tümosan ve erkunt cekişmesi

Ynt: tümosan ve erkunt cekişmesi

tamam tümosan cekıyo pekı tumosan ı baglasak kendınden hada guclu traktore cekebılecek mı marka vermıyorum 100 hp gucunde bı suru traktor var mantıklı olalım lutfen

cevo link=topic=28540.msg245482#msg245482 date=1264669998' Alıntı:
tamam tümosan cekıyo pekı tumosan ı baglasak kendınden hada guclu traktore cekebılecek mı marka vermıyorum 100 hp gucunde bı suru traktor var mantıklı olalım lutfen

Çekişmeyle hiç bir traktör kendini kanıtlamaz...

kofalcalimuhammet link=topic=28540.msg245495#msg245495 date=1264673335' Alıntı:
100 hp getir 90.80 100 beygırlık motoru cekmeycek beh beh ac pompayı ıkı tane erkunt ceker

eski 7740 ford a bagla bakalım 90.80 i.. nekadar mantıklı konusuyorsunuz..her yerini aç istersen tumosanın :)

kofalcalimuhammet link=topic=28540.msg245548#msg245548 date=1264685584' Alıntı:
sen linder100 le takbakalm

sanırım 7740 yemedi :) linder 100 um olsa takardım.. sen demedin mi hangi marka olursa olsun 100bg alsana 7740 bu var dayımda bizde kudret yok :)

7740 90-80 den kaç yıl önce hangi teknolojiyle üretildi.. powershutle bile var.. tumosanda ne var bilmiyorum sıfır traktörde daha 15 yıl evvelki traktöre kafa tutmaya cekinen bi marka.. bana tumosanı övme.. tek guzel traktörü 85-80 dır tumosanın oda fiyat ve çekiş acısından degerlendirisek.. 90.80 fiyatına göre çifçinin işini görecegi sıradan bi traktör.. hiç bi artısını ben göremedim konfor yönunden şanzuman ve yakıt yönunden..

kardeş yorumları okudum ister istemez msj yazcaz artık ilgilenmiyodumda senin yazdıgın basit cifci kullanırımış demen biraz olmadı yaw sanrım sen gönder son ekledigim vidoları görmedin bende 9080 kullanıcısıyım basit bi çifcide degilim işim gücüm cok eziyetli işimde var tümasan motorunuda boya kokusu cıkacak kaplo kokusu cıkacak şeklide hararette yaptı yani okadar kullanırım şimdi burda havuc eken cifciler tümasan 9080 yuklendi jonder ve nevhollan same onlar saten satış rekorunu çumra da kırıdı ondan sonra tümasan 9080 gelir her eve girdi sayılır bu dedigim sadece konya çumra ilcesi inanki şu anda bile tarlada calışan motorlar var bunun %30 tümosan gerisi nevhollan ve jondere same basit bi cifci olsaydık 28.01.2010 da tarlada motor calışmazdı ayrıca saymaca erkunt var oda 100 hb ligi var kendi capınya cifcilerde var biraz 70 80 ligi yani büyük cifcide alıyor 9080 ni

yalnıs anladınız benı kardaş :D dıyorlar ya 2 tane bagla ceksın erkunt ben erkunt u öven bırı degılım tamam bende de var erkunt ben yenı aldım 50 saat te yanı her alette deneme sansım olmadı herkezın traktoru kendıne ıyıdır bızım ovada tumosan yok mesela hıc kımse tutmadı almadı da yalan degıl eskısehır alpu ovası suda bı gercek erkunt ta yok cok nadır genelde mf ve nh ama eskısehırde adam bayılıgını kapattı arastırın tumosan ı yoktur acık olan nh john dere yenı massey uzel degıl mc cormıck bunlar erkunt bıde yanı abartmayalım ben gırgır olsun dıye yazdım 110 -90 ı tumosan ı da kotulemıyorum oda farklı guzellıklerı vardır benım erkunt hosuma gıttı ben erkunt aldım kımın ne hosuna gıderse onu alır kımse kımsenın traktorunun parasını ödeyecek degıl yaa belkı begenmem tomosan alırım ben ama traktor cekıstırılmelerıne de karsı degılım guzel video hangısıne baksak erkunt cekıyodu bı kere de tumosan cekmıs cok mu :D

dolcevita link=topic=28540.msg245568#msg245568 date=1264693075' Alıntı:
kardeş yorumları okudum ister istemez msj yazcaz artık ilgilenmiyodumda senin yazdıgın basit cifci kullanırımış demen biraz olmadı yaw sanrım sen gönder son ekledigim vidoları görmedin bende 9080 kullanıcısıyım basit bi çifcide degilim işim gücüm cok eziyetli işimde var tümasan motorunuda boya kokusu cıkacak kaplo kokusu cıkacak şeklide hararette yaptı yani okadar kullanırım şimdi burda havuc eken cifciler tümasan 9080 yuklendi jonder ve nevhollan same onlar saten satış rekorunu çumra da kırıdı ondan sonra tümasan 9080 gelir her eve girdi sayılır bu dedigim sadece konya çumra ilcesi inanki şu anda bile tarlada calışan motorlar var bunun %30 tümosan gerisi nevhollan ve jondere same basit bi cifci olsaydık 28.01.2010 da tarlada motor calışmazdı ayrıca saymaca erkunt var oda 100 hb ligi var kendi capınya cifcilerde var biraz 70 80 ligi yani büyük cifcide alıyor 9080 ni

