tümosan mı erkunt mu tavsiyeler

tümosan mı erkunt mu tavsiyeler

• Kullanılan toplam oy
    112

Ynt: tümosan mı erkunt mu tavsiyeler

tumosannn link=topic=64912.msg738964#msg738964 date=1367586571' Alıntı:
erkunt toplama bır motor parcaların uyum sorumu var ama tumosan her malzemesını kendı uretıyor o yuzden uyumu ıyı yanı soyle ornek verıyım sana motor şanzıman difrensıyel uyumundan bahsedıorum bunlar erkuntta toplama hepsı farklı ama tumosan hepsını kendı uretıyor uyumu kendı urettıgı ıcın daha ıyı olacaktır karar yınede senın ama tumosan almanı onerırım uzun işte yakıtı az bı tek eksıgı hızı yok

Erkuntta motor şanzuıman uyumu yokmu?
Dünyada zf+perkins ikisilini kullanan o kadar çok marka varki.Bunların başınıda claas ve lindner çekmekte.Tümosan kendisi üretiyor diyosun sanki erkunt kendisi üretmiyormu? 90hp den alt lüks modellerin hepsinin şanzımanı tamamen türkiyede üretilmiş pantenti yabancı şanzımanlar.Motor desen perkinsin 1103 ve 1104 kodlu (erkuntun kullandıgı motorlar) Türkiyede dökülüyor işlenip geri geliyor.

bilal tıraşçı link=topic=64912.msg740018#msg740018 date=1367851801' Alıntı:
Ya tgudil nickli kişi demekki bişi görmüşte yazıyor bende onun dediğini savundum çünkü bende öle gördüm her yazdığımızı kanıtlamaya çalışırsak olmaz öyle... Umrunda olsun veya olmasın saygı duymak zorundasın. Burada doğrular yazılır. Zaten tümosanı da kötülemiyoruz. Bizim gördüklerimiz onlar.. Kullanıcıları herşeyi iyi biliyorlar zaten. Kullanıcısına göre değişir. Seninki 5000 dedir tık yoktur ötekinin 3 saatte dökülüyordur...
kardes kul yapısı sonucta

tumosannn link=topic=64912.msg738964#msg738964 date=1367586571' Alıntı:
erkunt toplama bır motor parcaların uyum sorumu var ama tumosan her malzemesını kendı uretıyor o yuzden uyumu ıyı yanı soyle ornek verıyım sana motor şanzıman difrensıyel uyumundan bahsedıorum bunlar erkuntta toplama hepsı farklı ama tumosan hepsını kendı uretıyor uyumu kendı urettıgı ıcın daha ıyı olacaktır karar yınede senın ama tumosan almanı onerırım uzun işte yakıtı az bı tek eksıgı hızı yok
ya sen hiç bişey bilmeden yazıyorsun yada biz çok biliyoruz erkunt herşeyini kendisi üretiyor sadece motoru perkins senin kullandığın eski tümolara bile erkunt blok döküyormuş zamanında tümo yeni döküm yapmaya başlamış mazisi yeni 6 veya 7 sene oluyor oda döktüğü dökümü görüyoruz tarlada bölünerek çoğalıyor mübarek :)

delihan link=topic=64912.msg740028#msg740028 date=1367855114' Alıntı:
ya sen hiç bişey bilmeden yazıyorsun yada biz çok biliyoruz erkunt herşeyini kendisi üretiyor sadece motoru perkins senin kullandığın eski tümolara bile erkunt blok döküyormuş zamanında tümo yeni döküm yapmaya başlamış mazisi yeni 6 veya 7 sene oluyor oda döktüğü dökümü görüyoruz tarlada bölünerek çoğalıyor mübarek :)

erkunt lağım rögar kapagı dokerken tumosan motor uretıyordu ok-*-s

800 saatte götü başı dağıtmış tümosan vardı bi ara başmakçı sanayisinde hatta konuda açmıştım
aynı motordan bizim akrabada da var traktörün köpek gibi kullanır ama daha bişey olmadı 1000 saatte olması lazım
tümosanın bi ara çok arızalı traktörü çıktı ama bence o yılki serilerde bişey vardı şuan öyle bişey yok sanırım
çekiş yakıt serilik bakımındanda çok güzel traktör heleki verdiğin paraya göre hakkını gerçekten veriyor
bide yeni modellerde hepsi yandan vites sanırım

tumosannn link=topic=64912.msg740037#msg740037 date=1367855657' Alıntı:
erkunt lağım rögar kapagı dokerken tumosan motor uretıyordu ok-*-s
olabilir ama motorunun bloğunu erkunttan alıyordu bunları unutmamak lazım geçmişini bilmeyenin geleceği olmazmış ben büyüklerimden böyle öğrendim

