ki parayı alayım yapılan iş belli nasıl olsa deyip
 

Benzer Konular