Tumosan kalitesi;mi. Maduriyetimi mi???

Ynt: Tumosan kalitesi;mi. Maduriyetimi mi???

arapörenli link=topic=85632.msg1024580#msg1024580 date=1443768641' Alıntı:
siyirir neden siyirmasinki.balata zaten zayiftir siyirir.arkadasim sifir 8095 aldi 1800 saatte baski balatayi degistirdi.hemen hemen butun tumosanlar(gezmek disinda kullanilan) 2000 saat civarinda balatayi bitiriyor.benim motor 7000 saatte orjinal balata
ne marka traktör var abi sende 7000 iyi gitmiş.

Fakire karsı degilim.. insanları fakirlestiren arka kepce dahil tüm verimsiz dengesiz ekipmanlara karsıyım..

UÖZKAN.77 link=topic=85632.msg1025045#msg1025045 date=1444016034' Alıntı:
Geri geri ne kadar yürünür:)

UÖZKAN.77 link=topic=85632.msg1025302#msg1025302 date=1444152115' Alıntı:
Fakire karsı degilim.. insanları fakirlestiren arka kepce dahil tüm verimsiz dengesiz ekipmanlara karsıyım..

Sadece turkiyenin en kucuk ili burda 2 bin kadar arka kepce var. 2 trilyon eder.. kac ön kepce hatta kac jcb alinir bi hesapla yilmaz:)

Peki sorularla gidelim.

1-) bir jbs kaç para? Daha doğrusu, damında 10 ineği, 60-70 koyunu olan herkes jbs alabilir mi?

Yahut traktörü olan herkes, 20 bin lira verip ön yükleyici alabilir mi?

Imkanı yok.

2-) peki bir kepçenin saatlik kırası ne kadar? 130? 150? Her çiftçi bunu rahatlıkla karşılayabilir mi?

3-) hadi kepçeyi hallettik, her kapıda, o kepçeye iş yetiştirecek 3-5 traktör var mı? He deyince bulunabiliyor mu?

4-) kepçe, bizim işlerimiz için en gereken zaman, yani tam lazım olduğu zaman, 'bi inşaatın temeli var' deyip sallayınca ne olacak.

Özetle mekanizasyon denilen şey, her zaman en pahalısı, en moderni demek değildir. Yapılan işi kolaylaştıran her makine 'ne kadar basit olursa olsun' mekanizasyondur.

Kısaca arka kepçe, elle yüklenmekten 150 kaf daha iyi bir seçenektir.

Çok pratik değil dersin, uzunca süre kullanıma ergonomik olarak uygun değil, zaman açısından çok verimli degıl dersin anlarım. Ama karşı olmak kimsenin haddine olan bir durum değil.

Çünkü 1500 liraya jcb vardı da biz mi almadık?

Arka kepçe verimli olmadığını savunmak ayrı şeydir. Karşı olmak ayrı şey. Sen 'tümden karşıyım, kullanılmasın' diyorsun.

E gel o zamana 100 liraya 30 romork gübre yükle bana.. Yükler misin?

Ne yapalım? Gidip elle mi yükleyelim?

Gelelim insanları fakirleştiyse iddiasına:

85-90 romork gübre çektim bu yıl tarlalara. Çok defa hesapladım yerin durumuna göre 25 litre (100 liralık) mazot ile 30-35 tam dolu (4 ton civarı) gübre yüklüyor traktör.

Yükselmeden önce tabi soruşturduk. Hangisi daha ekonomik olur diye. 3 kepçeciler gittim. Kaça yüklersiniz?

'Gelirim, yüklenen romork basına 20 lira alırım' dedi 2 tanesi. Hatta biri 25 dedi.

Saatla kaça olur?

'Marşa basınca saat başlar, iş bittiğinde biter. Saati 150 birşeyler yaparız.'

Ne yaparsınız?

'130 olur'

Benim kaba taslak hesapla 8-10 saatlik işim var. Romork hesabı 1500 lira, saat hesabı 1300 lira tutuyor.

Peki ne yaptık?

Emanet bi kepçe ile canım ne zaman isterse, her boş olduğumda yavaş yavaş yükledim çektim gübreyi. Taş çatlasın 300 liralık mazot harcadım.