] erkuntta toplama diyen arkadasim bana soylermisin hangi marka a dan z ye kadar kendi uretiyor suda bir gercekki turkiyedeki traktorler arasinda en cok parcasini kendi ureten yine erkunttur motoru perkins ama turkiye dispurotoru olarak erkunt kendi uretiyor motur bloklari olsun bazi mekanik aksamlar olsun kendi yapiyor elinizi vicdaniniza koyun da oyle konusun erkun cok yakiyor nh aliyorlar demisin bu sadece sacmalik balayin erkuntla nh ye sorumu ayni pulluklari takin birakin tarlaya oyle konusun burda kafa bulandirmayin isbatlarla konusun

ya sen hiç bişey bilmeden yazıyorsun yada biz çok biliyoruz erkunt herşeyini kendisi üretiyor sadece motoru perkins senin kullandığın eski tümolara bile erkunt blok döküyormuş zamanında tümo yeni döküm yapmaya başlamış mazisi yeni 6 veya 7 sene oluyor oda döktüğü dökümü görüyoruz tarlada bölünerek çoğalıyor mübarek

delihan üzgünüm ama sen de hiç birşey bilmiyor ve araştırmıyorsun Tümosan 80 li yıllarda Fiat traktörlerine motor üretimi yapıyordu onun için biraz araştırmanı tavsiye ederim . inanmazsan o zamanki Fiat lara bak daha inanmazsan gel bendeki 87 model Tümosana bak.

evet fehmi haklı en basit örnegi 640 lara bakın motor üst kapagında tümosan yazar..birde erkunt motor blok unuda kendisi döküyör sadece piston kısımlarını perkins dökülmüş olan motora geçiriyor yakında erkunt onuda kendisi halleder ok-*-s ok-*-s ok-*-s

bizim köyde 7 tane tümosan var traktör değiştiren tümosan aldı erkunt hiç yok ama yakın bi zamnada almaya niyetli olan biri var servet 80 lik tümosanların hepsi gayet güzel çalışıyo çekişleride iyi görüyoruz yani hergün bir tek hidrolik aksamı kaldırma ve indirmede gıcırtılı sesler çıkarıyo :D

arkadaşlar tümosanların hepsinde mi sorun oluyor bu hidrolik kolları acaba geçen gün 7170 kullandım arkadaşın oks dügmesine basıyorum indiriyor tekrar kaldırıyor bir kaç sefer yaptı sonra düzeldi ondadamı sorun vardı acaba....

FEHİM link=topic=64912.msg740638#msg740638 date=1367987144' Alıntı:
ya sen hiç bişey bilmeden yazıyorsun yada biz çok biliyoruz erkunt herşeyini kendisi üretiyor sadece motoru perkins senin kullandığın eski tümolara bile erkunt blok döküyormuş zamanında tümo yeni döküm yapmaya başlamış mazisi yeni 6 veya 7 sene oluyor oda döktüğü dökümü görüyoruz tarlada bölünerek çoğalıyor mübarek

delihan üzgünüm ama sen de hiç birşey bilmiyor ve araştırmıyorsun Tümosan 80 li yıllarda Fiat traktörlerine motor üretimi yapıyordu onun için biraz araştırmanı tavsiye ederim . inanmazsan o zamanki Fiat lara bak daha inanmazsan gel bendeki 87 model Tümosana bak.
abi yazdıklarımı dikkatlice okursan ne anlatmaya çalıştığımı anlarsın ben tümosanın yeni döküm ürettiğini kastediyorum yoksa köyümüzde 84 model 480 s 8 var onun üst kapağında tümosan yazıyor yani tümosanın motor ürettiğini biliyorum ben döküm işine yeni başlakdıklarını ima ettim blok vs bilmem şimdi anlaşılır oldumu ?

barış pala link=topic=64912.msg740688#msg740688 date=1368003452' Alıntı:
arkadaşlar tümosanların hepsinde mi sorun oluyor bu hidrolik kolları acaba geçen gün 7170 kullandım arkadaşın oks dügmesine basıyorum indiriyor tekrar kaldırıyor bir kaç sefer yaptı sonra düzeldi ondadamı sorun vardı acaba....

tümosan al sen bırak gerısıni boşver bu sıtede cihan ozecede de tumosan var slaj işi yapıyor en agır işlerden bırıdır slaj ve tumosan kullanıyor canavar gibi + adam memnun kı bırde tek ceker tumosan almıs en agır işlerde kullanıyor tumoyu cihan bey. :)

tumosannn link=topic=64912.msg740693#msg740693 date=1368004532' Alıntı:
tümosan al sen bırak gerısıni boşver bu sıtede cihan ozecede de tumosan var slaj işi yapıyor en agır işlerden bırıdır slaj ve tumosan kullanıyor canavar gibi + adam memnun kı bırde tek ceker tumosan almıs en agır işlerde kullanıyor tumoyu cihan bey. :)
abi sende ne kadar tümosan fanatikliği var ya :) tümosan diyon başka bişey demiyon tümoyla aranız çok iyi heralde inşallah dahada iyi olur :)

barış pala link=topic=64912.msg740698#msg740698 date=1368005038' Alıntı:
tümosan 7170 kullanması platformu çok hoştu allah var ama vitesleri biraz zor geçiyordu özelliklede levye

yenı olmasından o kullanınca acılıyor