Tümosan ve Erkunt bu sefer çiftte boy ölçüşüyor..

Ynt: Tümosan ve Erkunt bu sefer çiftte boy ölçüşüyor..

şu videoya yorum yapmayım diyorum. lakin yinede yorum yapmadan geçemiyeceğim. ikibin devirin üstünde bu şekilde tarla sürer misiniz? bu şekilde nereye kadar sürülür. ancak video çekecek kadar işte. bayiler özelliklede erkunt bayileri kolay yolu seçtiler tanıtım için.kendinden söz ettirmek için erkunttan büyük motorlarla kapıştırdılar. onlar aslında amacına ulaştı ürünlerini tanıtmayı başardı. geriye kalan maceracıların böyle videolar çekmesi oldu. kaç çiftçi büyük traktörlerin ezilmesinden etkilenip erkunt yada başka marka almıştır. çok az kısmı etkilenip almıştır. çoğunluğun alma sebebi beğenmesidir pahalıda olsa beğenmesidir. kısacası böyle şeyler hiç bir şeye kapak olamaz.

köylü link=topic=51097.msg515728#msg515728 date=1326996021' Alıntı:
sen kıyaslarsın.bizde öyle bir sorun yok.ayagı agır.kendi agır.bize göre.biz agırı severiz.
artık bunlar boş.bakın adamların tel.kilitleniyor.günde onlarca kişi yeni çıkan 90 lık erkun diye yolları aşındırıyor.artık erkunt kaborta da yapsa satılıyor veya bakılıyor.dün bir bugün iki...
tarlada o onu geçmiş bu bunu geçmiş o onu çekmim bu bunu çekmiş artık bu işin de fosu çıktı.
şimdi lafla kimse traktör almıyor.hesab kitap işi artık.

zuha-*-s zuha-*-s beni polemiğe çekiyorsunuz ıh-*-s satış rakamlarından belli zaten kimin nasıl sattığı

arkadaşlar. hep makinaların kalitesini tartışıyoruz. aramızda kalitesiz yorum yapıp kalitesizliğini kanıtlayanlar var.

paylaşım için teşekkürler ali aga.. tümoda benim erkuntta. kendi delin elin akıllısından iyidir..

Teşekkür Edenler:
TT 55, SALİM
Bu mesaja 2 üyemiz teşekkür etti!

bende size teşekkür ederim...

bu çekişmelerde etkili olan faktörler var mesela 70 beygirlik bi traktörtam gücünü kullanabilmesi icin motor sıcaklıgının 85 90 derece olması lazım traktör ağırlıkları kullanıcının kacıncı viteste kac gaz kullandığı gibi bir sürü etkileyiçi faktör bulunmaktadır.

Arkadaşım bu ne yaw bütün traktör fabrikaları erkunta savaş açmış bu nedir merak etmeyin dünyada 2. traktörde olur bu gidişle sizde böyle uyduruk videolarla avunursuz.Erkuntun tarla viteslerinin yavaş oldugunu herkez biliyo daha ne tartışıyosunuz Şuda var 6 lıda taksan çer 7 lide taksan çeker ama tümosan çekemez noo-*-s bunu tömosancılar duysun.3 silindir motor 100 bg dahi olsa 4 silindir 80 bg bi traktör ondan daha cigerlidir anlıyana.Bu bi cvp olmuştur sizlere.

tümosanıda motordan sayıyosunuz ya bişey demiycem sizlere kaç senedir aynı kabin teknolaji aynı köpek gibi mazot yakıyo kabinin içinde adamın kulagı sagır olur ham demirden motor yapmak bu olsa gerek inşallah bu söylediklerimi tümosan yetkilileri duyarda yıllar öncesi teknolojiye bi el atarlar

koparanlı 80.4 servet link=topic=51097.msg537982#msg537982 date=1329257006' Alıntı:
Arkadaşım bu ne yaw bütün traktör fabrikaları erkunta savaş açmış bu nedir merak etmeyin dünyada 2. traktörde olur bu gidişle sizde böyle uyduruk videolarla avunursuz.Erkuntun tarla viteslerinin yavaş oldugunu herkez biliyo daha ne tartışıyosunuz Şuda var 6 lıda taksan çer 7 lide taksan çeker ama tümosan çekemez noo-*-s bunu tömosancılar duysun.3 silindir motor 100 bg dahi olsa 4 silindir 80 bg bi traktör ondan daha cigerlidir anlıyana.Bu bi cvp olmuştur sizlere.
TÜMONUN 6 LI 16 NO PULLUK ÇEKTİĞİNİ GÖRMEMİŞ GİBİSİN. ABARTMAYA GEREK YOK KARDEŞİM..