Zor oldu mu?

O kadar değil. İşimiz çiftçilik-hayvancılık. Kolay yanı zaten yok.

İşin özü, o karşı olduğun arka kepçe en az 1000 liramı cebimde bıraktı.

Şimdi son soru?

Bu kepçe beni mi fakirleştirdi, yoksa kepçeciyi mi?

Abi sen çiftçi değilsin. Kepçecisin. Konuştuğum her kepçeci de seninle aynı şekilde arka kepçeye karşı. Dedim ya, ben de verimli bulmuyorum zaten. Ama başka seçenek yok. Bu yüzden 'tümden kullanılmasın' demek olacak iş değil.

Ha geri geri yürüme kısmı hiç sıkıntı değil. Biz ne geri geri yürüdük :)

Dün, 16 dekar bayır bi çayırı tek taraflı sürdüm çamur yüzünden. Arka kepçe ne ki?

Arka kepçe ön yükleyici kadar pratik değil doğru ama sonuçta işimizi kolaylaştırıyor. Hem o kadar zor değil bir kaç ileri geriden sonra alışıyorsun. :) Bu arada komşunun 2012 model tümo var 55 hp. Taş çatlasın 150 saatte. Yolun ortasında kalmış servis bekliyor bugün .

Saglikli bi uretici orgutu bahsettigim 2 trilyona yaklasik 10-15 adet hidromek alir..

Arka kepce-on kepce.. ayni motorda arka kepce en az 2 kat yakar.. 2 kat da fazla zaman tuketir.. verdigi arizalar haric cogunun basina gelmistir..

Bu on kepce isi de uretici orgutlenmesiyle cozulebilir.. arka kepce gibi bireysel olarak para olsa bile senede 2 gun kullanilacak ekipmana para baglamakta verimsiz kaynak israfi o da yanlis derim..

Orgutlenmeyle alinacak Hidromek yada on kepce.. Sadece gubre degil ciftcinin hemen her isini gorur.. gubre en basiti.. bahsettigim karsi oldugum olay bu.. yoksa koylerde gubre yuklemek para kazandirsa bile bi yerde angarya piyasaya calisan icin.. bizim disimizda pek yok burda.. saat ucreti de orda cokmus.. biz hidromekle merkezde surekli musteriye 110 tl ye kadar calisiyoz.. tabi koy olunca yol olur ek olarak.. disardan gelen muteahhitler bi de surekli 'yok istanbulda ankarada 80-90 tl diye atip tutuyolar'...

UÖZKAN.77 link=topic=85632.msg1026539#msg1026539 date=1444705873' Alıntı:
Saglikli bi uretici orgutu bahsettigim 2 trilyona yaklasik 10-15 adet hidromek alir..

Arka kepce-on kepce.. ayni motorda arka kepce en az 2 kat yakar.. 2 kat da fazla zaman tuketir.. verdigi arizalar haric cogunun basina gelmistir..

Bu on kepce isi de uretici orgutlenmesiyle cozulebilir.. arka kepce gibi bireysel olarak para olsa bile senede 2 gun kullanilacak ekipmana para baglamakta verimsiz kaynak israfi o da yanlis derim..

Orgutlenmeyle alinacak Hidromek yada on kepce.. Sadece gubre degil ciftcinin hemen her isini gorur.. gubre en basiti.. bahsettigim karsi oldugum olay bu.. yoksa koylerde gubre yuklemek para kazandirsa bile bi yerde angarya piyasaya calisan icin.. bizim disimizda pek yok burda.. saat ucreti de orda cokmus.. biz hidromekle merkezde surekli musteriye 110 tl ye kadar calisiyoz.. tabi koy olunca yol olur ek olarak.. disardan gelen muteahhitler bi de surekli 'yok istanbulda ankarada 80-90 tl diye atip tutuyolar'...