abi benim mesajdan sonra bunu yazmışssın ama ben basit çifçi moturu diye bi şey kullanmadım kimin mailine cevap olarak yazdınız bunu belirtseydiniz keşke..
çifçinin basit olup olmadıgını kullandıgı traktör belirlemez zaten çok saçma olur.. çifçinin basiti bidefa olmaz..
ben tumosanın teknolojisinin biraz geride kaldıgı ile ilgili yorum yaptım.. bunun çifçiyle alakası yok herkesin secimi farklıdır..
yanlış anlaşılmayalım lutfen sizde maillerinizde kime hitaben yazdıgınızı yazarsanız sevinirim..

ceya023 link=topic=28540.msg246339#msg246339 date=1264879311' Alıntı:
abi benim mesajdan sonra bunu yazmışssın ama ben basit çifçi moturu diye bi şey kullanmadım kimin mailine cevap olarak yazdınız bunu belirtseydiniz keşke..
çifçinin basit olup olmadıgını kullandıgı traktör belirlemez zaten çok saçma olur.. çifçinin basiti bidefa olmaz..
ben tumosanın teknolojisinin biraz geride kaldıgı ile ilgili yorum yaptım.. bunun çifçiyle alakası yok herkesin secimi farklıdır..
yanlış anlaşılmayalım lutfen sizde maillerinizde kime hitaben yazdıgınızı yazarsanız sevinirim..
yanlış anlamışız özürdileriz haklsın ya teknolaji geride birazda o yönüyle cıkıyor ve alınıyor arıza kolay basit ucuz işe davam gibi

dolcevita link=topic=28540.msg246393#msg246393 date=1264889193' Alıntı:
yanlış anlamışız özürdileriz haklsın ya teknolaji geride birazda o yönüyle cıkıyor ve alınıyor arıza kolay basit ucuz işe davam gibi

yok abi önemli degil..

ama bu gercek tumosan teknoloji olarak geride sadece tumosan tum yerli markalar geride.. ama tumosan bi çok yönden geride kaldı.. 3-5 yıllık erkunt bile tumosana kafa tutuyorsa tumosanın yöneticilerinin oturup düşünmesi lazım..

turk çifçisine herzaman eskiyen traktörleri ürettiler bugun td serisine bak bide t4000 serisine bak aradaki farkı gör neden t4000 serisi üretilmiyorda turkiyede td üretiliyor.. yıllarca mf 30 yıllık şanzumanı uzel boyayıp boyayıp satmadımı.. avrupa mf lerle turkiyede üretilen mf ler birmiydi.. turkiye de daha yeni yeni euro 2 motorlar kullanılmaya basladı.. dunyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz ama en cok yakan yine bizim traktörlerimiz bunda bile bi tezatlık var ama artık çifçi uyanıyor.. çifçide teknoloji ve yenilik arıyor konfor arıyor..

erkunt traktörlerde öle bana göre çok teknolojik traktörler degil.. halen euro 3 motor kullanılmıyor intercooller yok motorlarında tek bi şanzuman üzerine kurmuşlar fabrikayı sanki bu şanzumanı geliştirmek adına bişey yapmıyorlar.. hidrolik shutle v.s. tum avrupa markalarda kullanılıyor nerdeyse.. bunun gibi bi çok şeyin hala gerisinde erkunt ama turkiyede konfor ve şanzumanı hala en iyi yerli markalar içinde.. buda gercek.. ve kaliteye önem veren marka.. bu yönunu seviyorum ben.. teknoloji çifçinin gözunu korkutuyor ama teknolojisinin sundugu guzelliklere deger bu..

ceya023 link=topic=28540.msg246398#msg246398 date=1264890738' Alıntı:
yok abi önemli degil..

ama bu gercek tumosan teknoloji olarak geride sadece tumosan tum yerli markalar geride.. ama tumosan bi çok yönden geride kaldı.. 3-5 yıllık erkunt bile tumosana kafa tutuyorsa tumosanın yöneticilerinin oturup düşünmesi lazım..

turk çifçisine herzaman eskiyen traktörleri ürettiler bugun td serisine bak bide t4000 serisine bak aradaki farkı gör neden t4000 serisi üretilmiyorda turkiyede td üretiliyor.. yıllarca mf 30 yıllık şanzumanı uzel boyayıp boyayıp satmadımı.. avrupa mf lerle turkiyede üretilen mf ler birmiydi.. turkiye de daha yeni yeni euro 2 motorlar kullanılmaya basladı.. dunyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz ama en cok yakan yine bizim traktörlerimiz bunda bile bi tezatlık var ama artık çifçi uyanıyor.. çifçide teknoloji ve yenilik arıyor konfor arıyor..