erkunt u genelde kendi beygir gücü yüksek makinalara kafa tuttuğu için söylüyorum ;

82.80 tümosan 80 lik erkuntu da, 4 silindir 80.4 lük erkuntu da çiğ çiğ yer... :)

aksazli link=topic=51097.msg537989#msg537989 date=1329257241' Alıntı:
TÜMONUN 6 LI 16 NO PULLUK ÇEKTİĞİNİ GÖRMEMİŞ GİBİSİN. ABARTMAYA GEREK YOK KARDEŞİM..
[/quHangi si çekmiş ? Çektiyse bile o motorun ömründe ömür gitmiştir :D :D daha 5 li tam otomatik yaylı esener pullugu 1 karıştan az kaldırıyor sen diyorsun 6 lı 16 inç bravo nası becermiş onu Kaldırsa bile adam tarlaya varana kadar arka tekerlerin üstünde 10 kere döner önü o kadar hafif yani zuha-*-s denendi bu :D

koparanlı 80.4 servet link=topic=51097.msg537995#msg537995 date=1329257664' Alıntı:
aksazli link=topic=51097.msg537989#msg537989 date=1329257241' Alıntı:
[/quHangi si çekmiş ? Çektiyse bile o motorun ömründe ömür gitmiştir :D :D daha 5 li tam otomatik yaylı esener pullugu 1 karıştan az kaldırıyor sen diyorsun 6 lı 16 inç bravo nası becermiş onu Kaldırsa bile adam tarlaya varana kadar arka tekerlerin üstünde 10 kere döner önü o kadar hafif yani zuha-*-s denendi bu :D

http://www.trakkulup.net/videolar-(alintilar)-207/tumoo-turkun-gucuuu-6-li-pullukla/msg394089/#msg394089 burda bak.nasıl kaldırmışş.

85bg 4 silindir :D biz 75 bg 3 silindirden bahsediyozoda çekyor aynı pullugu hep 10 bg düşük hep 3 silin dir çektigi pulluk 1020 kg o nolcak bu pullugun gelecegi en fazla 800 kg

koparanlı 80.4 servet link=topic=51097.msg537982#msg537982 date=1329257006' Alıntı:
ne demişin erkunt 6 lıda 7 lide çeker tümo çekmez. 3 - 4 silindir muhabbeti geçmemiş. beni yalcı çıkarma..

bu işler böyle olmaz video tamamen reklam gerçek test uzun süreli kullanımda belli olur sabah erkenden ikisini aynı tarlaya sokacaksın yarım gün birini yarım gün birini süreceksin akşam eve gidip mazotu doldurunca o zaman tercih sonucu güçte çekicilikte tasarrufta herşey belli olur..

:D yorumların hepsini okudum arkadaş kendinize göre haklısınız ama bu videolar saçma bence ben onu bunu bilmem kardeşim evinde bir traktörün varsa o senin işini görüyorsa sana göre o iyidir vay efendim işte tümosan erkuntu çiftte basmış bırakın kardeşim bunları burası paylaşımcı bir site millet elinde gelse birbirini vuracak kanmayın böyle şeylere her makinanın kendilerine göre güzelliği ve özelliği vardır

tümosan ve erkunt kullanıcısı değiliz. hangisi hangisini geçer hangisi hangisinden güçlüdür hangisi hangisinden daha fazla yakıt tüketir bilmiyorum. ama şunu biliyorum. ikiside yerli sanay ürünü. ikisininde yapımında türk işçisi ve mühendislerinin emeği var. ikiside türk çiftçisinden talep görüyor. bizim kullandığımız fiatta ikisininde kanı var. bu bildiklerim dahi ikisindende memnun ola bileceğimi gösterir. erkunt biraz teknolojide ileride, tümosanda ünüverstelerle çalışma halinde ikisininde geleceğinden eminim daha iyi olacaklar. ikisinide kıyasıya eleştirmek istemiyorum.ikisinide göklere çıkartmakta istemiyorum ama iki markayıda kendi adıma destekliyorum. iki markayada çamur atmaya çalışanlara karşı durmaya çalışıyorum.

walla tümosan herseyıyle fıat tan alma tümosanın beynıne bloklarını da erkunt yapıyo

tümosanın hangi beynini, nesini erkunt yapıyormuş açıklar mısınız?
birhan61 link=topic=51097.msg540105#msg540105 date=1329473422' Alıntı:
walla tümosan herseyıyle fıat tan alma tümosanın beynıne bloklarını da erkunt yapıyo

Bende erkunt tümo dediklerinde tümo diyorum bundan sonra güzel çekiyor ama biraz az basması lazım turbo ıslık çalıyor azdaha basarsa patlayacak aly-*-s