Ben kendimizden örnek vermek istiyorum abi. Edirnenin Tahal Köyündeyiz. Köyümüzde bırak Hidromek i herkeste kepçe yok.
Bizim kepçemiz var(arka kepçe). Senede 2 kere kullanıyoruz. Onlarda silaj gömmek için toprak çekmek. Ya da çeltik için 5-6 kepçe kum. Şimdi demişşin abi 2 kat fazla yakar. İsterse 4-5 Kat fazla yaksın sonuçta kendi işimiz. Kepçe çağırsak gelse(çevremizdeki kepçeler uzakta) ne zaman gelicek. Silaj açık durduğu her gün ısınır, beklemeye pek tahammülü yok. Hadi geldi kaç araba kum çekicek ki silajları gömmek için. Taş çatlasın 6-8 araba. Bizim motorumuz kepçeden dediğin gibi 2 kat fazla yaksa bile kepçeye vericeğimiz paradan az olur. Zaman olarakta istediğimiz zaman işi yaparız başkasının keyfini beklemeyiz.

Bizim köyde hidromek var diyelim. Millet paylaşamaz. Paylaştı var saysak o Hidromek operatör lazım. Bence herkeste onun operatörlüğünü yapamaz. Gübre çekmek için desen abi köydeki insaların çoğu direk gübreyi arabaya yükleyip yakın tarlalarına çekiyorlar. Yani biz şimdi köyce paraya kıyıp bi hidromek alsak imkanı yok parasını çıkarıcak iş yapamayız. Ama arka kepçe bizim için her türlü daha avantajlı.

Bahsettigim ornegin pek benzeri yok biraz acayim... saglikli calisan uretici orgutu bu ziraat odasi bile olabilir.. mesela bizim bura.. 180 pare koyun tamamina yakini 60 km capin icinde.. yani jcb ile 2-3 saat en uzak koy.. seri bi kepceli traktor daha cabuk da gider..

150-200 bin tl ye 0 km jcb alir. Kepceli traktor daha da ucuz..Uyelerine saati piyasada 100 tl ise.. 60 tl ye calissa yine operatorun maas sigorta ve mazot ve bakimi kurtarir.. kepceli traktor 50 tl yede kurtarir.. burda sadece kepceli traktorle uyelerine gidip gubre yuklese.. o baskan olene kadar baskanligi garantiler:) hem de millete hizmet..

Bu ornegi cogaltmak tum alengerli ekipmanlara uygulamak mumkun.. inanin piyasanin yari fiyatina tarimsal hatta koylunun ihtiyac duydugu kucuk hafriyatsal tum ihtiyaclari makul bi sekilde cozulebilir.. herkes kazanir.. bi tek bizim gibi poyasaya calisanlar baska arayislara girmek durumunda kalir:)

Suan arka kepcesi de oldugu halde 3-5 komsu anlasip bizi cagiriyo.. kepceli motoru kurtariyo.. hele dedigim gibi amme huzmeti seklinde olsa burdaki 2 bin arka kepce 1 yil icinde hepsi atil kalir..

Lutfen meseleye bu pencereden 1 kere bakin.. piyasaya calisip para kazandigimuz halde.. etkim yetkim olsa bu duzeni hemen kurarim..

Yoksa olmadigi yerde kazma kurekte bu ekipman.. kimseye lafim yok.. bizimki suan bi hayal yada proje..

UÖZKAN.77 link=topic=85632.msg1026743#msg1026743 date=1444760743' Alıntı:
Bahsettigim ornegin pek benzeri yok biraz acayim... saglikli calisan uretici orgutu bu ziraat odasi bile olabilir.. mesela bizim bura.. 180 pare koyun tamamina yakini 60 km capin icinde.. yani jcb ile 2-3 saat en uzak koy.. seri bi kepceli traktor daha cabuk da gider..

150-200 bin tl ye 0 km jcb alir. Kepceli traktor daha da ucuz..Uyelerine saati piyasada 100 tl ise.. 60 tl ye calissa yine operatorun maas sigorta ve mazot ve bakimi kurtarir.. kepceli traktor 50 tl yede kurtarir.. burda sadece kepceli traktorle uyelerine gidip gubre yuklese.. o baskan olene kadar baskanligi garantiler:) hem de millete hizmet..