erkunt traktörlerde öle bana göre çok teknolojik traktörler degil.. halen euro 3 motor kullanılmıyor intercooller yok motorlarında tek bi şanzuman üzerine kurmuşlar fabrikayı sanki bu şanzumanı geliştirmek adına bişey yapmıyorlar.. hidrolik shutle v.s. tum avrupa markalarda kullanılıyor nerdeyse.. bunun gibi bi çok şeyin hala gerisinde erkunt ama turkiyede konfor ve şanzumanı hala en iyi yerli markalar içinde.. buda gercek.. ve kaliteye önem veren marka.. bu yönunu seviyorum ben.. teknoloji çifçinin gözunu korkutuyor ama teknolojisinin sundugu guzelliklere deger bu..
cok haklsın birde şunu ekle biraz daha büyümleri şart 2side büyümek zorunda ufak motor saten var türkiye pazarında var iki markada dünya pazarı şart bunun için büyümek ve büyük motor ama ilerleyen zamanlarda dahada ilerleycekler eminim adamlar aya cıkıyor biz daha nelerden bahsediyoruz inş iki markayıda dünya pazarıda görcez uzel ıspanyaya kadar motor sattmıştı tümasanda dogu pazarına satmıştı mısır pakistan hindistan gibi ama pazar yapamadı

dolcevita link=topic=28540.msg246403#msg246403 date=1264891582' Alıntı:
cok haklsın birde şunu ekle biraz daha büyümleri şart 2side büyümek zorunda ufak motor saten var türkiye pazarında var iki markada dünya pazarı şart bunun için büyümek ve büyük motor ama ilerleyen zamanlarda dahada ilerleycekler eminim adamlar aya cıkıyor biz daha nelerden bahsediyoruz inş iki markayıda dünya pazarıda görcez uzel ıspanyaya kadar motor sattmıştı tümasanda dogu pazarına satmıştı mısır pakistan hindistan gibi ama pazar yapamadı

evet abi zaten onu diyorum şuan erkunt tek bir şanzuman üzerine kurulu.. ve gercekten 60-75bg arası için en iyi şanzumanlardan biri ve tutulduda.. ve erkunt şuan yeni bi şanzuman geliştiriyormu veya arıyormu bilmiyorum daha buyuk traktör üretebilmek için.. bu önemli.. açıkcası dunya pazarını gectimde turkiye pazarını ellerine alsınlar yeter.. hala nh nin td serisi satılıyor en cok bu ülkede.. pazar td serisinin elinde ne yazıkki td serisi bana göre bunu hak etmiyor.. ama hala çifçi ragbet gösteriyor.. newholland ismi iş yapıyor.. yoksa td serisi hangi traktör es degeri erkunt kadar verimli ? tumosan ve başak traktörlerini çok bilmiyorum arastırdıgım kadarıyla biliyorum bizim buralarda hiç tutulmadılar.. hiç tumosan yok.. başakta bi kaç tane.. erkunt baya tutuldu satılıyor bayagı burda piyasasıda var.
erkunt kısa sürede büyük işler yaptı umut vaad ediyor yerliler içinde en iyisi bence şuan en ideal traktörleri üretiyorlar yerliler içinde bana göre..
tumosan ve başak yıllardır hep aynı yerdeler.

umarım çifçinin istedigi kaliteli dayanıklı konforlu traktörleri üretirlerde en azıdan paramız yurt içinde kalır..

Öncelikle Paylaşım için Tşkler. Ederim. Tümosan ve Erkunt Kardeş marka sayılırlar kim çekerse çeksin İkisi kazanır. Yani boşa Tümosan, Erkunt demenize gerek yok. İkiside Nede olsa Türk Malı.

Yalan söylemeye gerek yok Ek ağırlıksız ve fabrika çıkışı baz alınırsa Erkunt, Tümosan ' dan daha ağır şekilde üretiyor. Ama bizim yaptığımız Ek ağırlıklarla Tümosan ' ın Ağırlığı yaklaşık 4500kg ile 4750 kg arasında değişiyor. Bu Ford, NH ve MF ' nin bazı traktör modelleriyle eşit ağırlığa ulaşıyor. Saygılar...

kardeş neresıne takıyon o kadar agırlıgı

@*/-TmS_HsT-/*@ link=topic=28540.msg246408#msg246408 date=1264892587' Alıntı:
Yalan söylemeye gerek yok Ek ağırlıksız ve fabrika çıkışı baz alınırsa Erkunt, Tümosan ' dan daha ağır şekilde üretiyor. Ama bizim yaptığımız Ek ağırlıklarla Tümosan ' ın Ağırlığı yaklaşık 4500kg ile 4750 kg arasında değişiyor. Bu Ford, NH ve MF ' nin bazı traktör modelleriyle eşit ağırlığa ulaşıyor. Saygılar...
o kadar agırmı bu yusuf ?