Bu ornegi cogaltmak tum alengerli ekipmanlara uygulamak mumkun.. inanin piyasanin yari fiyatina tarimsal hatta koylunun ihtiyac duydugu kucuk hafriyatsal tum ihtiyaclari makul bi sekilde cozulebilir.. herkes kazanir.. bi tek bizim gibi poyasaya calisanlar baska arayislara girmek durumunda kalir:)

Suan arka kepcesi de oldugu halde 3-5 komsu anlasip bizi cagiriyo.. kepceli motoru kurtariyo.. hele dedigim gibi amme huzmeti seklinde olsa burdaki 2 bin arka kepce 1 yil icinde hepsi atil kalir..

Lutfen meseleye bu pencereden 1 kere bakin.. piyasaya calisip para kazandigimuz halde.. etkim yetkim olsa bu duzeni hemen kurarim..

Yoksa olmadigi yerde kazma kurekte bu ekipman.. kimseye lafim yok.. bizimki suan bi hayal yada proje..

Daha iyisi yapılana kadar en iyisi arka kepçe :D

Abi tamam dediğin mantıklıda sen hep optimistik bakıyosun olaya bence :D İşler yoğun olduğu sıralarda ilaki madurlar çıkar.Bunu yapıcak kadarda sağlam orginize olan bir kuruluş yok bizim bölgemizde :D

abi bizim içimiz çürümüş, millet olarak fırsatını bulduğumuzda çalıyoruz.
senin projene benzer bir proje vardı burda kamu malı kepçe piyasanın altında iş yapıyordu. ne zaman arasalar hep iş var şeklinde cevap geliyor
sonradan bir öğreniliyor ki o iş yetkili bir kişinin işiymiş üstelik para da ödemeden kendi çıkarına kullanıyormuş
hala devam eden bir yargı süreci var sanırım o yüzden üstün körü anlattım kusura bakmayın.

umut benim kepçe normalden büyük...
hemde tam hidrolik komutalı ..
acaba kabûl olurmu :(

şaka bi tarafa bi ön kepçe yapsam deutza
ek Şaseye gerek varmı başkanım..

Ilk sart saglikli bi orgutlenme.. orgutlu toplum guclu toplumdur.. ziraat sonrasinda isletme okudum.. bunlar bi kenara bi yerde diploma bildigin A4 kagit sadece renklisi:) saka bi yana tum samimiyetimle diyorum.. surekli yakar fayda masraf hesabi yapiyoz is icabi..

Birakin kepceli traktoru.. jcb yi.. tas toplamasindan.. gubre dagitma romorkuna kadar.. ne kadar alengerli kulfetli is ekipman varsa organize olunsun.. bi alo demesiyle ureticiye sunulabilir.. bugun bi jcb saatte 25 tl yakiyo.. 50 tl ye koylerde calissa herkes razi olur bayilir hatta.. birligi de kurtarir..

Jcb den vazgectim iyi bi kepceli motor gunde 100 romork yukler.. yakacagi saatte 15-20 tl.. romorku 10 lira de yukle gitsin.. bizim burda hep besici kurbanci.. su dedigimi yap olene kadar baskan yaparlar adami:) gubre cok olunca geri kepce yuzunden hepsinin boyun agrisi gecer daha da birakmazlar:)

Ama benim olsun kucuk olsun.. hile hurda oldumu bise olmaz..

Yusuf ortada kepce baglanti vidalari varya.. ora hic yokmus gibi dusun orayi unut.. ta on dingilden basla.. arka dingile kadar tam sase en iyisi derim.. biraz pahali olur zaman istet ama bi kere de temiz olur.. gerci sadece gubreyle blok zorlanmaz bolunmez ama bosver.. en garanti bu.. istedigin kadar zorla en kotu burnunun ustune dikilirsin.. bloga sifir yuk sifir zarar:)

Mujde deutz45 ler geliyo haberin olsun.. 4x2 ve kabinsiz..

slm arkumadaşlar allah herkesi tümosandan kurtarsın bende 6170 çeker vardı 2012model üç sefer bölündü ve fabrika hiç ilgilenmedi hatta arkasına ağırmakina takma deyip dalga geçtiler bende 200000tl zararına sattım kurtuldum şimdi jd5403var şimdilik sıkıntıolmadı

Biz saka maka yazıyoruz ama kullanicilarin yorumlarına bakınca Tumosan cidden isi bozmuş.

Müşterim benim hakkımda bunları yazacak, oturur bi düşünürüm.. Ne marka kaldı, ne degeri.